fredag 26 mars 2010

Häftiga priser

Efter några soliga och fina dagar så var det dags för skitväder grått och blött mao men kanske snön börjar försvinna.

Tänk jag kom ihåg att hämta priset som jag skall ha med mig i morgon!
Efter en snabblunch åtevände jag hem och hämtade in dagens post och inte blev humöret bättre av att hitta en räkning till Bygdegården på 930 skr.
Räkningen avsåg besiktning av braskamin undrar hur ofta det kommer att göras, dyrt var det då.
Resten av dagen har använts till nyhetsbrev, märkligt egentligen att det skall vara i sista minuten alltid men det är väl det som kännetecknar tidsoptimister.
I morgon blir det kurs + årsmöte hela dagen med av resa före 7, skönt dock att bli upphämtad.

Rönnberget 2010-03-26
Ingemar

torsdag 25 mars 2010

Torsdag

Vissa dagar funderar man på vad man gjort och i dag är det nog en sådan dag
Men det är klart jag har hunnit med styrelsemöte med Norrbottens Bildningsförbund och eftersom det var på Sunderbyns fhsk så gick det åt nästan 2 timmar bara i åkande.

Har också hämtat paketet med kursmaterial, nästan hemma fick jag ett SMS om att paketet kunde hämtas och om jag inte genat över Sjulsmark hade jag förmodligen varit i närheten av Öjebyn när SMS kom. Nu är allt material för lördagen ihopsamlat skall bara se till att allt digitalt material finns i rätt dator. Skall förstås också komma ihåg att hämta priset till årets Bygdegård i Norrbotten.

Har också gjort ett förslag till RSF nyhetsbrev och meilat ut det till styrelsen, återstår att se vilka kommentarer som kommer, man kanske får kicken innan man egentligen börjat med uppdraget

Ingemar

onsdag 24 mars 2010

En dag med överaskningar


En del dagar är bara otroliga med en mängd oväntade händelser
Dagen började som vanligt, katterna och även jag har börjat komma in i den ljusa årstidens vanor
dvs katter ut mellan 4 och ½ 5, katter in 5. under tiden gör jag nyttigheter vid datorn, vid 5 tiden går kattorna och jag och sover en stund dvs katterna kan sova länge medans jag vaknar kl 6. Sen blev dagen inte riktigt sig lik.

Fick ett mail från min kursledarkompis vid helgens utbildning för bygdegårdsfolk i Siknäs.
Hon och hennes familj var däckade av vinterkräcksjukan och trodde inte hon skulle orka med en tripp tor från Umeå.
Meddelade henne att hon skulle stanna hemma för vi ville inte ha 40 bygdegårdsfunktionärer nersmittade nu när det går mot ljusare tider!!
Lite ändrade förberedelser löser problemet, ibland är den digitala tekniken underbar så läget är under kontroll det enda som nu kan störa det hela är att det dyker upp en bunt oanmälda deltagare eller att paketet med kursmaterial kommer på avvägar.

Nästa överaskning var att RSF (Riksförbundet Svensk Fotografi) skall ge ut ett extra nyhetsbrev och eftersom jag har övertagit redaktörssysslan även om nästa nr av Förbundsinformen inte skulle komma ut förrän i månadskiftet april-maj. Någonting att ta tag i blev det i varje fall.
Redan i går kom det en överaskande förfrågan "kan du åka på Bildningsförbundets styrelsemöte på torsdag, klart jag kan men hade frågan kommit i dag i stället hade nog svaret blivit nekande !!

Kändes bara för att åka till Öjebyn och inhandla lite av livets nödvändighete som dessutom kombinerdes med lunch.

Beslutade mig för att ett besök nere på älven för att kolla hur det ser ut inför ISfisket på söndag,
Mycket snö och skoterspår var det på älven.

Hann också med att leta reda på en försvunnen annonsbild dvs det var inte jag som tappat bort bilden utan kunden, efter diverse sökande hittade jag den redigerade bilden ochskickade iväg den vilket gjorde någon glad.

Min serviceman ringde och berättade att han fått tag på en givare som han ville prova under kvällen. Eftersom jag hade fotocirkel så kom vi överens om att han skulle testa att byta den under kvällen.
Strax efter sju hörde han av sig och berättade att givaren inte passade men att han kopplat in den och provstartat och provkört bilen och nu verkade det mesta fungera så jakten på rätt givare går vidare!!

Fotocirkeln avslutades i kväll med ett pass om bildbehandling i datorn och lite kvarvarande frågor, deltagarna verkade allmänt nöjda med vad de lärt sig.
Och vi konstaterade att det handlade mycket om att ha kameran med för även om dagens moderna kameror är tekiska underverk blir det inga bilder om den ligger hemma.
Konstader att den största skillnaden mellan manligt och kvinnligt är hur man använder bruksanvisningen. Kvinnorna läser och markera allt viktigt och finner även ett visst nöje i att ställa besvärliga frågor till kursledaren.
Bra taiming med avslutning på cirkeln för nu behöv tiden till annat.

Rönnberget 2010-03-24
Ingemar



tisdag 23 mars 2010

Inspirationsträff

Började dagen med ett besök på vårdcentralen i Öjebyn för att hämta ut sk hjälpmedel, ovanligt tomt i väntrummet så detta borde gå fort! Efter ca 20 minuter dök en granne upp och vi fortsatte att vänta förmodligen hade det blivit lunchtid men efter ytterligare väntan så dök min diabetessköterska upp och fixade våra grejer. På väg ut gick jag förbi rummet där man skulle kunna testa blodtrycket alldelens själv men det var stängt tillsvidare med hänvisning till distrikt sköterskan så det fick vara få nog ta och fundera på att nyttja vårdval Norrbotten för att byta vårdcentral. 45 minuters väntan är i längsta laget för en rutinåtgärd.

Fortsatte och gjorde bort övriga inköp, ser att handels varslar för strejk från den 1 april mitt i påskhandeln tala om väl timat!

Väl hemma fördjupade jag mig i den ständigt återkommande sysslan som heter städning
blev också påmind om att det nog är dags att eställa biljetter till kommande resor.

Sen var det dags för kvällens inspirationsträff med Bildgruppen P, studiebesök hos Maria Fäldt i hennes nya lokaler.
Stor och ljusa lokaler med gott om plats, ljussättningen på hennes kontor var helt klart imponerad. Efter rundvandring allmänna diskusioner där det framkom att människor, natur, örnar, macro och hundar var några av de församlades favorit områden och fika var det dags för kvällens fotografiska övning som handlade om mörkerfotografering, en helt nedsläkt studio enda ljuskällan en ficklampa som belyste motiven, förhoppningsvis dyker det upp en eller annan bild från övningarna men till dess får ni nöja er med en bild på fotografer som förbereder sig sett ur modellens vinkel
Ta gärna en titt på några av Christers bilder från mörkerfotograferingen

Rönnerget 2010-03-22
Ingemar


söndag 21 mars 2010

Ingen vilodag

Tror inte man kan kalla dagen slö även om det egentligen inte blivit speciellt mycket gjort

Började dagen tidigt med att köra ut flygblad för kommande aktiviteter skulle egentligen gjort det igår men då var det så mycket nysnö och dåligt skottat vid brevlådorna och dessutom en massa trafik så jag gav upp.

Fortsatte med att gräva fram bilen som blivit ett långvarigt reparationsobjekt men problemet skulle angripas på eftermiddan så det är ju en fördel om man hittar den i snöhögen.

Efter den övningen var det dags att åka till naturskyddsföreningens årsmöte måste om inte annat lämna ifrån mig protokoll och bokföringspärmen och revisionsberättelsen, lite folk var det där vilket förstås inte är så kul och man hade dagen till ära laddat upp med flera tårtor.

Som tur var blev det fikapaus efter årsmötet och före föreläsningen, föreläsaren har jag hört förut så jag åkte vidare till nästa årsmöte där jag hade en egen punkt som handlade om hemsida och bygdebanken, bygdebanken är en databas som skall fungera både som medlemsregister och faktabank. Hade förvarnat om att jag kunde bli lite sen men klarade faktiskt tiden med god marginal hann nästan rigga upp grejerna innan mötet startade.
Inte speciellt mycket folk på det mötet heller.

Ordförande hade i god tid medelat att han inte skulle fortsätta så det var ingen överraskning,han hade fått en konstig ide om att avveckla alla förenings uppdrag innan han fyller 70 till sommaren. V. ordförande tog över uppdraget bra att det blev en tjej fast man skall kanske skriva dam.
Men helt plötsligt blev ju v.ordförndeplatsen ledig och tänk vad enigt årsmötet var om vem som skulle ha det uppdraget.
Kan möjligen tro att v.ordförande kan tvingas vara mer aktiv än normalt eftersom ordförande jobbar som personlig assistent och har "konstiga" arbetstider.

Precis när jag var klar med min info ringde min serviceman och frågade var jag var för nu var han redo att angripa problembilen. Han skulle dock börja även om jag inte var hemma.
Det är trots allt inte speciellt stor risk att lämna nycklarna i en bil som vägrar att starta eller?

Hann dock med avslutning på mötet och fika och nu var det en macka vilket var tur.
Hemfärden stördes dock av en nödvändig tankning, lånebilen har otäckt liten tank blev dessutom, stående vid en järnvägsövergång i väntan på att ett godståg skulle passera
Väl hemma kämpade vi med bilen ett par timmar innan vi på nytt fick ge upp, det går inte så bra och nu håller ideerna på att vara slut förhoppningsvis får vi tag på en del grejer början av veckan.

Min serviceman skulle hem och ta hand om sin egen bil det var tydligen besiktning på måndag.
Dags att släppa ut otåliga katter och upptäcka att dagens matintag bestått av en tårtbit och en macka bör kanske åtgärdas.

Rönnberget 2010-03-21
Ingemar