lördag 19 september 2009

Saker att irriteras över

Lördag förmiddag och då kan man fundera på några saker.
I går fredag var kungen på besök i Piteå igen, nu handlade det om att ta ett spadtag för ny industrianläggning för framställning av miljövänlig disel DMT, dessutom åt han lunch i Smurfits mäss med påföljd att de normala gästerna inte kunde äta lunch där, självklart var han inte ensam lunchgäst utan hade sällskap av en mängd repensentationsprofs.
Såg någon insändare i dagens tidning att om detta var sant var det färdigätet på den mässen.

En ständig källa till irritationsmoment är dessa telefonförsäljare, har konstaterat att det finns åtminstonde tre varianter på dessa
Den ovanligaste den som acepterar ett nej och avslutar samtalet
Den vanligaste som drar sina argument och inte förstår att man inte vill ha deras produkt som faktiskt är gratis även om man får betala minst 30 kr för att få hem den + att det kommer en ny försändelse om man glömt att avbeställa.
Den envise, oftast ung dam, som absolut inte accepterar ett nej tack utan oförtrutet fortsätter att argumentera och gärna pratar skit om konkurenterna, det är då den lede flyger i en och man förlänger samtalet med motargument och får lyssna på nya försäljningserbjudande ytterligare några varv, slutligen inser de väl att här blir det ingen affär och avslutar samtalet med gråten i halse.

Irriterande kan också vara far och morföräldrar som har barnbarnet med sig och skall handla.
Som regel upptäcker de att ungen inte vill gå själv utan skall åka i vagnen, irritationsmomentet är att denna procedur alltid äger rum just när de kommit in i butiken så att man på ett effektivt sätt blockerar all in och utpassering.
Nästa stopp brukar vara precis där man hämtar varukorgen, då skall ungen snyggas till vilket också tar sin tid. Egentligen är det fantastiskt hur effektivt man kan blockera passagen med en varuvagn.

Ronnberget 090919

Ingemar

onsdag 16 september 2009

Stadsbesök


Återgen en ganska innefektiv dag som det oftast blir när stadsbesök står på programmet.
Började med besök på Telia för att se om de fått hem min nya telefon, fick veta att de börjat få leveranser men att jag stod på tionde plats på bokningslistan och de skulle ringa när den kommit.

Hälsade på hos Rabarber som fortsätter en period till åtminstonde året ut vilket är kul, de hade flyttat om i lokalen bla flyttat kassadisken tycker att man gjorde en förbättring därmed.
Fortsatte till konsthallen där Satu var ensam så det blev kaffe och en massa spånande om det ena och andra och naturligtvis en diskussion om konsthallens framtid det ser nog ut som att Bildgruppen får behålla sina utställningstider frågan är förstås om var det blir att ställa ut, tänk att i februari går konsthallens treåriga hyreskontrakt ut, tycker det var nyss det var invigning!

Fortsatte till Heta Hyttan för spontanfotografering återstår att se hur de bilderna skall användas!
Kom tom ihåg att köpa vred till ett fönster och inhandla lite rökt fläsk innan jag åkte hem.

Bestämde mig för att göra ett besök och höra hur det var med den skadade älghunden, han mötte mig glatt svansviftande men såg ganska olycklig ut med tratt runt huvudet och strumpa på den skadade framtassen, möjligen blir det jakt för honom kommande helg!

Blev också uppmärksammad på att jag tydligen strulat till länkningen till Tjärdalsbränningen så att något helt annat öppnas och det var ju inte riktigt meningen, förstår faktiskt inte vad som är fel men det klarnar förhoppningsvis, hann också diskutera lite runt nya hemsidor vilket alltid är nyttigt. Fick dessutom med mig en påse älgkött vilket man tackar för.

Rönnberget 090916
Ingemar



tisdag 15 september 2009

Fotgrafering och datastrul


Konstaterade vid frukosten att det var dags att fylla på förråden om man skall överleva veckan.
Blir inget lunchmöte förrän v 40 men det kan väl gå!
Efter inköp och leverans var det helt plötsligt dags att åka till Bodsjön för fotografering man skulle förstås kunna kalla det produktfotografeing för det var ju det, resultatet blir kanske synligt så småningom. Passade också på att åka några av många småvägar runt Svensbyn och naturligtvis kom jag fram på fel ställe:) Det där med genvägar och senvägar stämmer bra.
Sen vardet datorn många problem enligt uppgift mailen fungerade dåligt, gick inte att spara bifogade filer och sen var det tveksamt med antivirusprogrammet, strax före fotograferingen kom det ett samtal att internetuppkopplingen inte heller fungerade.
Visade sig att hårddisken var pationerad och på E: låg alla program + papperskorgen + att temporära filer sparades där så lediga utrymmet var 0.
Undrar när den papperskorgen var tömd ? En diskclen fixade det problemet och även uppdatering mm på virusprogrammet men det tar ju sån tid.
Internet då det visade sig att det satt en trådlös router i anläggningen och det är förmodligen där ändringarna av IP adresserna skall göras. Routern var inte kontaktbar så det får sonen i huset fixa vid tillfälle. För att datorn skulle börja fungera behövdes det bara flytta på nätverkskabeln!!

Våra katter är vana att få en skiva av Pärsons tunna skivor men det skall vara rökt skinka, när jag gav kattmamman en skinkskiva så kom den kvarvarande kattungen och ville vara med och roffade åt sig hela skinkskivan så de lär sig fort.

Gjorde också en insats i snickarbodan och fick upp ytterligare några konsoller innan det var dags att gå in och ör fortsatt datorarbete.

Ronnberget 090915
Ingemar



måndag 14 september 2009

Datastrul


I går hämtade jag en dator som vart på rep trasigt grafikkort,
Ställde in den och tänkte koppla in den i dag, men det kom en del annat i vägen.
Började dagen med pappersarbeten sen åkte jag över till en granne hade lovat honom kolla eventuella ändringar som hans internetleverantör hade skrivit om men det var lugnt allt var rätt,
Åter till pappershögarna ett antal timmar. Hälsade på en olycklig kattunge som blivit av med sina syskon, kattmamman var också olycklig och tyckte tydligen att jag skulle skaffa tillbaka hennes ungar!
Fick tips om några lämpliga cementstolpar som skulle passa till bygdegårdens staket, vi får se hur det går.
Blev uppringd av en av mina hemsideskunder som var utan fungerande internet bara det en katastrof. Ytterligare en som råkat ut för att internetleverantören gör ändringar så att kunden måste ändra sina IP adresser, det problemet löste vi dock inte. Däremot blev det en del ändringar av hemsidan och en massa prat om olika aktiviteter.
Ater till bildredgering men nytt telefonsamtal, en kompis som fått samma mail flera gånger och det gick inte att radera mailen det löste sig dock via telefon, däremot lovade jag titta på hans visusprogram men det får bli i morgon.
Hann också ta några bilder under dagen bla på diverse svampar och min något skamfilade trägårdsgroda som har överlevt ännu en sommar och snart flyttar inomhus
Kollade också att mina tidigare arbetskamrater överlevt höststoppet, vilket de gjort.

Ronnberget 090914
Ingemar

söndag 13 september 2009

Kattliv


Idag blev det en rejäl sovmorgon klockan var nog tio när jag kom till min mor och då var det bara vända för den inköpta kattmaten mm var hemma.
Idag flyttar två kattungar till Arnemark de två svarta den tredje skall ju så småningom flytta till Freddi och mig. Trollet hade också hittat hem utan att någon riktigt visste när han kommit in ?
Kattmamman hade fångat en råtta som hon erbjöd ungarna men den hamnade i soporna och sen gick kattmamman mest runt och letade den försvunna råttan. Försökte också ta några bilder på ungarna, inte så lätt att få med alla tre på bild är dessutom två svarta gör det inte saken lättare men den gråspräckliga blir nog en bra fotomodell med lite övning.
Ute skiner solen även om det inte är speciellt varmt borde vara en perfekt jaktdag, men enligt uppgift går jakten dåligt trots att det är gott om älg!

Ronnberget 090913
Ingemar