söndag 15 juni 2008

Vilken vecka eller varför passar ingen tiderna

Hej och hå

Det var verkligen inte i går som jag skrev senast här så det är verkligen på tiden och nu blir det en riktig gnällare om vissa transportföretags oförmåga att passa tiderna!

v23 var välplanerad från min sida semester måndag för att fixa allt möjligt, tisd-tors webbutbildnig med Studiefrämjandet i Stockholm, tors-sön IRL träff med Samtal på Öland

Tisdagmorgon på väg till Kallax meddelar lokalradion att Norweigens plan från Kiruna är försenad ca en timme, inte mycket göra åt ara checka in och vänta vi har ju gott om tid, värre för de som planerat in att vara på möten kl 10.

Förseningen berodde på att kirunaplanet kom i sent måndagkväll och besättningen behövde sin nattvila.

Väl i Stockholm så flöt utbildningen på bra och med lämpliga kvällsaktiviteter. Tisdagskvällen tillbringade vi på en bar med storbildsskärm och såg Sverige slå Grekland med 2-0, stundtals tämligen livat och trångt.

Tisdag em styrde jag stegen mot centralstationen för att åka tåg till Kalmar, första sträckan Stockholm- Linköpping gick utan större problem med bara några minuters försening.

Sen blev det kustpilen mot Kalmar och den stannade nog vid varje hållplats och dessutom tutade lokföraren vid varje passage av obevakade övergångar så det gick inte så bra att ta sig en tupplur. Åsknedslag gjorde att det var någotfel på signalsystemet så framfarten gick sakta, är nåstan övertygad om att någon av personalen la örat mot rälsen för att höra om något tåg var i antågande. Mer än en halvtimme försenad anlände vi så till Kalmar där en välkomstkommite väntade bestående av frysna och utsvultna samtalare väntade, efter lite sökande i Kalmar så hittade vi ett matställe och kunde stilla hungern.

Väl ute på vandrarhemmet på Öland flöt IRL träffen på utan några störningar under fredagen anlände resten av gänget så totalt blev vi 10 glada samtalare som åt, tittade, upplevde och samtalade.

Men tiden går fort när man har trevligt och söndag fm var det bara att sätta sig på tåget från Kalmar för en "avkopplande" resa till Stockholm, på väg mot Alvesta kom medelandet att tåget från Malmö som jag skulle fortsätta med var kraftigt försenat 50 min, hoppsan där for nog all min reservtid för att ta mig ut till Arlanda!

Inte heller på den här sträckan lyckades jag få kontakt med Sj trådlösa nätverk.

Förseningen från Malmö berodde på personalbrist?

Innan vi var framme i Stockholm hade hade förseningen vuxit ytterligare och var mer än en timme. Naturligtvis kom jag en minut för sent till Arlanda expresståget som lämnade station enligt tidtabell och fick vänta på nästa.

Väl på Arlanda var det bara ta sig genom säkerhetskontrollen och gå direkt till Gaten facktiskt tror jag att detta plan ko iväg i rätt tid!!



Summa summarum av veckan två trevliga aktiviteter kombinerat med struliga kommunikationer gör att man funderar på om inte SJ, SAS mfl som faktiskt skall hålla tiderna satte sig ner och funderade på när man senast lyckades passa en tid enligt sina tidtabeller.



2008-06-15

Ingemar