torsdag 19 november 2009

En bra dag

Freddi tycker att vi har fått en bevärlig kompis på halsen, och kan inte annat än hålla med
Har hunnit med ett fotouppdrag även om en treåring blankt vägrade att vara mannekäng:)
Har också fått upp skyltarna inför hantverksmarknaden. Att den ena hänger lite snett är helt avsiktligt så att bilförarna reagerar och hinner läsa medelandet.
Mycket av dagen i övrigt har gått åt till att skaffa grejor till på lördag, hemsidor och leta Smurfan.

Ronnberget 2009-11-19
Ingemar

onsdag 18 november 2009

Kattor

Nu har Smurfa flyttat hem till oss, fullt upp med att undersöka och stöka till, en viss skillnad är det förstås van vid en katt som aldrig rev ner något men nu påminner det mer om elefanten i porslinsbutiken.
Katter är märkliga djur, har en fotölj där det ligger en lurvig pläd, vilket tidigare var Freddis favoritplats dock har han inte använt den senaste åren. Smurfa gillade dock att ligga där nära husse, med påföljd att nu ligger Freddi där och brer ut sig så att ingen mer ryms.
Kommer förmodligen att bli en viss kamp om den platsen.
Igår var det också första utomhusvistelsen och där är det mycket att undersöka.
Lastbilar som passerar på vägen fick Smurfa att snabbt återvända in, men efter att några lastbilar passerat insåg hon att det var fullständigt ofarligt.
I går blev det en hel del hemsidesarbet så nu håller det mesta att vara ganska klart fastnade möjligen i frågan vilket teckensnitt som skall användas.
Idag blir det nog en hel del åkande för att skaffa grejer till Hantverksmarknaden.
Dessutom måste jag skaffa några leksaker som Smurfan kan avreagera sig på.
Just nu har Freddi gett sig ut på morgonpromenad och Smurfan sover i favoritfåtöljen, oroande lugnt mao.

Ronnberget 2009-11-19
Ingemar


tisdag 17 november 2009

Skit kul att Äldreboende i Piteå utses till bästa utvecklingsprojekt

Piteå kommun vinner GötaPriset 2009 med projektet Den tredje åldern. Projektet har valts ut som det bästa bland 164 tävlande bidrag

http://www.helasverige.se/norrbotten/

Vädret är inte lika kul när vi i fredags åkte till Långträsk för konferans med Bygdegårdarna i Norrbotten var det helt underbart vinterväder mellan 5 och 10 minusgrader, nysnö och rimfrost skapade ett fantastiskt vinterlandskap men säg den glädje som varar för när jag på söndag em åkte hem från ett möte med Norrbottens Bygderåd så var det regn och snömodd på vägen och regnandet bara fortsätter så nu är snön ersatt av vatten och is.

Idag har Smurfan flyttat hem till Freddi och mig så det har varit ganska livligt här, förhoppningsvis är bägge katterna lämpligt trötta så att det blir en lugn natt.

Funderar återigen vad som styr vilka insändare som tas in i PT (Piteås sämsta lokaltidning)

Rönnberget 2009-11-17
Ingemar