lördag 15 augusti 2009

Sommarfesten i Sikfors



Hela dagen tllbringades i Sikfors med deras sommarfest.
Kl 8 var det samling för att börja sätta upp skyltar, banderoller och annat och inte minst fotografera.
Sommarfesten är ett av arrangemangen i Piteenergis 100 årsjubileum som Piteå Byaforum hjälper till med.
Det blev en trög start på dagen med nära på försovning, hur nu man kan nästan försova sig om man skall börja åtta och har högst 10 minuters resväg.
Förmodligen var det sviterna efter torsdagskvällens övningar som satt i och att vesentliga ingridienser för frukosten inte fyllts på under fredagen som tex fil och kaffe.
Nåja efter att banderoller och skyltar kommit på plats vid hotellet fixade Kenneth kaffe och kaka, tack för det. Efter att alla skyltar och övrig information var på plats så skulle luftlandet ha hjälp med tillsyn vid de olika hoppborgarna men det får övriga sköta tar den första av många vandringar med kameran.


Efter en stärkande lunch stod lucköppning på programmet massor av folk trängdes på hängbron och på stränderna men folk fick tydligen inte vara på hängbron vid lucköppningen.
Lite av antiklimax blev det nog för inte blev det någon större flodvåg även om en del kanske blev blöta om fötterna.



Lådbilsrallyt och Rosvikskörens framträdande missade jag helt men man Massor av aktiviteter bjöds det på som kaninhoppning, ponnyridning, konstutställning, gratis korv och fika mm.an inte vara överallt.










På scenen uppträdde Rocking´Robin, Råde och Rått och som finalnummer Lill-Babs med Benneth Fagerlund på piano, allt förtjänstfullt sammanhållet av Annica Gaudet och Stefan B Andersson.







Men kl 16 avslutades familjeaktiviteterna och då skulle skyltar mm bort och inte minst skulle hoppborgarna tömmas på luft och lastas!

Mycket folk var det under dagen själv har jag ingen uppfattning om antalet 5 - 6 000 besökare sa en del men en del hävdade att det var minst 10 000.

Fick också många frågor om hur många bilder jag tar en sån här dag och det kan jag däremot svara på åtminstonde delvis, det blev 749 exponeringar hur många bilder det sen blir får man se när bildredigeringen är klar.

Rönnberget 090815

Ingemar

fredag 14 augusti 2009

Trädgårdsarbete


Eftermiddagen och kvällen ägnads åt trädgårdsarbete och gräsklippning
Både gräs och ogräs har vuxit snabbt sista veckorna, nin trädgårdsgroda hade helt försvunnit i grönskan efter diverse sökande bland ogräs och andra blad kunde den räddas ut i ljuset.
Har trots allt fått en del gjort men nu blir det en lugn kväll.
Lördag är det Sikfors och deras sommarfest som gäller och på söndag har stövarklubben valputställning i bygdegården, en tradition som håller att ha många år på nacken!

Rönnbetget 090814

Ingemar

Lunch

Det blev en sen lunch bestående av rester från i går kväll, inte alls dumt och praktiskt
Har provkört gräsklipparen och börjat klippa problemet är att uppsamlaren fort blir full.
Skall lägga ut gräsklippet i några blommbänkar som delvis påminner om ökenlandskap

Någon klagade i går på att tiden på blogginläggen inte stämmer vilket förstås är riktigt vet inte vad som är normaltid för bloggen och tror inte att den går ställa om permanent utan man får ange tiden för varje inlägg

Hmmm gick inte så bra att skriva in tiden för inlägget utan det blev i stället tiden för när inlägget skall publiceras dvs om ca 10 timmar och det var ju inte riktigt meningen eller blir det för 10 timmar sedan Nu är i varje fall min klocka ca 14 och det är fortfarande fredagen den 14

Rönnberget 090814

Ingemar

torsdag 13 augusti 2009

Fixat


Gårdagens party med några fd. arbetskamrater blev precis så trevligt som man kunde önska sig.
Efter en välkomstdrink blev det en rundvandring som egentligen tog stopp i garaget vid den trasiga åkgräsklipparen. För inte kunde dessa teknikintreserade kllar motstå den utmaningen så hastigt och lustig skruvades det hej vilt och vips satt drivremmen på plats och gräsklipparen var som ny. Efter denna övning var det dags att fylla på energi och vätskeförråd i väntan på grillningen.
Kvällens regnskur passade på att komma medans vi var i garaget och den var inte långvarig.
Nu skulle jag faktiskt kunna lägga en ny titel till samlingarna, nämligen whiskysamlare, fick nämlgen en Mackmyra whisky en första utgåva som skall pryda lämplig plats och inte drickas upp.



Kvällen förflöt under trevligt småpratande och glada skämt där en del överaskande nyheter avslöjades beträffand chefstillsättningar i den nya organisationen. Däremot tycks det fortfarande vara totalt stopp när det gäller allt vad investeringar heter vilket inte är så trevligt.
Tiden går fort och det var dags att skiljas efter en trevlig kväll, de flesta hade ju också en arbetsdag att tänka på.

En annan kul grej var att brännbästare Håkan ringde och berättade att YIT inform skulle skriva om tjärdalsbränning och det kan förstås betyda ett antal 1000 möjliga nya besökare till hemsidan.

Det är nog bara att inse att man håller på att bli gammal för det känns mest som man legat i ett stenbrott i stället för i sängen.
Men efter lite frukost får man väl gå ut i det fortsatta vackra vädret och se vad dagen innehåller.

Ingemar

onsdag 12 augusti 2009

Trafikanter


Idag har jag varit i Luleå och lunchat, fotograferat.
Fick börja med att tanka bilen mycket konstigt egentligen för jag tycker inte att jag kört så mycket senaste tiden lika fullt så stod trippmätaren på nästan 60 mil sen senaste tankningen.
Skulle vara i Luleå ca 12 och det blev ganska precis trots att det som vanligt var någonting ogjort just när man skulle i väg. Inte speciellt mycket trafik så det gick lugnt och smidigt även om en del envisas med att köra 80 när det är 110 speciellt på de sträckor där det är en fil och två i mötande riktning, tror att det kallas 1+2 väg med mitträck.
Sen var trafikljusen på Bergnäset ut funktion och blinkade gult och då är det bra vara på huvudled alla övriga trafikljus lyste som vanligt rött och på en del ställen hade de nog gjort det länge, åtminstonde en del bilförare tycktes ha sommnat vid trafikljuset.
Hemresan blev dock mer irriterande, kom iväg strax efter 16 då en massa folk var på väg någonstans och naturligtvis rött hela vägen ut ur Luleå men på Bergnäset blinkade det fortfarande gult Väl ute på E4 kröp trafiken på i 70 och det var inte husvagnar eller lastbilar som körde lagligt utan en eller krypkörare som gaddat ihop sig där set var enkelfil.
Nåja när det blev tvåfilit så ökade farten vesäntligt och då finns det förstås de som satsar allt på att komma förbi innan det blir enkelfil igen, såg också någonkombibil lastad med något långt skåp i bagaget som stack ut rejält och med bagage lukan helöppen och han höll lagstadgad fart 90 eller om det nu var 110. Sen var det tvärstopp igen eller krypa fram i 20-30 eftersom vi hamnade bakom två vägmaskiner som klippte vägsläntarna och att ligga efter dem på en lång enfilig sträcka tar på nerverna.
Kontentan av dagens bilåkande är att vissa bilförare skulle bara få vara ute på vägarna vissa begränsade tider och defenetivt inte under rusningstid!

Åter tll Lulebesöket efter husesyn, allmänt surr och lunch var det dags för fotograferngen som flöt på bra även om de yngsta damerna lessnade ganska fort. Efter kaffe snabbtitt på bilderna och lite datorutbildning var det dags att leta sig hem.
Hann förstås bli kompis med husets fem hundar som alla är mindre än Freddi
Freddi ja han har blivit bortskämd denna sommar att jag oftast är hemma, så idag kom han sättande som en raket när jag "äntligen" kom hem.

Väl hemma upptäckte jag att det kommit en påminnelse om att inom 24 timmar betala den djäkla MC annonsen.
Skrev till blockets kundcentra och förklarade att jag inte glömt betala annonsen men inte hade någon avsikt att göra det heller eftersom det är någon knäppgök i Borlänge som har angett min epostadress
Fick bekräftelse på att mitt medelande kommit fram och löfte om snabbt svar oftast inom en timme, min fråga hörde tydligen till undantagen för efter 3 timmar har det inte kommit något svar

Telefonsamtal har en förmåga att komma vid olämpliga tillfällen
Ett samtal från Panikteatern kom när jag stod och tankade de hade fått ett återbud och ville lägga en föreställning i vår bygdegård vi kom överens om att han skulle maila information om det så får vi ta upp det i styrelsen

Nästa samtal som kom mitt under fotograferingen var från min diabetessköterska som ville deita med mig vilket jag trodde vi skulle göra i maj.
Hon är säkert en duktig diabetessköterska men med bokningskalendern i sin dator kommer hon inte överens om så det kan bli riktigt roliga samtal.

Som avslutning på dagen valde min hög med papper att gå igenom att rasa ut och sprida sig över golvet!


Irritation nr 1
När jag kom hem hade jag en påminnelse från blocket om att betala den djäkla motorcykelannonsen
Skrev till kundcentra och förklarade att jag inte tänkte betala någon annons eftersom någon knäppgök i Borlänge hade angett min mailadress.
Fick bekräftelse och utlovades svar omgående senast inom en timme, inte har det kommit något svar och nu har det gått 3 timmar

Irritation nr 2
Skrev ett långt blogginlägg om dagens övningar bara för att konstatera att det inte gick spara eller lägga ut dagens inlägg och nu kan jag inte logga in där längre

Irritation 3
Har upptäckt att i på mitt tangentbord ganska ofta inte fungerar

Irritation 4
Självklart la den bärbara datorn av mitt under detta skrivand förmodligen pga slut batteri
men då brukar den ju pipa och ha sig

Men nu skall jag gå och sova för i morgon är en ny dag

Rönnberbet 090812

Ingemar



tisdag 11 augusti 2009

En rörig dag


Dagen började tidigt och bra ca 18-19 grader på morgonen perfekt arbetsväder, synd bara att arbetslusten var som bortblåst.
Har dock tagit ett ryck med veden, skottat sand och planterat lite grand men när arbetslusten infann sig så kom solen och helt plötsligt var det över 25 grader.

Fick telefon att drivremmen till gräsklipparen kommit, ganska fantastiskt eftersom den beställdes i går, lika fantastskt var priset, nu återstår bara problemet att få dit den.
Om inte annat kan det ju bli en övning för besökarna på torsdagkväll!

Att man aldrig lär sig:
Åkte in till stan för att handla lite och hämta drivremmen lämnade kameran hemma behövdes inte, men ett oplanerat besök besök på konsthallen för att hälsa på det arbetande folket ställde till det!
Naturligtvis ville Satu ha hjälp med en bild till Norrbottensteaterns föreställning slagen kvinna, konsthallen har som tur är en digitalkamera en Sony kompaktkamera men efter semester så var batteriet oladdat, en snabbladdning och det gick ta tre bilder.
Ny något längre laddning och det blev några bilder som skickades till Norrbottensteatern, om bilderna dög så dycker de väl upp i deras programblad annars blir det ny fotografering med egen kamera.
Måste nog skaffa mig en riktigt bra kompaktkamera som alltid följer med, kraven är enkla bra objektiv, liten men ändå hanterbar, bra ljusstyrka och säkert något mer

Råkade ut för något märkligt i dag fick ett mail från blocket är det beskrevs hur jag skulle betala för en annons på en motorcykel Suzuki GSX 750 i Borlänge.

Självklart fanns inte mobilnummret registrerat hos htta.se eller Eniro
Lite frestande att prova ringa nummret men det får vara, något skumt var det dock.
En tröst var dock att mailet från blocket avslutades så här:
PS. Det här mejlet går inte att svara på. Om du inte har lagt in den här
annonsen så har någon av misstag angett din e-postadress. Då kan du strunta
i det här mejlet.

Nu skall jag ladda kamerabatteri och packa kamera för morgondagens fotografering i Luleå

Ronnberget 090811
Ingemar

söndag 9 augusti 2009

Detaljer


Temat för dagens fotograferande är detaljer mer bilder hittar du i albumet detaljer
Dagen har varit het så det har inte blivit speciellt mycket gjort har dock målat det renoverade trädgårdsbordet ett varv till behövs kanske ett varv till men det måste ju ha torkat på torsdag.

Appropå torsdag så hade jag problem med vad som skulle finnas i ett visst tilltugg, fick en bra beskrivning men med tillägget " jag kan göra dem" bara tacka och ta emot!

Hade ut kattungarna i gröngräset i dag igen och fortfarande skriks det en hel del men nu har de kommit på att man kan gå och förflytta sig lustigt är att de tycks veta varåt hem är.

En annan märklig grej en bekant har flyttat från byn till Öjebyn och vi har sprungit ihop flera gånger senaste veckorna vilket inte inträffade så ofta innan hon flyttade

Har också försökt gör lite nytta i snickarbodan i dag, dessutom är det något svalare där även om det är marginellt just nu .
Slank in där efter detaljfotograferingen och gjorde en del småsaker bla klöv och kapade några brädstumpar efter att ha fyllt på vätskenivån kom jag på var jag lämnat kameran och när jag hämtade den hade den fått ny design eller åtminstonde ny färg, överdragen som den var med ett tunt lager av trädam, märkligt nog var det bara frontlinsen som var ren!
Av praktiska skäl blev det ingen bild på den skapelsen.


Freddi har tydligen också tyckt att det varit för varmt han börjar ju också bli gammal, på eftermiddan satte han dock igång en våldsam jakt i sin favoritblombänk, jakten slutade dock snöpligt musen smet för honom så han ser ut som att han "sålt smöret och tappat pengarna"
Medans jag höll på att fica bilderna och blogga hörde åskan av sig och det kom nog lite regn också.
Freddi kom in alldelens sjöblöt och ville bli torkad och ha mat, nu ligger han vid mina fötter och sover.


Ronnberget 090808

Ingemar