onsdag 21 oktober 2009

Fulltecknat

Fulltecknat har dagen varit åkte i väg vid 8 tiden för att plocka upp Sassi på Kallax resan fortsatte sen till Skapa företagsby i Sävast för en dags utbildning i HSSL nya hemsida som förövrigt skall komma upp nästa fredag. Det blev en intensiv dag med många frågeställningar och problemlösningar dvs jag och Sassi hittade problemen, Palle och hans personal löste problemen.
Förstår nu varför våran utbildning genomfördes hos leverantören.

Lämnade de övriga för att åka hem till nästa hemsidesmöte, hemma vid 18 tiden möttes av en irriterad Freddi som fått vara inne hela dagen, ännu mer irriterad blev han vid upptäckten att det kom besökare och vi satte oss framför datorn, han gick helt enkelt och la sig och ignorerade oss resten av kvällen. Det hemsidesprojektet går framåt nu har vi nog hittat en design och layout som passar återstår att fylla sidorna med innehåll mm.
Tror att jag skall ha sovmorgon i morgon men den tanken brukar inebära att jag är klarvaken vid femtiden.

Rönnberget 091021

Ingemar

måndag 19 oktober 2009

Inställt

Vaknade som vanligt tidigt och medans man funderar på om man skall somna om eller stiga upp går klockan så det är bara stiga upp.
Ett SMS talade om att det inte blir något Pitebesök, hon var överhopat med arbete, lika bra det för jag har också en del att göra.
Var som vanligt förbi min mor på morgonen och idag åt jag frukost där, tre kattor var ivriga att komma ut och kattungen upptäckte att man inte behövde hålla sig nära huset, skitkul tyckte hon mindre kul tyckte jag, fick hämta henne i vedbodan dit hon smitit in bakvägen och inte hittade ut.
Fördelen med det var att jag hittade en sen länge försvunnen asklåda!

Väl hemma igen rensade jag ett stycke bord placerade skrivaren på en skåp och helt plötsligt hade jag ett bord med bara datorn på kändes ganska ovant faktiskt.
Av någon anledning så behövde matförrådet fyllas på både hos mig och mor tom katterna var irriterade eftersom skinkan modell Pärsons tunna skivor också var slut konstaterade att jag nog skulle hinna handla innan nästa träff.
I morse pratade man om köer på Norrbottensradion och Lena Calne tyckte att det var nedbrytande köa på systemet men nog är det värre att köa för att lämna in flaskor och burkar speciellt om någon skall vara rationell och lagt beslag på alla tre automaterna.
På väg hem fick jag ett nytt SMS det blir möte.
Då jobbar man med hemsidan inför kvällens möte.
Tro det eller ej men nog ringde en av tjejerna och ville ändra kvällens möte till onsdag!!

Rönnberget 091019

Ingemar

söndag 18 oktober 2009

Lång dag


Det blev en lång dag i Skellefteå i går med DIFO, bildredovisning, prisutdelningar och årsmötes förhandlingar avsutade vistelsen i Skellefteå med en god middag tillsammans med folk från F´labb.
Det började inte så bra med nedresan visst är det trevligt med sol den här årstiden men lågt stående sol som kommer rakt i ögonen eller snett från vänster i kombination med dåliga vindrutetorkarblad, nyinköpta gör verkligen nytta där de ligger i bagaget.
Annars flöt arrangemanget på bra och vinnarna fick sina priser och övriga får ta nya tag.
Priserna i digitaltävlingen och årets fotograf blev uppskattade en del av tjejerna skulle nog satsa hårt på att vinna nästa år. Ett eftertraktat pris vilket var meningen!!

Stämman flöt också på bra och diskussionerna kom inte igång föränn under punkten Frågor aktualiserade under stämman.
Där kom diskussionen att handla om ungdomsutställningen och sent inbetalade deltagaravgifter och obetalda medlemsavgifter, styrelsen fick en del att jobba med under kommande år -).
Bilden: Mari från foQus med sin svartvita kollektion på detaljer av katt. Den gillade jag, tror att jag skall ta ett samtal med Freddi och övriga katter att de får anstränga sig lite vid kommande fotograferingar.
Söndagen blev en slöardag men det blev ändå en del hemsidesarbete förberedelser för kommande vecka då en hel del tid är avsatt för just hemsidor.
Omdisposition av datorplatser och en del städning som skulle göras i fredags är fortfarande ogjorda men det är ju sånt som man kan skjuta på när viktigare och trevlgare saker dycker upp.
Freddi ja han går omkring och nyser han kanske är allergisk mot husse eller möjligen förkyld för det kan naturlgtvis katter också bli.

Ronnberget 091018

Ingemar