lördag 2 juli 2011

Kyrkmarknaden dag 2

 I dag var det bara 16 grader en viss skillnad mot gårdagen Började dagen med att byta layout på min blogg till en mer somrig variant. Hann även tömma kameran som började bli ganska full. Katterna hade tydligen känt på sig att det var sämre väder på gång och sov inne i natt!

 Skulle ju avlösa hungriga medarbetare på kyrkmarknaden så det var bara att ge sig iväg konstaterade att folk inte hade speciellt bråttom till kyrkmarknaden de väntade kanske på bättre väder.

Upptäckte att kameran eller snarare objektivet inte mådde så bra av att åka i golvet

Zommningen kärvar en aning i övrigt verkar det inte vara något problem

Efter en kort rundvandring bland marknadsståndet var det bara att uppsöka forskarkollegerna och där var någon redan hungrig och väntade otåligt på lunchsällskapet .

Halstrad strömming har blivit lite av tradition för min del i samband med kyrkmarknaden så även i år.
Så det blev första stoppet efter att ha fullgjort mitt uppdrag, hann faktiskt sälja två CD skivor och värva en ny medlem dessutom kom det in ett gammalt fotoalbum så det var ju en ganska lyckat pass.

Tog en tur förbi Ådrans konstutställning i Solander-parken men den var pga regnrisken inplastad.

Nästa stopp blev hos Evas Inovation och Design

 
 Eva har sin affär strax utanför marknadsområdet och en del besökare hittar förstås dit.
Dags att återvänd till Kyrkmarknaden för en rundtur några av bilderna från det strövtåget följer
Kanske dags att prova nytt utsende 

Heta Hyttan

Katarina Richen

Katarina K

Atelje Lisbeths Ull

Träffade en gammal bekant Maria Magdalena

Stefan B Andersson underhöll på scen

Har vissa problem med mitt tangentbord främst är det y som trilskas och det kan ha sina sidor.

Rönnberget 2011-07-02 
Ingemar
www.ronnberget.se

  





fredag 1 juli 2011

Kyrkmarknaden

Så var det dags för kyrkmarknaden igen
Tillbringade förmiddag tillsammans med Pitebygdens Forskarförening i Sockensstugan och där var det varmt trots öppna fönster och fläkt.
Efter förmiddagspasset blev det en rundtur bland marknadsstånden och träffade en och annan bekant.
Tycker dock att allt för många hantverkare har försvunnit från kyrkmarknaden som mer och mer börjar likna en diversehandel, nåja smaken är ju delad som tur är.
Hemma för sen lunch sommnade jag med dagens tidning som sällskap!

Tydligen hade det kommit en liten regnskur under min tupplur så luften kändes betydligt friskare.
Använde resen av kvällen till lite bildarbete måste fixa bilder till en del kommande utställningar, blir nog nödvändigt med en resa till IKEA för att komplettera med fotoramar


Rönnberget 20110702
Ingemar

onsdag 29 juni 2011

Varmt

Värmen fortsätter det är faktiskt i varmaste laget för att göra speciellt mycke just nu.
Började dagen med ett tidigt möte med piteUnika om skärgårdsfesten i augusti.
Det går framåt med konstruktiva överläggningar nu är det marknadsföring som gäller och hitta utställare har därför gjort några blogginlägg på piteUnikas hemsida

Skulle också montera upp digitalramarna för bildspelet men det fungerade inte eftersom limningen inte höll, bara åka hem och göra om och göra rätt den här gången.

Gjorde ett stopp för inköp av lite mat, känns som om det är kräm dags, märks också att behovet av kattmat har minskat drastiskt.

Hemma igen var det dags för lunch och montering av fästanordning på digitalramarna.

Som sagt varmt var det tillräckligt jobbigt att klippa gräset när sen bensinen tog slut avbröts den övningen och bestämde mig för att hälsa på bekanta, där pågick också gräsklippning som dock avbröts eftersom det pågår ett fotbollsVM och dagens matcher hade jag totalt glömt, såg 1:a halvlek medan vi drack kaffe och pratade lite foto.
Hemma igen för att se 2:a halvlek, konstaterade att Norge tycks ha samma problem med målgörandet som Sverige.
Nu var det problem med TV bilden igen måste nog göra en siktröjning i morgon.
Blev sittande vid datorn även när fotbollen var slut och gjorde faktiskt en del nyttigt!

Även katterna tcker att det är varmt Freddi hade dock fångat en mus modell mindre som han dock tappade i gräset och orkade inte lägga ner speciellt mcket energi på att hitta den!

Rönnberget 2011-06-29
Ingemar

tisdag 28 juni 2011

Irriterad på

En del dagar finns det många irritationsmoment och idag var en sådan dag

Lämnade diverse grejer från gårdagens städning i bygdegården upptäckte att jag glömt plånboken hemma bara återvända hem.

På väg igen innfinner sig nästa irrationsmoment i form av en av Stenvalls röda flisbilar, tom deras chaufförer borde förstå att det finns en motivering till hastighetsbegränsningar.M

Hann upp en husvagn och var tvungen att att avvakta med omkörning pga möte med påföljd att jag har en röd flisbil i bakvagnen max 3 meters avstånd,

Sista irritationsmomentet på resan var vägarbete i Öjebyn. Fantastisk planering med tanke på kommande kyrkmarknad och Pite Summer Games, jaja upphörs aldrig att förvånas av beslutsfattares planering.  Misstänker starkt att arbetet avbryts för semester på fredag för att återtas någon gång i augusti.

Framme på biblioteket upptäckte jag att det nya öppettider gällde man öppnar kl 12, utställningen Mjau var nedplockad och bilderna inlåsta någonstans på biblioteket och oåtkomliga.

Nåja bara inköpa fika och göra ett besök i Kopparnäs, konstaterade att det blivit allt för varmt för min klädsel vilket förstås kan irritera.

Ytterligare ett irritationsmoment är att temperaturtavlan är död.

Tillbaka till biblioteket paketerades bilderna för avhämtning och ivägskickning tog med några bilder och lämnade på Rabarber!

På torget stod två brandbilar något akut på gång, knappast snarare glasssugna brandmän så köpte en mjukglass och studerade folklivet på rådhustorget innan det var dags att åka hem.

Blev påmind om att damerna gör sin premiärmatch i VM  i dag, det blev vinst med 1-0 men vilken irriterande ineffektivitet man visade upp det behövs en rejäl skärpning inför kommande matcher mot Nordkorea och USA.
Irriterande är också min taskiga tvbild speciellt på de kanaler man vill titta på måste förmodligen avverka lite skymmande träd!!

En annan sak som irriterat är att jag lyckats missa våffelgräddningen på Kalahatten som intresseföreningen ordnar men i kväll kom jag iväg utan ett enda irritationsmoment på vägen , fast det var ju inte sant kunden före mig hade lyckats få kortet att fastna i automaten och det var inte så snabbt fixat men inte blev jag irriterad av det
På plats vid våffelserveringen hade en hel del folk samlats och fler droppade in under kvällen, lämpligt varmt och blåsigt för att hålla borta blodsugarna.
Några bilder från arrangemanget








Rönnberget 2011-06-28
Ingemar

måndag 27 juni 2011

Hög dödlighet

Idag lämnade Smurfas sista unge in, Bulan blev precis som sina syskon ett offer för trafiken på 373 förmodligen var hon på hemväg efter en utflykt på andra sidan vägen.
Det är bara att konstatera att dödligheten var 100% i den kullen och ingen av dem hann bli ett år, hårt förstås man räknar tex med att 25% av berguvar uppnår ett årsåldern.
Vad som är lite bekymmersamt är att Trollet är försvunnen och han brukar inte vara borta långa stunder, kanske har han gett sig ut på en vandring till Stridholm igen!

Ett av kvällens fynd dubbeldörrar
Förmiddagen användes annars mest till att skaffa grejer inför kvällens grill och aretskväll i bygdegården
Ganska många hade mött upp så arbetet flöt på bra, Staketet fixades raskt eftersom trasiga stolpar redan var utbytta, damerna koncentrerade sig på uthusförådet och gjorde även en massa fynd bla dubbeldörr och ett antal bord, dessutom lyckades de nästan fylla mitt släp med grejer som skall till Reprisen, så det blir en liten omväg innan det är dags att ta hand om utställningen Mjau.

Sen bestämde vi oss också för att prova skrotinsamling alltid ger det någon krona.

Rönnerget 2011-06-27
Ingemar


Ytterligare ett fynd var detta bord +
två andra bord som jag dock missade att fota
Riktigt snyggt blev det nya staketet sen kom det
fram en massa skräp som skall till Återvinningen

söndag 26 juni 2011

orkide spaning

Efter stärkande frukost och ompyssling av katterna var det dags för dagens orkidespaning, vädret var helt ok för ändamålet även om svarta moln syntes vid horisonten.
Helt klart var vi inte ensamma tydligt var också att det var tidigare än normalt syntes bla på antalet nattvioler!
Andra aom visade stort intresse för oss var myggen som var oerhört på hugget!

Här är det några bilder från dagens spaning.






Efter avslutad spaning satt det fint med nygräddade väfflor med nykokad hjortronsylt, efter avslutad festmåltid var det bara att återvända hem till nya övningar.
Katterna mötte upp och ville ha mat passade bra att erbjuda dem gourmeburken som vi fick igår efter lite försiktigt snusande försvann innehållet, någon försvann snabbt ut de andra ville ha middagslur.

Hämtade en piteUnika grill inför morgondagens grillkväll och kollade vad som behövde kompletteras.
Ett besök vid huset i Stridholm visade att det finns en hel del jobb där också.

Avslutade dagen med ett besök hos grannen får nog bli lite komplettering eftersom en del liljor tycks ha försvunnit, 
Överhuvudtaget är det lite konstigt i växtriket en del är tidigt medan annat är senare än normalt.

Blev till slut tvungen att fly inomhus från ovanligt besvärliga mygg.

Rönnberget 2011-06-26
Ingemar