söndag 26 december 2010

Katter

Detta kommer mest att handla om kattungarna som inte riktigt gillat utetemperaturen senaste tiden så -10 var rena höjdaren för både två och fyrbenta på förmiddagen i dag.
Visst gick det bra att gå ut redan klockan 6 även om inte vistelsen blev så lång utan efter en stund så var alla inne och jag kunde återgå till sängen och julklappsboken "Kan elefanter hoppa" denna och en mängd andra knepiga frågor försöker författaren ge svar på märkligt dock att det inte fanns en enda fråga med anknytning till katter eller husdjur överhuvudtaget. Elefanten kom väl närmast och hoppa kan den inte däremot krypa, gå och springa.
Kattungarna har alltså haft många utomhusvistelser under dagen även om de tydligen trivs bäst när det blir mörkt dvs före kl 6 och efter 22.

Oftast har jag ganska bra koll på var de är men igår stämde det inte Freddi och Smurfa var förstås inne och två av ungarna men den tredje var försvunnen, var ganska säker på att alla tre kommit in efter senaste utflyckten men blev något osäker eftersom ungarna började leta efter sin kompis, en snabb genomletning gav inget resultat så två spanare skickades ut med samma dåliga resultat. Det blev att ge sig ut på egen spaning, rymlingen har visat ett oroande stort intresse för stora vägen så det blev en promenad dit och även koll efter vägen men inga spår så vi gav upp och gick in.
Efter ytterligare en stund hittades rymlingen, han hade lagt sig på en hurts nära ett element och där mådde han utmärkt.

Julhelgen innebär en del slötittande på TV vilket normalt inte är min favoritsyssla dessutom mår tydligen inte min utomhusantenn allt för bra efter allt snöande kort sagt inte en enda kanal gick få in.
Letade reda på en inomhusantenn och riggade upp den på ett litet bord där man väl normalt har blommor och liknande och placerade den framför fönstret med riktning mot Älvsbysändaren och det fungerade med hygglig bild.
Sen upptäckte en av kattungarna den svarta saken och skulle undersöka den dessutom placerade han sig strategiskt framför antenn så vi lekte flytta katt vilket innebar att kattungen flyttades till en fåtölj och snabbt lämnade denna för att återgå till antennen, nu infinner sig den intressanta frågan vem ger sig först och egentligen blev det inget svar på den frågan eftersom jag tillgrep ett säkert sätt dvs muta i form av en tunn skinkskiva som förstås blev fem eftersom antennundersökaren helt plötsligt hade fyra kompisar.

Appropå TV program i jultider så konstaterade jag två saker
1. Det är reprisernas förlovade tid inte bara Kalle Anka utan tydligen de flesta program är gammal skåpmat.
2. Dessa programvärdar har tydligen pippi på att vara med i varandras program undra om Ernst och Tina mfl resonerar som så att om du får vara gäst hos mig så får jag väl vara gäst hos dig!

Tänkte avsluta dagens blogg med en bild på antennarrangemanget men då var kattungarna försvunna igen.

Rönnberget 20101226
Ingemar