lördag 13 september 2008

Höstdag

Visst är det märkligt hur en del veckor blir rena kaoset medan andra veckor bara rullar på 

Den gångna veckan får man nog räkna till den första varianten, Veckan började inte bra som väl framgick av tidigare bloginlägg. Dessutom struligt på jobbet och en massa andra aktiviteter som klumpat ihop sid.
Dagliga besök på lasarettet och kattor som skall ha service gör det nog inte enklare, skönt med en helg där ingenting är inbokat. Vaknade som vanligt tidigt och satte mig vid datorn när Freddi hade gått ut och lyckades också komplettera en del släktforskningsuppgifter. Efter frukost åkte vi i väg för att se om rymlingen hittat hem, men inte det, Freddi gav sig ut på spaning efter kompisen och så var han försvunnen. Plockade undan diverse grejer som samlats hos min mor gick genom hennes post och plockade ihop en del grejer som skulle tas med till lasarettet. 
Inga katter inom synhåll så jag tog en promenad i det vackra vädret naturligtvis med kamera. Bilderna finns på http://testbilder.ronnberget.se/#4.0.

Hemma igen var det dags att åka i väg till lasarettet och hälsa på, hon verkar betydligt piggare rent fysiskt men däremot tycks tankeverksamheten ha blivit ytterst virrig. Undrar just vad det kan bero på  måste fråga om det blivit ändring i medicineringen?
På måndag skall vi träffas och diskutera vårdplan eller vad det nu heter förmodligen får hon åka hem ganska snart efter det. På väg hem bestämde jag mig för att stanna i Öjebyn och äta en försenad lunch så paltserian fick ett besök dock blev det inte palt.
Hemma igen visade det sig att rymlingen var hemma och efter lite funderande så passade det att komma in och få lite mat.
Märkligt egentligen högst fem minuter senare dök Freddi upp också han hungrig. När katterna fått mat satte jag mig för att titta på friidrott efter att ha förklarat för djuren att det skulle inte bli några mer utflykter den dagen.

20080913
Ingemar

tisdag 9 september 2008

Väntan

Något strulig dag på jobbet och värre skulle det bli.
Meningen var att vi på em skulle byta en diskmaskin i bygdegården men det fick vi inställa pga avndra tekniska problem.
Åkte i stället förbi min mor och konstaterade att hon inte var bra föredrog tydligen sängen, efter diskussion med hemtjänsten och distriktsköterska kom vi fram till att det bästa var att hon fick uppsöka lasarettet, ambulans beställdes och efter en timmas väntan så kom den och jag åkte in till lasatettet i egen bil efter att först gjort en snabbvisit hemma och hämtat div grejer och släppt in Freddi. 
Väl på lasarettet så blev jag insläppt till akutan och visat till rumet där min mor väntade och information om att en läkare skulle titta förbi.
Efter en stund dök en tjej upp som dock inte var läkare utan skulle ta Ekg sen var det bara vänta och efter att ha läst alla anslag i rummet om olika akutbehandlingar och första hjälpen så lyckades jag smita ut och få frisk luft och dessutom ringa och meddela var jag var och att jag kanske skulle hinna förbi innan mötet var slut!
Återvände till min mor som hade sommnat och verkade sova ganska lugnt!
Studerade diverse teknisk utrustning i rummet och hälpte min mor, som vaknat att få ordning på en trilskand filt och sen sommnade hon igen.
Efter två timmar dök läkaren upp och det första som hände var att hans personsökare började pipa, efter genomförd undersökning konstaterade han man skulle behålla patienten för fortsatt undersökning och att han skulle fixa diverse papper, efter en stund dök en ny syster upp för att ta diverse prover sen var det bara att vänta igen. Slutligen kom så personalen som skulle ta henne till avdelningen och efter att ha tagit reda på var hon skulle placeras avvek jag och upptäckte att jag var vrålhungrig så ett besök på Max fick stilla den värsta hungern avgjort ingen hälsokost. Under tiden ringde en av hemsamariterna och funderade hur det gick, hon lät avgort förvånad när jag berättade att jag just lämnat lasarettet samtidigt berättade hon att hon hittat en nyckel i dörren som jag förstås glömt.
Bara åka hem till min mor och se om det är någon katt som vill in, men ingen katt så långt ögat när efter att ha väntat ytterligare en stund konstaterade jag att katten nog hittat något bra sovställe eller också tar han chansen till nattjakt. Hur som helst så får insläppandet av den katten vänta till i morgon. På hemvägen passar jag på att hämta dagens post och se där finns en postavi som säkert innehåller fotoryggsäcken som jag skulle få upp för att titta på.
Väl hemma så väntar Freddi ivrigt på att bli utsäppt, förmodligen skiter han fullständigt i min förklaring att det räcker med en katt ute på vist. 
Upptäcker när jag kollar postavin att paketet inte får hämtas förrän efter 16 i morgon.
Och med min vanliga tur när det gäller posten så får jag säkert vänta ett dygn extra.

 Summa summarum är att ag förstår att håller man inte på att dö så proriteras man därefter och det är kanske inte så mycket att säga om men nog kunde man kanske hitta en trevligare plats att vänta på.

Appropå vänta så såg jag att ett antal företag inom foto och reklambranchen ordnar en fotomässa på ett tåg, skulle förstås ha varit intresant men med tanke på att det är ca 100 mil enkel väg till närmaste stopp så får det vara dessutom får nog besökarna inrikta sig på att vänta

Rönnberget 2008-09-09 
Ingemar