fredag 27 maj 2011

Västerås nästa

Packat och klart lämnar både systemkamera och dator hemma undrar om man överlever det.

Har haft en diskussion med husets katter som efter att ha varit ute tidigt i morse kom in och skulle ha mat, helt klart gillade de inte att inte få göra som vanligt dvs gå ut eftersom risken var överhängande att de inte skulle komma in igen i rätt tid.

Freddi anade tydligen vad som var på gång och gjorde sig osynlig så han dyker väl upp på söndagkväll när jag kommit hem. Får ställa ut en skål med torrfoder åt honom frågan är bara var?
Risken är nämligen stor att om den står allt för synligt länsar skator och andra inkräktare matskålen snabbt som ögat.

Har varit ganska ofta på kurs i Västerås men kan inte minnas att jag varit där den här årstiden, förmodligen blir det inte mycket tid för egna spaningar programet brukar vara ganska tait. Vi skall ju bla välja en ny förbundsordförande och traditionen med manlig ordförande verkar bestå åtminstone enligt valberedningens förslag

Ovanligt för årets stämma är att hela stämman inklusive lördagens bankett förläggs till stadshotellet.
Iof ett bra preudikat när vi skall arrangera i Norrbotten för vi har nog ingen bygdegård som klarar 2-300 middagsgäster.

Rönnberget 2015-05-27
Ingemar

torsdag 26 maj 2011

För tidigt

Att tro att faran var över med askmolnet för nu är det visst på väg norrut så det återstår att se om det blir någon flygning i morgon!
Freddi och Trollet på hemväg efter morgonensspaningar
Morgonen har som vanligt gått åt till att läsa och svara på mail och att utfodra katterna som verkar vara på allmänt bushumör denna dag men de försvinner nog när damsugaren startas, vilket står på dagens program innan det är dags för kvällsmöten.Visstja måste nog plocka ihop möteshandlingarna och packa också.


 Busan behagade komma hem idag efter sin utflykt, hemkomsten tillkännagavs högt och tydligt och budkapet var klart jag vill ha mat. Sen gick det bra hälsa på Bulan innan min säng ockuperades för vilostund. Det syns nog inte på bild men Bullan har ändrat färg på pälsen efter barnafödandet, även om det var ett misslyckat sådant.
Hennes kolsvarta päls är helt plötsligt mer rödskimrande på något mystiskt sätt.

Rönnberget 2011-05-26
Ingemar

onsdag 25 maj 2011

Jaha

Natten blev lugn dvs det kom ingen mer unge och Bullan sov tämligen lungt i min säng!
Hon stannade inne under förmiddan medans jag hängde utställning. Freddi och Trollet uppskattar inte hennes försök till umgänge utan föredrog att hålla sig för sig själva

Upptäckte också att matförrådet är tämligen tomt och behövde fyllas på och det får bli när utställningen är klar.

Passade på att fylla på kontantkassan på väg in till stan, ibland klarar man sig inte bara med plastkortet tex när kortläsaren är ur funktion vilket kan hända ibland.
Nu hänger utställningen Mjau på plats allt skall vara klart. Passar bra eftersom biblioteket har stängt torsdag och fredag för utbildning och viss uppfräschning

Passade på att fota utställningsbilderna med nya kompaktkameran, belysningen skapar en del spännande skuggeffekter.

Efter lunch var det dags att uträtta övriga ärenden vilket i vanlig ordning inte lyckades speciellt bra antingen var vederbörande borta eller allt för upptagen för att hinna med en träff.
Nåja bara fylla på förråden och återvända hem efter ett besök hos min gräsklippar reparatör för att diskutera vad göra åt problemen med maskinen, det blir till att göra ett reparationsförsök sen får vi se hur resultat blir.

Undrar just om jag blivit utsatt för bedrägeriförsök fick flera mail om att jag pga tre felaktiga lösenord måste byta det? Skumt måste jag säga så jag vidare befordrade det till ansvarig återstår att se vad som händer.

Hemma igen konstaterade jag att Bullan piggnat till ordentligt och ville ut vilket var ok medans jag försökte ta reda på vad man skall kräva av en digital fotoram, inte helt enkelt förstås men nog verkar modeller med inbyggt minne vara att föredra åtminstonde om digitalramen skall användas mer eller mindre stationärt.
Hann också med att göra ett förslag till efterlysning av bilder till ett bildspel som jag fått i uppdrag att sammanställa, återstår att höra vad kundens repensentant tycker.

Efter dessa övningar passade det väl bra med ett besök i grannbyn. Fick bla veta att fiskepremiären blir den 11 juni kl 6 på morgonen och att fiskesektionen kommer att få ny kontaktperson Någon testade också min kamera på husets vove.

Väl hemma så blev jag uppringd av en av ombuden till helgens förbundsstämma som undrade om jag kunde åka i stället för honom, men det går ju inte har ju en annan förbundsstämma att åka på.

Appropå åka så verkardet ju som att vulkanaktiviteterna har avtagit och flyget och flygpassagerare kan andas ut, så det blir nog resa på fredag.
Björnungen i Älvsbyn som kommit bort från sin mamma hittade tdligen inte hem igen utan fick avlivas under dagen, orsaken var ju egentligen det hyenebetende som folk uppvisade.

En annan knäppgök slog till i Malmö i går vid skånederbut mellan Malmö och Hälsingborg.
När Hälsingborg tog ledningen kastade någon in en smällare som träffade Hälsingborgs målvakt.
Och efter det sprang en 18 åring in på planen och attackerade målvakten, ynglingen är tydligen känd av polisen från tidigare supporter bråk men inte kriminell, 18 årigen har tydligen vid förhör uppgett att han blev arg när Helsingborg gjorde mål!! Max straffet för denna förseelse är tydligen 6 månader men förmodligen slipper han undan med villkorlig dom pga förvirrat beteende eller något liknande.
Nej nu är det dags att ta tag i hårdhandskarna dvs 6 månaders fängelse, livstids avsängning från alla offentliga arrangemang och naturligtvis skadestånd till MFF som kommer att röra sig om miljoner, dessutom bör han dömas att betala minst 10 miljoner till brottsofferfonden eller vad det nu heter.
Självklart är hans liv förstörd för all framtid men det är nog enda sättet för att få övriga virrhjärnor att tänka efter före.

Rönnberget 2010-05-25
Ingemar

tisdag 24 maj 2011

Händelserik dag

Det blev en varierande och händelserik dag.
Hörde denna konversation mellan mor och ung dotter. Håll fast din fina hatt, gå inte i vattenpölen, plask, nu gick du mitt i vattenpölen.
Blev lite av sovmorgon i dag vilket kanske var behövligt efter att ha ätit frukost och fixat en del korspodens om det ena och andra var det dags att samla ihop utställningsbilderna och åka till Stadsbiblioteket för att börja hänga utställningen.
Arbetet flöt på bra innan det var dags för dagens lunch och fortsatte vi innan det var dags för att införskaffa mer monteringsmaterial, det blev ett besök hos Clas Ohlson köpte batterier och konstaterade att 30 kr för 10 batterier är billigare än 20 kr för 4.

Hängning av utställningen fortsatte och vi fick besök av en av deltagarna som lydigt poserade med sin bild


Vi fortsatte med hängningen men avbröt vid tretiden eftersom det var en del som måste fixas tills vi kunde göra klart i morgon blir bra eftersom biblioteket är stängt torsdag-fredag.

Konstaterade att jag skulle hinna hem och se till katterna innan nästa aktivitet började 17 tur var det.

Väl hemma möttes jag av en ung och gnällig katt som tydligen ville något men vad mer än att ha sällskap


Efter lite orolig rundvandring kröp hon in i hylla och då förstod jag vad som var på gång och bäddade ner henne där, mycket en unge kom fram tyvärr fel väg dessutom tog det tid, ringde min kattkonsult för att få råd och hon rekommenderade att prata med djursjukhuset vilket jag också gjorde efter lite väntetid, medelandet det är många som ringer just nu men vi svarar så fort vi kan, under tiden kom ungen fram helt och hållet.
Rådet från telefon var att peta bort skyddshinnan eftersom inte mamman gjorde det och ge hjärtmassage.
I övrigt sa tjejen att det inte var ovanligt att ungen kom ut fel väg och att det kunde bli en lång natt.

Efter som ungen var stendöd tog jag bort den från mamman.
Passade också på att ringa motbud till kvällens planerade aktivitet, de får klara sig själva vilket säkert går bra.

Efter att ha vilat ett tag har Bullan varit uppe och jamat ängsligt för att sen gå tillbaka och vila förmodligen letar hon ungen, Freddi och Trollet har varit inne och kontrollerat vad som händer, speciellt Freddi undersökte både liggplats och Bullen undersöktes noga sen såg det ut som han skakade på huvet och gick ut förmodligen kommer han att tillbringa natten i sin stuga på bron.

Nu verkar Bullen ha det lugnt, har känt på henne och inte verkar magen vara speciellt stor så det kanske inte händer något mer får väl se vad som händer under natten nu har hon valt min säng som sovplats.

Har dock hunnit med att montera en bild till utsällningen och göra klar utsällningskatalogen och en del annat bla starta diskmaskinen och då visade sig vara stopp i avloppet, härlig avslutning på en normal dag.

Rönnberget 2011-05-24
Ingemar
ronnberget.se




söndag 22 maj 2011

Arets första mygg

Jadå nu har jag träffat årets första mygg, mer än en även om det nu inte var hela skockar, inträffade när Pitebyaforum hade styrelsemöte och säsongavslutning hos Taiga småbruk i Strömnäs Koler.
God mat och förhoppningsvis kloka beslut blev resultatet, hemresan på krokig och ojämn grusväg blev påfrestande för medpassageraren som blev åksjuk, ett stopp och frisk luft återställde dock ordningen.

Början av dagen ägnades åt rekognosering i Svensbyn inför kommande rundvandring bland Svensbyns gårdar som kommer att genomföras längre fram.
Planerna var att vandra runt bland ett antal av de drygt 40 gårdar som fanns i slutet av 1600 talet.
Men nu fick vi åka buss i stället som innebar att vi hann passera och titta på de flesta aktuella gårdarna.
Ett och annat frågetecken kunde också rättas ut tack vare besök på plats.
Årets första harsyra, betydligt trevligare än första myggan.