fredag 21 augusti 2009

Dagen efter


I dag är det verkligen dagen efter och det känns i kroppen däremot inte i knoppen som tur är.

Igår var det alltså stor avskedsfest för några av oss som slutat eller snart slutar.
Ett stort tack till alla för en trevlig kväll.
Gjorde ett försök att fota blomuppsättningen men någon riktig kanonbild blev det inte får kanske prova med att ta ut den för att slippa störande omgivning.

I går var det också kungabesök med kungalunch med 56 gäster, bland gästerna fanns fem vinnare av slogantävlingen som kommunen anordnade. Någon slogan har jag dock inte sett men det beror nog på egen passivitet. En reflektion beträffande slogantävlingen är ju att det är ett smart sätt att få in en massa sloganbidrag alldelens gratis som man kan använda allt efter behov, för i tävlingsreglerna stod någonting om att inlämnade bidrag fick fritt användas av arrangörerna, mao samma taktik som används för att få gratis bidrag till vykort och bilder.

I går var det också skolstart för många, läste en insändare från förvirrad förälder som tyckte att man skulle skjuta på skolstarten pga svininfluensan som förövrigt tydligen skall heta "nya influensan" för det är inte säkert att något svin är inblandad.
Av insändaren framgår inte hur länge man skall skjuta på skolstarten?
Tills influensan har brytit ut i full skala?
Kanske hela höstterminen ?
För all framtid, man vet ju inte när nästa influensa dycker upp?
Det är som synes inte alltid så lätt att förstå vad insändaren vill och menar och troligen är det inte alltid insändaren själv vet det.

Appropå läst i tidningen så råkade jag häromveckan läsa familjesidan och fastnade att för att det var tre dödsannonser för samma person men med helt olika anhöriga, undrar just vilken osämja som förorsakat detta.

Nåja nu skall jag gå ut i det vackra vädret en stund man måste ju ta vara på de fina dagarna för om inte allt för länge kommer höststormarna att börja tjuta runt knutarna och innan man riktig vet så kommer första snön men det kan väl ändå dröja en stund.
Måste dessutom fylla på förråden inför helgen, inte minst behövs det kattmat!

Ronnberget 090821
Ingemar

Inga kommentarer: