lördag 27 februari 2010

Inte riktigt klokt

Läste i lokaltidningen om en knepig korsning i cntrala Piteå så knepig att man inte är överens om högregeln gäller eller inte , kommunen, polisen och trafikverket eller vad de nu heter har olika tolkningar, nu har det i varje fall inträffat en krock som det blir rätt sak av så då kanske det kommer ett svar på vad som gäller.

Pratade med min bror i Göteborg häromdagen och han hade opererat sitt krånglande en sk titthåls operation som blev mer omfattande än beräknad liksom sjukskrivningen i stället för ca 2 veckor blev det sjukskrivning fram till mitten av april så nu blir det kanske problem med golfresan till Spanien.
Han berättade att det nu var plusgrader i Göteborg med risk för översvämningar en massa vatten som ingenstans har att ta vägen pga igenfrusna avlopp.

Appropå snöröjning så läste jag att en snöskottare blivit nedslagen av en upprörd hyresgäst??

Blev erbjuden en billig bil i dag, hemtjänsten har nämligen problem med att bomsarna fryser fast på deras nya tjänstebil!

Nu närmar sig OS sitt slut vilket förstås är skönt det har blivit dåligt med nattsömnen.
Mest irriterad är jag nog på att man offrat nattsömnen för ett antal skitmatcher i hocky.

Ganska övertygad om att Usa och Slovakien kör över Kanada och Finland sista matcherna.

För övrigt så är det nog bara längdåkarna och curlarna som får godkänt!
Ferrys sensationella guld rädda förstås i viss mån skidskyttarnas ära.
En brons för de alpina är knappast godkänt
Övriga övningar kan man glömma!

Rönnberget 2010-02-27
Ingemar

onsdag 24 februari 2010

Möte med pärmgruppen tisdagkväll hade inte mång deltagare kan förstås på att termometern visade -30
Fotocirkeln onsdagskväll kolliderde med herrarnas stafett men hann hem till målgången för att se Markus Hellner kunde avsluta med guld det var 22 år sen sist.
I kväll är det dags för damernas stafett och förhoppningsvis är bygdeårds föreningens årsmöte klart då.
Onsdag natt innehöll mycket hocky såg första perioden av Kanada -Ryssland där Kanada chokstartade med 3-0 sen blev det sängen, vaknade strax före 6 och hann se Finlands två mål som gav semifinalplats. Sen var det dags för Sveiges match ett lätt steg till semifinal, men sanningen blev något annat ett innefektivt Svenskt lag åkte på stryck 3-4, Slovakien hade 14 skott på mål vilket gav 4 mål. tämligen effektivt med andra ord. Nu är det dags för att få lite frisk och kall luft ser att temperaturen är -27 kl 08.30

Rönnberget 2010-02-25
Ingemar

måndag 22 februari 2010

Platt fall

Jaha så fick man lägga ytterligare ett fiasko till handlingarna i OS herrarnas sprintstraffet blev ingen trevlig hitoria klantig utförsåkning förstörde alla finalchanser.
En vitryss på väg mot sensationell finalplats gjord en Johan (dvs åkte vilse på upploppet) och så var den dagen förstörd för dem också!
I damernas semifinal krossade Haag och Kalla allt motstånd så frågan är hur de orkar i finalen.
Så var det klart en ny silvermedalj till tjejerna, tyskorna rådde man inte riktigt på

Hockydamerna orkar inte med USA i semifinalen 1-5 efter två perioder, det blir nog ingen medalj i detta OS.

Hemma efter ett snabbt möte i Luleå möttes jag av två irriterade katter som skulle ut och tyckte förstås att jag varit borta för länge men sen var det tydligen för kallt och ingen sol så det blev en sovstund för katterna igen.

Det har börjat komma in en del biljettbeställningar till nästa veckas teater, förmodligen blir det fullsatt som vanligt.

Rönnberget 2010-02-22
Ingemar