tisdag 1 juni 2010

IKEA mm

På dagordningen i dag stod besök på IKEA och inköp av fotoramar
På plats strax efter 10 beväpnade mig med en kundvagn och letade redan på ramavdelningen
Lastade in Marias beställning + mina egna sen blev det förstås några impulsköp av ramar bla 2 silverramar 50x70 och en specialram.
Fulllastad kundvagn gjorde att bagageutrymmet blev fullt!!
Ett besök i restaurangen vilket inte var någon höjdare.
En planlös extra varv belastade inte ekonomin ytterligare sen var det bara vända söderut.

Gjorde ett besök på Studiefrämjandets distriktkontor i Kalix, hamnade mitt i ett möbelbyte så det blev till att göra en insats vid inkoppling av datorer och övrig tekniskt utrustning.
Självklart blev det problem med för korta kablar men det problemet lämnade jag till personalen att inhandla

Efter fika fortsatte färden hemåt faktiskt ett rent nöje att köra en diselbil.


Hemma var det bara lasta ut egna ramar, Marias ramar levereras i morgon.
Efter lite mat blev det ett besök i bygdegården för att kolla vad som behöver kompletteras med, undrar hur länge grillspett skall ligga på grillen ?
Ett stopp till blev det och där fick jag med mig en bunt plantor eller rättare sagt fyra stora tuvor med olika växter så nu blir det att gräva ner dessa på lämpligt ställe.

Flyttade också undan en dragkärra som stått nedanför huset, kärran behöver renoveras.
Naturligtvis tyckte både Trollet och Smurfa att detta måste undersökas och det blev lite av herre på täppan innan de tappade intresset och sökte andra aktiviteter, helt klart funderar de på var Freddi håller hus för han är fortfarande försvunnen, visserligen har han bara varit borta två dygn men samtidigt är det han som brukar hålla reda på kompisarna så lite oroligt är det.
Rönnberget 20100601
Ingemar

måndag 31 maj 2010

Måndag

Hemma några minuter in på ny vecka efter en intensiv helg i Vimmerby, alla riksorganisationer som jag är inblandade i tycks lägga sina förbundstämmor i maj, denna helg var det bygdegårdarna.
Bussningen till gräsklipparen låg på bron när jag kom hem i natt så en av de första åtgärderna på morgonen var att konstatera att den passade men ändå inte men det fixar sig nog.

Tre katter ville förstås ut tidigt i morse efter helgens husarrest
Trollet och Smurfa har hållit sig i närheten mest hela dagen men Freddi är försvunnen vilket kanske inte är helt ovanligt, tog dock en promenad efter 374 för att kolla att han inte låg överkörd i något dike.
Förmiddan gick åt till att fixa diverse saker och på eftermiddan gjörde jag ett besök på norrgården och hälsade på min mor som var vid gott mod.
Åkte sen till kvällens styrelsemöte men hann också med ett besök på jula hittade där en verktygslåda modell större där det mesta bör rymmas, tyvärr visade det sig att vektygslådan var i största laget för audins bagage.

Styrelsemötet blev längre än vanligt mest beroende på att det va många svåra frågor att behandla och ibland måste det få ta sin tid.

Imorgon blir det IKEA och Haparanda satsar på att vara där vid öppning sen återstår att se hur många stopp det blir på hemvägen

Rönnberget 2010-05-31