lördag 9 juli 2011

Tufft påstående

Hickade riktigt till när jag läste dagens PT om Midnatttrampen som Stockbäcken-Roknäs byaförening arrangerar, Ingemar Edström som jag tror är v.ordförande i föreningen påstod att Sockbäcken -Roknäs  byaförening är den mest aktiva föreningen i Piteå Kommun, tala om lokalpatriotism utan omvärdesanalys.
Vad jag också reagerade på var att de flesta cyklister åtminstone på bild saknade hjälm!!

Började dagen med att lyssna på ring så spelar vi vilket hör till mina lördagsmorgon rutiner, konstaterade att det hade regnat ganska rejält under natten.

Bestämde mig för att göra en rekognoseringstur med bil och kamera vilket blev tämligen resultatlös.
Passade på att tanka innan jag åkte hem, väl hemma blev det städning av bilens bagageutrymme desto större bagage desto mer samlas det, hittade bla en låda med diverse loppisfynd, ni kan aldrig gissa vad!

Naturligtvis kameragrejer bla en Agfa kamera två blixter och ett antal förpackningar med blixtlampor
Får nästan lust att leta reda på en film och testa men det får bli en annan dag, tror nämligen att jag slängde all gammal film vid en städning!

 Efter en tämligen spartansk lunch plockade jag fram trimmern och snyggade till där  gräsklipparen inte kom åt.

Freddi och Trollet höll mig sällskap mest hela dagen även om de höll sig undan medan jag körde med trimmern.

Ganska märkligt egentligen både Freddi och Trollet har blivit mycket mer sällskaplig sen ungarna försvann.  Men det är kanske trots all ganska naturligt och kallas svartsjuka!
Rönnberget 2011-07-09
Ingemar
www.ronnberget.se

fredag 8 juli 2011

Måste nog skaffa en

Värmen fortsätter och inte skall man klaga även om det inte blir mycket gjort.
Började dagen vid datorn och skrev sen ut ett antal bilder som förhoppningsvis blir utställningsbilder vid två utställningar i augusti.

Lastade en slätterbalk och fraktade iväg den för service, vilket nog behövs eftersom den stått oanvänd i flera år!

Konstaterade också att jag har problem med framvagnsinställningen och hitta någon som kan fixa detta är inte så lätt i semestertider, hittade dock ett reservdäck som löste problemet åtminstone tillfälligt.

Sen blev det en pass med gräsklipparen, gräset har vuxit alldeles för fort så det blir snart en ny klippning, upptäckte då att en fyrhjuling inte skulle vara så dumt körde nämligen fast rejält och den gick inte att rubba med handkraft det blev till att använda bilen för att få loss den, detta fick Freddi att piggna till och nyfiket kolla  vad som var på gång.

Möjlig utställningsbild
 Rönnberget 2011-07-08
Ingemar

söndag 3 juli 2011

Oplanerad utflykt

Det var den här dagen då absolut ingenting var planerat började dagen med lång och nyttig frukost.
Fortsatte med att ta en bild på blommande liljor i år har de blivit fler eller också beror det på att de blommar samtidigt!

Sen var det dax för en tripp till Öjebyn och egentligen onyttiga inköp, betämde mig för att göra ett besök hos min morbror för en kopp kaffe.
Han hade hunnit rensa potatislandet på morgonen och nu väntade de på att barnbarnet skulle komma och ta med dem på utflykt, fick förfrågan om jag inte skulle följa med, eftersom en av mina kusiner också anslöt blev det rena släktträffen. Jävrebodans fiskecamp var målet för resan, där serverade man även vildmarksbuffe så någon risk för att svälta var det inte.

På blats konstaterades att det blåste friskt fick dock låna en tröja så var det problemet löst!
Efter en första rundvandrig var det dags för lunch, fisket valdes bort liksom museumbesök eftersom det nog fodrar en hel del tid, det får en annan gång när det är planerat för det

Fortsatte med tittandet och fotograferandet upptäckte att kamerans autofokus trilskades dessutom blev en del bilder felexponerade, frågan är om det är kameran eller objektivet som spökar det får bli en ordentlig undersökning!

Passade också på att ta lite vattenbilder till kommande arrangemang måste dock planera in en båttur snarast!

Så småningom var det bara att återvända hemåt men ett fika hanns förstås med.
Upptäckte att wimbeldonfinalen pågick så höll ett öga på den medans dagens bildskörd sparades undan tog sen ett varv med gräsklipparen en övning som fick avbrytas pga tekniska problem.

Bestämde mig istället för att spara undan en massa bilder vilket förstås tar sin tid när det var länge sen sist.
Skulle förstås vara praktiskt om man bara kunde överföra bilderna från kameran trådlöst och samtidigt få dem arkiverade och säkerhetskopierade på samma gång, förmodligen finns tekniken redan men med tanke på vilket humör min trådlösa roter visade upp i dag så är det nog säkrast göra det manuellt.
Nu är ju inte den manuella överföringen heller idiotsäker, upptäckte att jag raderat fredagens bilder innan kopiering förhoppningsvis finns de kvar i den bärbara.
Nåja efter en total omstart började kommunikationen att fungera så jag kunde skriva ut diverse dokument till morgondagens möte!

Rönnberget 2011-07-03
Ingemar
www.ronnberget.se