onsdag 29 augusti 2007

Jämmer och elände

I dag skulle det bli den stora svenskdagen i Friidrotts VM
och det började bra (tack Freddi för väckningen) med ett inspirerat lopp av Kronberg i Häckförsöket.
Första finalen på kvällspasset (mitt på dagen svensk tid) var höjdhoppsfinalen med Holm och Thörnblad verkligen något att se fram mot men på något konstigt sätt lyckades jag missa samtliga svenska hopp utom Thörnblads första rivning på 2.16 och Holms tre rivningar på 2.35
Jämmer och elände Holm 4:a och Linus 15 och absolut sist i finalen
14.05 skulle damernas final på 100 m häck starta och naturligtvis satt jag just då upptagen med något annat så när jag rusade till TV såg jag Sanna Kallur sitta på en stol och tänkte vad bra de har inte startat ännu, men ack vad jag bedrog mig finalen var redan körd, körd är verkligen rätt ord eftersom Sanna missade medalj med 1/100 sek och guldet med 5 ytterligare en hedrande 4 plats.
Enda trösten var då Wissmans imponerande semifinallopp med nytt prydligt svenskt rekord och finalplats!!
Beträffande höjdhoppet var det faktiskt roligt att denna färgstarka nybörjare Thomas från Bahama vann, verkligen en historia för rekordmagasinet.
Trots allt var det ett strålande friidrottspass med många spännande dueller och goda svenska insatser trots att det inte blev medalj, Sverige har nu samlat på sig tre fjärdeplatser som med lite tur kunnat vara tre medaljer.
Risken är väl stor att det inte blir några fler svenska medaljer men däremot kan det nog bli ett par hedrande fjärdeplatser

070829
Ingemar

PS
I morgon är jag i huvudstaden helt skild från TV och radio så då kanske det kommer någon oväntad framgång
ds

tisdag 28 augusti 2007

En del bilåkande


Konstaterade när jag kom hem i går kväll att det blivit en hel del bilåkande senaste dagarna drygt 80 mil söndag och måndag.
I Övertorneå passade jag på att ta en bild av deras kyrka, vilket inte var så lätt eftersom det var gott om väg märken och gatulycktor i vägen, gatubelysningen är väl fortfarande släkt i Övertorneå med omnejd eller hur det nu är.
Min gamla Audi fick beröm av passagerarna för att den var så behaglig att åka i även om det kanske gick lite fort ibland!!

Från Friidrotts VM kan bara konstateras att det inte blivit fler medaljer trots ett tappert försök av Mustafa Mohammed men i morgon kan det kanske bli något i paradgrenen höjdhopp guld och silver skulle inte sitta helt fel

070828
Ingemar

söndag 26 augusti 2007

Carolina Kluft

Så kom det första guldet vid friidrotts VM och frågan är förstås om det blir något mer det är ju inte bara att åka och hämta.
Men åter till Kluft hennes meritlista är helt fantastisk 19 raka segrar i Sjukamp 3 raka VM titlar dessutom OS och EM guld och som pricken över i, ett fantastiskt Europarekord på 7032 vad mer kan man säga än grattis till en fantastisk idrottstjej.
VMs 100 metersfinal blev inte alls den höjdpunkt som man hoppats 9,85 var ju inte heller någon överväldigande segertid.

Ingemar
070826