lördag 20 februari 2010

Äntligen

Blev det intresant i OS
Herrarnas dubbeljakt blev en jackpot för det svenska laget, för det var en laginsats när Johan Olsson gjorde ett ryck efter skidbytet och körde solo nästan hela andra halvan där Hellner och Södergren ofrade en massa energi på att kämpa sig upp i ledning av klungan för att bromsa och hjälpa solokörande Johan Olsson.
När Johan blev upphunnen i sista utförslöpan av tre jagande vargar orkade han spurta till sig en bronsmedalj efter Hellner och Anger. Starkast i spurten var dock Marcus Hellner.
Otroligt roligt var det också att Anders Södergren helt plötsligt hittade formen och var i toppform just denna dag och tom spurtslog Nordtugg i kampen om 10 platsen

Något helt annat nu
Visst är det märkligt att just när man snabbt skall kolla något på datorn då kan man nästan vara säker på att just då startar antingen en säkerhetskopierin, programuppdatering eller något annat som kräver hela datorns uppmärksamhet!! Men sånt är väl livet.

Livat var det i morse denna gång var det Smurfa som på alldelens egen tass ställde till det
Efter att ha varit ute och kom in fort, kanske inte så konstigt det var ju nästan -30, hoppade hon upp i köksfönstret för att kolla vad som hände ute, kanske spanade hon efter en viss talgoxe !
Vad som sen hände vet jag inte riktigt men det blev ett våldsamt brak och en chockad kattunge försvann uppför trappen. Hon lyckades riva ner några stora ljusstakar som i fallet drog ner en fotoram som föll så precis att graset krossades och glasskärvor spred sig i köket. Bara plocka fram damsugaren och försöka suga upp glassplittret innan det fastnar i någon fot.
Varken Freddi eller Smurfa gillar damsugare som är igång och lämnade snabbt köket vilket var en fördel.

Men nu är det nog dags att krypa i säng inte speciellt mycket intressant på nattens OS program , får kanske kolla in hockyn som börjar kl 6

Rönnberget 2010.02.21
Ingemar

torsdag 18 februari 2010

oväntat besök

Vaknade av att katterna levde om och ville in i pannrum.
Skickade ut katterna men efter någon minuter var de inne igen och koncentrerade sig på pannrummet.
Tänkte att det kommit in en råtta i huset det har ju hänt tidigare, något sömning öppnade dörren och något svichad förbi örat, en talgoxe som hittat in, självklart flög den rakt mot ett fönster omtumlad siktade den in sig på nästa fönster innan den satte sig att vila på en tavla.
Katterna var som galna och Smurfa försökte klättra på väggen vilket inte gick så bra
Efter att ha öppnat ytterdörren och några fönster och förföljt talgoxen så flög den ut till friheten, Freddi förfölde den till ytterdörren men insåg att den hade vingar.
Smurfa däremot letade intensivt igenom huset:)

OS ställer till det och stör nattsömnen och det blir blir inte bättre av att det går ganska dåligt
Sprinten blev väl näsmast ett fiasko ingen svensk i herrfinalen något bättre med en fjärde plats i damfinalen.
Björn Ferrys guld i går var förstås en posetivt överaskning men i övrigt så går det inte speciellt bra för skidskyttarna!

Dagens svensk är förstås Anja Persson som efter gårdagens krasch i störtlopp samlade ihop sig och åkte till sig en bronsmedalj i kombination idag, starkt!

Noterbart att de tre medaljörerna kommer från norr, kul.

Har haft två trevliga fotouppdrag senaste dagarna så blir det en del bildredigering närmaste tiden.

Rönnberget 20100218
Ingemar

tisdag 16 februari 2010

Guld

Så kom då första medaljen i OS att det dessutom var av ädlaste valör och att det var norrbottenstjejen Kalla som fixade den gjorde inte direkt ont.
Att media av olika slag fick glädjefnatt var helt uppenbart undrar hur många gånger sammandraget av Kallas lopp kördes i TV.
Pops intervju med Kalla var faktiskt en liten höjdare.
Ett tag såg det ju ut som att det skulle kunna bli medalj även i herrarnas 15 km men Marcus Hellner satsade djärvt och tyvärr höll det inte utan slutade med en försmädlig 4:e plats en fjärdeplats blev det också för Anna Haag i damtävlingen.
Tydligen är inte orenteringsförmågan så stor i skidlandslaget Johan Olsson körde fel på ingången till stadion och fick ta en extra runda på ca 100 m, Kalla och Anna Haag hade tydligen också sprungit vilse vid ett träningspass i somras och fått simma en bit för att ta sig tillbaka!!

För Damkronorna verkar det gå tungt i nattens match mot Slovenien imponerade de inte, men trots två halvskrala matcher är man klar för semifinal trots att gruppfinalen mot Kanada är kvar
Det mesta talar väl för att det blir USA i semifinal och en avslutande match om tredjeplats mot Finland.
Upptäckte att planeringen inte är så bra inför OS för på onsdag är det sprint med två Piteåkare kul förstås, mindre kul dock att det är en fotocirkel inplanerad den kvällen, hmmmm.

Ronnberget 2010.02.15
Ingemar


söndag 14 februari 2010

Lite av varje

Försvunnen älg
I början av veckan hoppade en älg över broräcket och hamnade inte i diket utan på älvens is 20 m ner, utsänd rependentanter för ordningsmakten konstaterade att älgen var försvunnen.
Morgonen efteråt intervjuades en ung kille som tillsammans med sin mor sett älgen ligga på isen stendöd så inte hade älgen gått någonstans. Förmodligen hade utsända spanare helt enkelt spanat vid fel älv och bro, att lokalpressen har svårt med rätt platsangivelse är inte ovanligt men nog är det lite oroande att inte ordningsmakten hittar rätt!

Lördagen bjöd helt plötsligt på sol och varmare väder, kanske läge att göra ett försök att få liv i en djupfryst Audi. Satte i motorvärmare och batteriet på laddning. Efter lunch var det dags att skotta fram ekipaget när detta var gjort gjorde provade jag att strarta och självklart startade bilen. Visserligen gick den som en kratta men när den blev varm gick den hyggligt på tomgång.
En provtur till Arnemark tor avlöpte också utan problem.
Bestämde mig för att försöka få in den i garaget under den manövern blev det motorstopp och sen var den omöjlig att starta igen.

Lämnade den åt sitt öde men efter ett par timmar gjordes ett nytt startförsök och nu startade fanskapet gjorde ett nytt försök att backa in bilden i garaget och det höll på att sluta illa motorstopp mitt i dörröppning. Var precis att jag krånglade mig ut ur bilden.

Resten av kvällen använde jag till att följa OS sändningarna. Damkronorna klarade premiärmatchen utan större problem men nog måste det bli bättre fart om man skall ta medalj.

Skidskyttet damernas sprint var ju upplagt för medalj men icke Svenskorna blev från åkta så att det sjung om det. Och ingen fattade vad som hände.

Det verkar som att SVT satsat på stor trupp med en massa "experter" som åkt dit mer som turister förmodligen en en belöning för lång och trogen tjänst för vad gör annars Ulfbåge och Lindeborg där.
Samtidigt måste man beundra Ulfbåge för hans förmåga att lasta över allt jobb på bisittare Grenmark och själv koncentrera sig på att försöka kommendera bildhanteringen ??

På de tävlande ställs vissa berättigade krav för deltagande och nog borde man kunna ställa vissa krav på alla dessa sk experter.


Rönnberget 1210
Ingemar