fredag 24 december 2010

Julafton 2010

Julaftonen 2010 bjöd på sol, strålande väder om än något kallt passade därför på att vädra kameran idag
Trevligt att se solen det har ju varit en aning grått senaste tiden.

Tur att man inte är i södra delen av landet för där har de uppenbarligen problem inte minst SJ.

Däremot förstår jag inte varför Norrlandståget skulle vänta mer än ett ½ dygn på tåg som inte kom söderifrån, men det är klart har man problem i Skåne så skall väl alla lida.


Dagens bilder blev en blandad kompott ungefär som ett litet julbord eller SVT program det blir mer och mer standard och tradition inte bara Kalle Anka och Karl Bertil

Blir intressant att se hur årets julvärd Andreas Pops klarar uppdraget, säkert utmärkt som den skickliga yrkesman han är.

Omröstningar kan man ha om det mesta som tex populäraste julvärd, att Arne Wise skulle toppa den listan var väl inte oväntat men Lotta Brome som tvåa var väl oväntat och att

Bengt Feltrach, hur det nu stavas, blev tre är kanske märkligt det är ju trots allt närmare 40 år sen han var julvärd men å andra sidan finns det kanske inte så många kandidater eller?

Måste väl nämna något om katterna också.
Utomhusvistelserna har en tendens att bli ganska korta, en del vill helt enkelt inte ut medan speciellt en av ungarna gärna stannar ute en bra stund speciellt när det blir mörkt.
I morse när jag hämtade tidningen hade hon nästan förvirrat sig ut på stora vägen vilket inte alls är bra.
¨Var över till grannarna och önskade god jul och fick med mig en julklapp hem som var försett med ett tjusigt hoprullat snöre som dekoration, detta intreserade förstås ungarna så med gemensamma ansträngningar fick de ner paketet på golvet och kunde angripa snöret hur det hela riktigt slutade vet jag inte för de tappade ganska fort intresset och hittade som vanligt annan sysselsättning.






































Nu återstår det väl bara att önska alla läsare en god och fridsam jul


Rönnberget 20101224
Ingemar

PS
Ser att layouten i den publicerade versionen inte alls överstämmer med hur den såg ut vid redigeringen men det får ni stå ut med
ds

torsdag 23 december 2010

Lite av varje

Det blir inte alltid som man tänkt, hela denna vecka har jag varit på väg att blogga men alltid har det kommit någonting i vägen.
I söndags var piteUnika på rådhustorget en repris av skyltsöndagens succé, någon succé blev det inte denna dag alldelens för kallt och blåsigt och därmed ganska lite folk i farten. Kan inte minnas när jag frivilligt frös så mycke.
Stämningen var det inget fel på men vi packade ihop redan kl 15.
Vilket var bra för då hann man hem till finalen i handbolls EM, visserligen förlust i finalen men en strålande insats av tjejerna tvivlar på att herrarna kan göra om bedriften i sitt EM

I måndags vaknade jag tidigt och gick för att hämta tidningen men fick återvända tomhänt det kom ingen tidning den dagen men på tisdagsmorgonen fanns den och tisdagens tidning på plats.
Problem i tryckeriet, börjar låta som en följetong utan slut.
Någon hade skrivit på förstasidan om att han blev väckt så fort det var problem så tydligen också denna gång tydligen tog det så hårt att den ursäktande notisen blev utan underskrift så man får sväva i okunnighet om vem det var.
PT ledning hade tydligen en mörk dag för tidningschefen Lilja var ett helt år fel när han svarade på en insändare om den uteblivna tidningen för det är fortfarande 2010.

Insändarsidorna handlar mycket om sopsortering och stora lönehöjningar för kommunens politiker och högre tjänstemän.
Inte heller Pite Kommun har det bästa flytet just nu Socialstyrelsen är inte alls nöjd med äldreboendet och inlåsning av folk, dessutom fick kommunen bakläxa på att man i sitt svar hänvisade till gamla lagar som inte gäller. Nu är det inte bara äldrevården som socialstyrelsen hackar på utan även psykvården i Öjebyn får bakläxa fortsättning följer.
Det skulle kanske vara på sin plats att se över vilka politiker som skall leda olika nämnder i framtiden.

Hann också med att genomföra veckans obligatoriska bowling och det gick faktiskt riktigt bra denna gång även om det verkar som att vissa käglor var fastlimmade och en del har tydligen varit på dansutbildning för de snurrar och far som den värsta isprins men står kvar.
Snurrade och for gjorde även Norrbottens egen skridskoprins men inte bättre än att han bara blev tre och inte får vara med i EM eller VM, detta fick honom tydligen att fullständigt tappa humöret med ett våldsamt obalanserat inlägg på Facebook (som jag inte har läst det togs tydligen bort ganska fort).
Han har visserligen bett om ursäkt och tagit bort inlägget men man kan nog lugnt konstatera att han inte är en värdig representant för Sverige.

Såg också att nu har EU höjt tonläget och sagt åt flygplatsreresentanterna att de får skärpa sig och fixa så att flygtrafiken fungerar. Tågkaoset fortsätter dock och idag stod nog all tågtrafik söder om Stockholm stilla pga elfel!

Häromnatten sov jag skitdåligt kan det ha berott på kombinationen vintersolstånd och fullmåne?
Att jag sen skulle vara på lasarettet för ögonbottenfotografering och dessutom tidigt gjorde inte saken bättre. I rationaliseringens tecken får man själv droppa i diverse vätska i ögonen i stället för att personalen gör det. eftersom det inte är lämpligt att köra bil då blev det till att fixa privatchaufför, besöket på lasarettet gick därmed jättesnabbt så tio över åtta var jag klar dvs den tid som jag egentligen skulle ha varit där. planerna att fika på lasarettet och sen göra diverse inköp fick revideras för varken fik eller affärer var öppna då men det löste sig förstås.

Snart är det julhelg en rekordkort sådan som tydligen skall bli snörik och svinkall men det får man stå ut med julskinkan är fixad och avsmakad med godkänt resultat, sillsallad med flera måsten är också inhandlade så det blir nog en god jul i år också

Rönnberget 20101223
Ingemar