lördag 23 juli 2011

Hantverksdag mm

Större delen av fredagen till bringades vid Hantverksdagen i Sikfors, ingen större försäljning men en del nya piteUnika medlemmar blir det nog, träffade också en tidigare medlem i Bildgruppen som ville vara med på kommande utställning.
Eftersom huvudsyftet med medverkan var marknadsföring så får man trots allt vara nöjd, däremot var det stundtals olidligt hett.
Tämligen utmattad när man kom hem så det blev en slö kväll.

Även starten på lördagen blev slö med betydligt behagligare temperatur bara 23-25 grader och just ingen sol.
Upptäckte ett tranpar i närheten när jag var på väg vände och åkte hem och satte på ett långt tele, till ingen nytta för tranorna blev så chockade av att det kom en bil som inte körde 110 på 70 väg att de tog till vingarna!
Nåja gjorde det jag egentligen skulle åkte och återställde kvarblivna produkter från fredagens försäljning.

Där hade man påbörjat arbetet med båtvård, efter kaffe och lek med Nixson, återvände jag hemåt, arbetslusten hade nog smittat av sig en aning.
På hemvägen bestämdes att ram inköpsresan till IKEA blir på söndag, det skall visst bli sämre väder under söndagen vilket kan bli bra resväder.

Hemma gjorde jag faktiskt lite arbete innan jag bytte profilbild på FB, återstår att se om det kommer några kommentarer till det.

Ett besök hos grannen för inköp av några liljor och funderingar om lämplig ersättning av mitt mullbärsträd som är heldött, vi får se vad det blir dock får det vänta några dagar.
Grannen börjar semester till veckan och ett besök på Nordkap står på programmet, lite avundsjuk blev jag nog. Lovade att hålla ett öga på deras hus mm under kommande vecka.
Återvände hem och planterade liljorna, även två av liljorna heter  dotcom, modernt namn så det förslår.
Inspekterade min trädgård och konstaterade att ogräset trivs bättre än vanligt.
Skall nog ta bort diverse vinbärsbuskar som inte verkar göra någon nytta, blir nog trädgårdsarbete till veckan både här och i Stridholm.

Både Freddi och Trollet hälsade på hemma ett tag innan de försvann ut på nya äventur, förmodligen ligger de och vilar någonstans i väntan på svalare kvällstemperatur.
Nu skall jag gå ut och tömma bilen så att alla ramar ryms inför morgondagens inköpsresa

Till sist måste man skriva något om tragedin i Oslo även om det är chockerande och svårt att begripa att sådant kan hända även i kalla nord.


Rönnberget
Ingemar
www.ronnberget.se


Återvände hem

torsdag 21 juli 2011

Utställningsförberedelser

Har kommit in i en dålig morgonvana släpper ut katterna vid 4 tiden och sätter mig vid datorn en stund för att se vad som hänt i världen, blir det ett kort besök så hälsar jag på sängen en stund, och dessa stunder har senaste tiden haft en tendens att bli längre än planerat så i morse vaknade jag inte förrän 8.

Hade dessutom svårt att komma iväg hade glömt en massa saker gjorde dessutom ett stopp hos byggande granne där jag hjälpte till att bära fram virke som han skulle klyva, en lätt form av morgongympa men alltid något. Hitta passpartouer och ramar var huvuduppgiften denna dag
Betade av några förslag som jag fått av FB vänner med dåligt resultat, lyckades tom besöka Clas Olsson utan att köpa en enda grej!
Ett besök hos Ram &  Reklam löste dock mitt behov och passepartouer kund jag hämta strax före stängningsdags, bra service i semestertider.

På Rådhustorget hittade jag denna veteranbil, felparkerad visserligen, fick också för mig att mannen i svart var bilens ägare vet inte varför men det kändes så.
Väl på plats i centrum blev det för ovanlighetens skull en hälsolunch bestående av en ostburgare och en cola vilket återställde både salt och vätske balansen, hann också med ett besök hos Rabarber innan det fruktlösa sökandet efter ramar fortsatte, hittade ingenting som passade så det får bli ett besök hos IKEA nästa vecka, någon mer som har rambehov?
Dags att lämna stan för ett besök på Bergsviken där en bild levererades och fick en burk med hemlagad köttsoppa så helt plötsligt var middagen räddad. Tog vägen över Infjärden och i Sjulnäs kom jag ihåg att jag lovat besöka Pite Byggnadsvård, sagt och gjort; Erica såg lätt förvånad ut över att jag hittat dit.
Många intresanta saker att titta på och fotografera kan rekommendera ett besök för den intresserade, blir kanske tom någon bild till utställningen!
På väg hem fick jag samtal att passpartouterna var klara så det var bara hämta dem.








Väl hemma var det bara att plocka ihop och lasta inför morgondagens övningar vid Hantverksdagen i Sikfors.
Katterna dök upp och tycktes tänka "jaha är du hemma nu skulle vi kunna få lite mat, vi kan ju inte bara leva på råttdiet.

Monterade också några bilder som får följa med i morgon innan det var dags för ett kvälls pass vid datorn.
Gjorde bla en provbeställning av bilder hos olika labb blir intresant att se skillnaden mellan dem men även skillnaden mot egna utskrifter, någon större prisskillnad mellan labben verkar det inte vara dessutom har de ett humant pris för portot!

Sparade också ner dagens bilder på en CD men min bärbara tyckte att det skulle ta 6 dar, så illa är det väl inte men sakta går det.



Rönnberget
Ingemar
www.rönnberget.se

tisdag 19 juli 2011

Tvättmaskinsmysteriet

Förmodligen är detta mysterie ett I-landsproblem men nog är det nog så märkligt
Som tex varför tvättkorgen alltid eller åtminstone alldelens för ofta är full.
Samtidigt som tvättmedlet är slut när det behövs!
Men det stora mysteriet är ändå varför skall den vända allting avigt tex kalsonger, strumpor och tröjor mm.
Ett annat mysterium är förstås vad den gör av med strumpor som alltid blir ojämnt antal efter en tvätt.

Idag visade dock maskinen upp en ny konst, snyggt och prydligt la den en 10 krona på lyckkanten och inte bara en gång utan efter varje tvätt, undrar vilken knapp man har rört för att få den effekten.
Sen kan man ju fundera på om tvättmaskinen är en han eller hon men den frågan tror jag man lämnar snabbt.

Som den observante läsaren har förstått så har det varit städ o fixa dag här idag och när sådana dagar infinner sig med en envis upprepning så blir tidningen extra noga läst, frukosten har en tendens att dra ut på tiden och katterna blir extra ompysslade.

Det är såna här dagar som störande telefonsamtal kan vara trevliga dock finns det trots allt gränser därvidlag.

Som regel drycker det heller inte upp några akuta problem som bara måste fixas en lös planka på balkongen kunde dock fixas däremot vägrade slåtter balken att starta och inte kom de beställda färg patronerna till skrivaren heller och de som brukar ligga i brevlådan dagen efteråt börjar så smått undra om det är en sammansvärjning på gång.
Till och med Freddi och Trollet visade tydligt sitt missnöje frågan är dock med vad kanske hade deras matskålar flyttats inte vet jag.

Nåja det som inte hanns med i dag får väl anstå till morgondagen.

Ingemar
www.ronnberget.se

söndag 17 juli 2011

Födelsekalas


Började dagen med sovmorgon, efter att katterna fått mat och gett sig av ut somnade jag om och vaknade först vid 8 tiden.
Efter frukost tömde jag bilen efter gårdagens övningar och kollade in mina planteringar som ser vildvuxna ut i år.
Blev så småningom dags att ge sig i väg till dagens födelsekalas men måste ju först fixa en present.
Det var full fart på födelsedagsbarnet full av aktiviteter både före och efter tårtan som var hembakad och extrem god.
Hemma igen var det bara att konstatera att Freddi och Trollet ville ha uppmärksamhet och mat innan de försvann ut igen, Steka hamburgare och samtidigt titta på sport kan få vissa konsekvenser som extra vädring.
Nåja lite välstekta men helt ok innan det var dags för fotbolls VM.
USA startade bäst med flera goda chanser men utan resultat i slutet av halvleken kom Japan in i matchen mer och mer men 0-0 i pausen.
Den 2:a halvleken började som den första även om USA inte var lika dominerande nu, bägge lagen ger prov på ineffektiva avslutningar skall det bli förlängning?
1-0 Usa i 68 minuten Alexandra Morgan, 
1-1 Efter försvarsslarv i USA, det blir förlängning 

103 min 2-1 Abby Whetlock på nick , Usa övergår till defensivt kortpassande som håller på att straffa sig via nytt slarv. 115 min nära kvittering
116 min Japan kvitterar på hörna, full tid straffar.

Japan världsmästare efter amerikanska straffmissar, starkt av Japan men USA bjöd ju faktiskt in Japan i matchen efter bägge sina ledningsmål!!

Ingemar
www.ronnberget.se