tisdag 9 februari 2010

Shit skulle man kunna säga

Nytt långt uppehåll i skrivandet men kallt och allt snöande gör att den kreativa lusten försvinner och sen är det en massa annat också som skall fixas.
Nu är vi inne i årsmötenas tidevav konstaterar också att ett möte totalt försvunnit ur tidräkningen beror kanske på att det verkade så långt dit senast det var i tankarna.
Harblivit påmind om att Älvdalsgruppens möte skulle vara i kväll! Måste höra när lokalen och fikat är beställd till.

I söndags var det utbildning för Bygdegårdsfolk i Västerbotten plats Gravmark ett ställe som jag aldrig besökt och inte hade en aning om var det låg. En koll på hitta.se låg 22-23 mil bort, väster om Robertsfors. Provade att knappra in det i GPS och där fanns det, inga problem GPS hittar och ca 3 timmars restid helt lugnt. Fick dessutom enbra vägbeskrivning av arrangörerna enda haken är möjligen tidpunkten bör vara på plats senast kl 9 för att hitta lokalen och förbereda.

Vaknade förstås alldelens för tidigt och katterna insåg att något var på gång så de fortsatte att sova! Efter att ha ätit frukost plockat ihop grejerna konstaterade jag att det var lika bra att ge sig av även om det blev tidigt måste ju tanka har inte vant mig vid att lånebilen bara rymmer 40 liter! GPS tyckte dock att jag skulle köra över Burträsk men det struntar vi i och följer E4.
Körde in på en rastplats och tog några bilder av vinterlandskapet där man kunde ana att solen var på väg upp. Upptäckte att GPS tappat bort vägen detta berodde nog på att kartan inte var uppdaterad alternativtny vägsträckning. Framme i Robertsfors konstaterade jag att GPS ville ett och den muntliga vägbeskrivningen något helt annat, resmålet var dock det samma och GPS förslag verkade kortare efter någon mils åkning beordrades jag svänga in på en typ skogsväg som inte var plogad den dagen men någon bil hade kört där och även en skaitande skidåkare hade lämnat sina spår. Börjadesåsmått tro att den plogade vägen skulle ta slut men helt plötsligt vaknade GPS till liv och ta nästa höger och direkt vänster till ankomstplatsen.
Det stämde bra även omman kom bakvägen och fick göra en extra runda för att orentera sig.
Utbildningen flöt på underdagen även om det vackra vädret störde en aning. Vid avslutningskaffet fick jag tipset att åka över Burträsk, bra väg och man slapp alla kamerorna efter E4 sagt och gjort förmodligen blev det några km kortare också. Stannad i Skellefteå på stamstället för att få mig lite mat. Istället för "nummerlappen" räkte kassörskan över en plastdosa och förklarade att den pep när maten var klar. Vilket den mycket riktigt gjorde!
Hemma igen konstaterade jag att det var lika mörkt som när jag åkte!!
Måndagens kvällsprogram innebar besök i Kalix för Bygdegårdsdistriktets kommunträff, väl hemma hamnade jag vid datorn för märkligt nog hade det kommit mail som behövde besvaras ganska behagligt för den tiden på dygnet ringer inte telefonen.
Fanns några mail om kommande möten bla tisdagens älvdalsgruppsmöte.

Nu vet jag när älvdalsgruppens möte blir torsdagen den 18 är lokalen bokad och fika beställt så då får det bli då.

Efter den obligatoriska morgonutflykten till min mor lyckades jag köra fast med länebilen så att den stod mitt i garageöppningen frick krångla mig ut genom passagerardörren och skotta loss bilrackarn.

Konstaterar också att kommande helgs utbildning är inställd pga av att det saknadesutbildare i tänkta ämnen, så helt plötsligt blev det en ledig helg då skulle man förstås kunna flytta på en mass grejer som hamnat på fel ställen får se till att inte glömma att jag är bjuden på middag i kväll.



Rönnberget 2010-02-09
Ingemar