lördag 8 januari 2011

Frånåkta!

Idag var det som Hallner och Kalla skulle förbättra sin möjligheter inför avslutningen av Toure de Ski men ack vad man bedrog sig frånåkta så att det sjöng om det blev bägge + övriga svenskar så inte blir det några vinster och knappast några pallplatser heller i morgon.

I pausen mellan skidloppen åkte jag till Stridholm och eldade döm om min förvåning när jag kom ut och Trollet satt där och pratade högt och in ville han också men eftersom huset var tomt fortsatte han att prata högt men följde med hem utan protester.
Väl hemma så hälsade han och Freddi på varandra innan han angrep matskålarna för att sen gå upp och lägga sig på favoritplatsen där han stannat resten av dagen. Kattungarna funderade nog på vad det där var för figur det är ju 4-5 månader sen han försvann och då var de bara några veckor.

Vi får väl se hur det går för det pågår ju en viss kamp om sovplatserna på nätterna
Freddi har senaste tiden mest legat en trappa upp och kommit ner när han tyckt att det var dags att stiga upp och gå ut. Men senaste nätterna har han återtagit sin sovplats dvs i min säng och för att markera att det är hans plats så lägger han sig på min mage och ungarna fick hålla till nere vid fotändan.
Följande kväll flyttade ungarna upp sina positioner i sängen vilket dock inte bekymrade Freddi han la sig helt enkelt mellan ungarna och mitt huvud fortsättning följer nog.

Resten av sportdagen gick mest i moll även om två skidskyttedamer bland de 10 bästa inte är så tokigt.
Undrar just hur länge Ulfbåge skall hålla på och strula med resultat, egentligen skulle nog behållningen vara större med att bara följa TV bilden med expertkommentarer från Kalle Grenemark.
Dagens sportsliga behållning blev nu Anjas andra plats i störtlopp, kanske hittar hon formen lagomt till VM

Rönnberget 2011-0108
Ingemar

tisdag 4 januari 2011

Inhopp i flyttbranchen


Vi går mot ljusare tider dvs dagen blir längre bla kan man se solen igen i Kiruna.
Tisdagen började ungefär som vanligt med katter som sprang ut och in och inte bara ungarna, berodde förmodligen på att temperaturen klättrat upp mot 15.
Tisdagar innebär ju numera bowling för min del och det innebär ju en relativt tidig avfärd vilket katterna säkert märker och gärna stannar ute längre än vanligt!
På programmet stod även tankning och inköp av cigaretter passade på att inköpa en kaffemugg och lyckades inte stänga locket ordentligt så det blev en tjusig dekoration på den nya tröjan.
Bowlandet gick riktigt bra även om det blev plumpar i protokollet eller som medspelaren sa varför gör du inte så i första slaget när jag för 2 eller 3 gången totalmissat första slaget och sen räddat omgången med en spärr, och det kan man förstås fråga sig.
Så var det det här med inhopp i flyttbranchen där jag lovat en bekant att hjälpa till med avlastningen i Boden men eftersom resan startade med lastning i Vuollerim blev det en hel del tid över innan det var dags för att åka till Boden.

Tid som kunde användas till några timmars fotosnack passade även på att ta årets första fågelbild men 400mm på frihand och dessutom genom en fönsterruta blir väl ingen höjdare, tog däremot en stämmningsfull bild i befintligt ljus på nybliven D90 ägare men den får ni inte se för då kan hon bli mordisk!

Dags att göra sin insats i flyttbranchen, konstaterade att det var 10 grader kallare i Boden än hemma
Tidspassningen var dock god avlastningen av bilen hade precis börjat så det var bara hugga in och bära grejer. många kartonger var det och efter ett antal vänder upp och ner två våningar upptäckte man att konditionen inte blivit bättre under helgerna tydligen fungerar det inte med att vila sig i form.
Avlastningen gick dock snabbt och smidigt även om vi konstaterade att flyttbranchen nog inte var något för oss.

Som tur bjuds det en det på en del sport i början av det nya året både Ski the Tour (hur det nu stavas) och junior VM har bjudit på en del intresant tittande för småkronorna tog det stopp i semifinalen, enligt uppgift svenskarnas sämsta match vet dock inte för den hoppade jag över, Jaktstarten missade jag dock inte och både Hellner men framförallt Anna Haag och Charlott Kalla imponerade med dubbelseger och nästan utklassning blir intresant att följa fortsättningen men även om både Kalla och Hellner har sina bästa grenar kvar räcker det nog inte till totalseger.

Rönnberget 2011-01-04
Ingemar