lördag 8 augusti 2009

Mörka kvällar

Lördag kväll 22.30 mörkt men fortfarande nära 20 grader varmt.
Mörka varma höstkvällar brukar locka fram långfingrade typer som i mörkret har svårt att skilja på ditt och mitt.
Värmen fortsätter att hålla sitt grepp om norrbotten så idag har det inte blivit mycket gjort har målat trädgårdsbordet ett varv till och förmodligen blir det minst ett varv till i morgon.
Annars har det mesta av dagen tillbringats i bekväm ställning med fördel på skuggiga platser, även Freddi har tyckt att det varit i varmaste laget men på kvällskvisten piggnade han till vilket är mer än man kan säga om husse

Rönnberget 090808
Ingemar


fredag 7 augusti 2009

I gröngräset



Värmen består så en stor del av dagen har tillbringats i snickarbodan betydligt drägligare arbetstemp där
I morse tog jag ut kattungarna och placerade dem ute på gräsmattan inte så populärt för det blev en massa pipande, tydligen var kattmamman på en längre utflykt och hörde det inte, efter en stund satte en av ungarna i väg hemåt och drog med sig sina syskon, hur han nu kunde veta vart han skulle?

Hörde i gårkväll att en örn ha siktats svävande över Rönnberget kanske på jakt efter katter, taxar och andra smådjur.

Med värmen följer det obligatoriska problemet att folk lämnar sina hundar i bilarna med utan någon som helst lufttillförsel, nu senast hade polisen fått ingripa och flytta en bil in i skuggan innan ägaren kunde lokaliseras.
Man funderar om det inte skulle ställas vissa krav på hund och bilägare men det går förstås inte.

Appropå knäppgökar så såg jag i dagens tidning att en man ställts inför rätta för djurplågeri, knäppgöken hade fäst hunden vid mopeden och kört i väg så att hunden hade släpats efter på marken, dessutom hade knäppgöken hotat ett kvinnligt vittne. Undrar vilket som ger hårdare straff men förmodligen blir det någon straffrabatt.

I morgon åker grannarna på semester så jag lovade hålla ett öga på deras hus också, en av sönerna är ju hemma men det skadar nog inte med skärpt uppmärksamhet i dessa tider.

I snickarbodan hann jag förövrigt fuska som mekaniker, snickar och målare, ja det var så sant inköpare och formgivare kan man kanske också lägga till!

Rönnberget 090807

torsdag 6 augusti 2009

Nästan värmeslag


Även idag har det varit varmt efter den obligatoriska morgon dusten med veden bestämde jag mig för att åka in till stan och handla lite samt oroa en del av det arbetande folket.
Delvis visade det sig vara ett smart drag inga köer att tala om, inte ens på systemet trots lunchtid.
Däremot var det inte så smart av den anledningen att det var varmt.
Uträttade mina ärenden och träffade en del folk innan jag återvände hem i en stekhet bil trots taklucka. Väl hemma insåg jag att en siesta var nödvändig för att kvickna till.
Resten av dagen gick i slöhetens tecken vilket måste få hända också

Ronnberget 090806

Ingemar

onsdag 5 augusti 2009

Det gick inte


Kl 19 fanns alla intresenter på plats och det var meningen att tjärdalen skulle öppnas och kolet tas rätt på ganska precis en månad sedan den brändes.
Efter försktig provgrävning visade sig det dock att det var för varmt förmodligen glöder kolet fortfarande i botten, inte annat att göra än att lägga på ett ännu tjockare lager med jord och vänta.
En viss oro spred sig över att man inte kan ta tillvara kolet före älgjakten och då blir det problem.
Kolet såg dock ut att vara av god kvaltet.

Därmed var det bara åka hem och ge sig i kast med upphängning av avgassystemet, det är är förstås en fördel att ha en tomt med olika nivåer bara backa upp bilen på en avsats och låsa fast den där blev perfekt kryphöjd däremot var avgasrör och ljuddämpare för varma så det blev ett besök hos semesterfirande grann som också jobbat hårt under första semesterveckan.
Efter kaffe och lite småprat var det bara att återvända till upphängning av avgassystemet och med hjälp av domkraft fixades avgassystemet i rätt position och jobbet var klart.


Dagen började dock med en dust med veden innan det var dags för lunchmöte, efter lunchen gjorde vi ett besök i Granparken, det är ganska länge sen mitt senaste besök och helt klart märker man av att det inte finns några pengar för att driva den i samma omfattnng som tidigare.
Självklart är det synd att det inte finns medel till verksamheten, men det är inte direkt ovanligt att sen ett projekt är genomfört så finns det inte pengar och resurser för löpande drift.

Konstaterar också att när detta skrivs vid 23 tiden är det fortfarande 15 grader varmt och i morgon kan temperaturen gå upp mot eller tom över 30 grader.


Konstaterade också att det inte bara är nackdelar med havererad gräsklippare för hastigt och lustigt sticker det upp en del blommor som man inte lägger märke till dessutom tycks maskrosorna ha fått värmeslag och har försvunnit!!

Rönnberget 20090805
Ingemar

tisdag 4 augusti 2009

Garagestädning


Idag har jag stundtals varit rktgt duktig
Fått in 20% av veden, kört bort kyl och dator inhandlat diverse nödvändga grejer.
Och på eftermiddagen kvällen städat klart garaget.
Sen har jag förstås suttit ute i det vackra vädret och bara njutit en hel del av dagen.
När jag var och handlade träffade jag en bekant som glömt plånboken och fick låna pengar för att kunna handla. När han sen var förbi och återställde pengarna chockade han mig med att berätta att hans fru dött för en månad sedan, jag såg nog ut som en fågelholk när han sa det.

Imorgon skall jag ha mitt första lunchmöte i mitt nya levende och det blir spännande

Ronnberget 090804
Ingemar

måndag 3 augusti 2009

Nya rutiner


Så var det första dagen med helt nya rutiner började med att sova en timme längre än normalt efter frukost tog jag ett pass med vedhögen och började sen med ett av garagen fixade till en batteriladdare och lyckades sen riva ner en hyllkonsoll men då blev ju den hyllan städad eller allt hamnade på golvet. Sökte utan framgång lämplig plugg men jag skall inte åka iväg och handla någonting i dag.
Fortsatte med att hissa upp bilen för att sätta fast avgassystemet men de upphängare som jag hade passade förstås inte men jag skall inte åka iväg och handla någonting i dag.
Dags för lunch och det blir ju en omställning för på jobbet kunde man ju gå direkt till matsalen och äta nu måste man ju fixa den själv :(
Fortsatte med garageröjningen och detta kommer att ta tid har tre sorterngshögar, sånt som skall bort, sånt som skall vara kvar i garaget och sånt som skall vara kvar men inte i garaget.
Skall också ordna till mina retursorteringslådor för vilken gång i ordningen!
Dags att börja förbereda kvällens möte undrar hur många som kommer, bättre att det blir någon macka över än för lite.
Ett snabbesök hos mor för att kolla att hon får i sig någon mat.
Hem för att skriva ut några bilder som jag skall ge en av deltagarna vid kvällens möte, fastnar vid dator så att det blir att rusa i väg till mötet.
Konstigt i dag är alla utom ordförande ovanligt sena och alldelens för många kommer inte.
Mötet löper på bra och vi konstaterar att vi inte blir sysslolösa, våran begäran om ökat anslag till byaforums adminstration fick ett delvist posetivt mottagande en ökning med 10 000 i stället för önskade 25 000. Däremot blev det blankt nej till begäran om ökade medel för landsbygdsutvekling, vilket inte direkt var oväntat.
Bilderna blev förstås liggande kvar hemma!!
Mackor blev det kvar så frukosten i morgon är räddad och då blir det nog nödvändigt med en inköpsresa också det är bara frågan om att få det att stanna vid en resa!!
Dagens bild ett vackert potatisland granne med bygdegården!

Rönnberget 090803
Ingemar

söndag 2 augusti 2009

En vanlig dag


Söndag och det vackra vädret fortsätter ännu ett tag.
Konstaterade i dag att en av kattungarna inte mådde speciellt bra mycket mindre än sina syskon och i morse var han närmast livlös så han hamnade i katthimmeln.
De övriga tre är desto piggare men skriker som besatta när man tar upp dem, självklart kommer mamma katt sättande som en blixt för att se vad som pågår.
Tala om att ändra betende när man blir mor, tidigare försvann hon diskret så fort någon okänd kommer men nu ser hon till att vara först inne i huset när någon kommer, sen följer hon besökaren ut också.

Passade på att bjuda några släktingar på grillmat i dag, mycket trevligt i det vackra vädret även om blåsandet ökade under tiden.

Skrev också ihop en ny "att göra lista" och den blev oroväckande lång.
En punkt är dock påbörjad konstaterade att drivremen för knivarna är av på åkgräsklipparen så nu återstår frågan om var man får tag på en ny och hur man får dit den utan att riva halva gräsklipparen, just nu är det förstås en nackdel att ha satsat på ett udda märke.

Funderar också på vad jag skall göra med det tomrum som uppstod i denna blombänk när jag avverkade diverse träd.
Har satt dit en ny ros, man skulle kanske satsa på en sats lökar fast jag brukar inte ha speciellt tur med plantering av lökar!
Dessjämte brukar många av mina rosor också bli ettåriga!
Risken är förövrgt stor att höstastrarna invaderar området.

Rönnberget 090802
Ingemar