lördag 16 maj 2009

Vårarbete


Våren är underbar men mycket att göra speciellt om man har två tomter som skall fixas förutom alla andra måsten. Det är tur att man inte har båt!!
Att det är vår märks inte minst på alla fiskare som skall prova fiskelyckan så det passerade en strid ström av fiskare med båtar olika modeller medans jag
krattade, eldade och kämpat med rotskott hos min mor.
Nu skall jag dock se om jag får igång åkgräsklipparen och han använda den som lövuppsamlare!
Häromdagen hade vi avslutning på årets fotocirkel, avslutade med utflykt till ett strövområde som jag aldrig besökt tidigar där hittade vi en liten fågelsjö som var välbevakad av måsar men även var besökt av en hel del änder och doppingar och en ensam svam som majestätiskt gled omkring och höll avståndet till övriga.
Där fanns också en diskgolfbana så vi studerade några som var ute och tränade, troligen blev de något störda av alla kameror som fanns i omgivningen.
Dagens bild är på en av holkarna som fanns vid stranden vid fågelsjön, den såg ut att behöva lite underhåll vilket ger mig dåligt samvete för jag borde naturligtvis fixa och sätta upp ett antal holkar

Rönnberget 090516
Ingemar

onsdag 13 maj 2009

Ännu en dag

Lite uppkäftigt sticker kyrktuppen upp ovanför hustaken i Överkalix.
Möten har varit dagens melodi först en träff med Länstrafiken i Överkalix.
Ett bra möte där vi presenterade oss och vad Norrbottens bygderåd sysslar med och fick information om hur länstrafiken fungerar.
Sen fördes en konstruktiv diskussion om olika problem till varför folk inte åker kollektivt.
Några patentlösningar hittade vi inte men förhoppningsvis hittade vi vägar för att föra konstruktiva diskussioner inför förändringar i framtiden.
Efter besöket i Överkalix var det dags för nytt möte i Börjeslandet med Bygdegårdsdistriktet, här behandlades kommande förbundsstämma och höstens aktiviteter. Men innan dess hanns också ett besök på Jula med och självklart inhandlades diverse "livsviktiga" produkter som har en tendens att bli fler än vad man tänkt sig. Speciellt farligt kan det bli när det blir typ helt oplanerade besök som var fallet denna gång.
Något helt annat, har beslutat att tacka ja till erbjudande om avtalspension och blir det som planerat kommer jag att sluta den 1 augusti 2009 och innan dess skall man förstås ha semester så helt plötsligt är sista arbetsdagen mycket närmare än vad man trodde.

Rönnberget 2009-05-13
Ingemar