fredag 9 april 2010

Mer att göra

Läste i tidningen att nu skall Skatteverket börja jaga bloggare, tanken är tydligen att komma åt gåvor som tydligen kan räknas som inkomst.
Undrar just hur det skall gå till skall man ha speciella bloggspanare som läser bloggarna och upptäcker att nu har den där bloggaren skrivit fler gånger om läkerol, då har h*n säkert fått en eller flera tablettask för besväret. H*n får vi göra en utredning på.
Detta kan väl betraktas som en arbetsskapande sysselsättning så då är det bra för någon statestik.

Rönnberget 2010-04-09
Ingemar


onsdag 7 april 2010

Ibland undrar man

För att ta ett exempel var tar alla mail som skickas vägen, för fram till mottagarna kommer de inte eftersom det inte blir någon reaktion, det är klart att denna vecka kanske är lite speciell eftersom många har förlängt sina påskledigheter!

Skulle säga upp ett abonnemang idag eller var det kanske två.
På ena stället talade en röst om att det kostade 4,65 i minuten utöver normal trafikavgift och inte fick man något svar utan medelandet det är många före bla.............................
Efter mycket sökande hittade jag en mailadress till deras kundtjänst som slutade på .ch undrar var det är kina kanske.
Fick dock ett bekräftelse mail från företaget där det stod att de skulle åtgärda frågan och svara vid behov.
En annan uppsägning misslyckade trots knapptryckning och inknappning av kundnummer hamnar man i en kö med 19 före. varför skall man då ange kundnumret när man dessutom måste upprepa det verbalt när man kommer fram.

Fast en del företag är ju betydligt professionella i sin hantering av kunderna.
Ringde mitt försäkringsbolag och naturligtvis var handläggaren upptagen men döm om min förvåning när jag blev uppringd av henne efter en halvtimme men då var jag på väg bort, tydligen kunde hon se vilka som ringt medans hon satt i telefon.

När sen det trådlösa nätverket mobbar en av datorerna då är dagen fulländad.

Rönnberget 2010-04-07

Ingemar



tisdag 6 april 2010

Tiden går


Fort går tiden när man hamnar i ett problem.
Idag har jag röjt bland dokument både i pappersform och digitalt men städat blev det inte snarare tvärt om.
Har också skickat ut ett nyhetsbrev som nog en del av mina okända läsare har fått!
Efter dessa strapatser bestämde jag mig för att besöka en kompis i stan för att diskutera ett kommande arrangemang och titta på diverse grejer som han tänkte göra sig av med.
Han höll på lägga golv men vi bokade en tid för arrangemanget och jag åkte hem med en A3 skrivare som skall få plats någonstans (just nu står den på köksbordet) så det blir nog mer röjning i morgon eller kanske tom städning om nu inte något viktigare dyker upp.
När det gäller ordning så har jag en vision men den är nog tyvärr så långt från verkligheten som man kan komma.

Appropa verkligheten så ringde min bror och berättade att han varit utsatt för bilinbrott och nu skulle han absolut flytta till ett annat område där det gick hyra ett vettigt garage.
Den här gången var det tydligen riktiga "stjärnor" i farten för det enda som var stulet var sladd och hållare till GPS dock hade de inte lyckats få med sig sugkoppen som sitter på rutan, tom radion hade de lämnat däremot var förstås dörrlåset havererat så det blir att punga ut med en självrisk på 1800 kr, enda trösten i bedrövelsen var väl att helgens golfspelande hade gått bra.

Hemma igen skickade jag några frågor till nyhetsbrevets support och fick till min förvåning svar ganska omgående vid 22 tiden, fördjupade mig i detta och tiden bara försvann att det var sent märkte jag på att Freddi kom och funderade på om det inte var sovdags!!

Passade på att ta en bild på min mor som nog kan användas i tidningen för att tala om när hon fyller 90, förmodligen blir det öppet hus den dagen i bygdegården.

Rönnberget 2010-04-06
Ingemar

söndag 4 april 2010

Festligt radioprogramidé


Lyssnar på Helgmorgon i P4
Där man har en ny programidé som går ut på att med lyssnarnas hjälp ta sig från en plats till en annan. Man ringer helt enkelt upp och väcker folk som skall tipsa någon att ringa som finns på denna plats eller åtminstonde närmare. Idag försöker man ta sig från Hälsingborg till Sollefteå just nu har man fastnat i Sundsvall.
Samtalen kan nog bli hur konstigt som helst men de flesta verkar vid gott mod trots tidig väckning!

Orsaken till att jag är uppe och lyssnar är som vanligt att Freddi och Smurfa ville ut har också använt väntetiden till att boka ny tid för besiktning!!

Vädret tycks fortsätta med annan var dags väder i går strålande sol och i dag verkar det övermulet och någon minusgrad.

Bilden är från gårdagens foto övningar, skickade några bilder till en bekant i södra delen av landet, han kan behöva lite uppmuntran har just haft lunginflammation och har fått allergiska reaktioner från medicinen, dessutom har frun blivit sjuk och tydligen har även datorn blivit krasslig, vilket elände.

Rönnberget 2010-04-05
Ingemar
www.ronnberget.se