lördag 24 december 2011

Julafton

Nu är det jul
Vädret fortsätter att överraska nollgradigt och sol även om den inte är över horisonten någro längre stund.

Har inlett jultraditionen med jullunch och allmänt slöande

Katterna har varit ute på julpromenad och sover någonstans i huset.
Smurfa har varit försvunnit en par dagar misstänkte att hon gett sig ut på utflykt igen, visade sig dock att hon hittat en ny sovplats där hon gömt sig.

Nu är det nog dags att koncentrera sig på julfirande,
Det finns ju vissa traditioner som man inte kan/får missa frågan blir dock om kvällens film blir Sällskapsresan eller Göta kanal.

Ingemar
ronnberget.se

fredag 23 december 2011

Idag är det 26 dagar elle 624 timmar sedan jag tog rökpaus, paus från rökningen är väl mer rätt för annars blev det en ganska lång rökpaus.
Det har nog gått bättre än väntat inga egentliga stora problem och har defenetivt inte klättrat på väggarna heller. Helt klart är det till stor del en vana eller snarare ovana och värst är det på morgonen.
Vädret, igår kväll när jag skulle lägga mig konstaterade jag att det var -18 så det blev till att leta reda på motorvärmarsladden och kupevärmaren och ansluta den. Ganska onödigt egentligen för när jag var upp vid två tiden var det bara -2.
In till Öjebyn för en sista shoppingrunda, mött några bekanta som var ute i samma ärende. På hemvägen mötte jag sandbilen vilket fick mig att tänka på alla som är ute på vägarna denna dag får verkligen hopas att vi slipper svåra trafikolyckor denna helg.
Julen hör ju till en av de mest trafikintensiva helgerna under året.
Gjorde en liten omväg på spaning efter försvunna handskar naturligtvis resultatlöst för handskarna låg förstås hemma!
Konstaterar att nu är det pludgrader och att det droppar från träden stor risk att eventuell nederbörd kommer som regn med blixthalka som följd.
En lämplig lunchsysselsättning kan kanske vara att avsmaka julskinkan mm.
Ingen ny tidningslåda i dag heller undrar vad som är orsaken nu

Hörde på nyheterna att ett antal av bilprovningens stationer skall säljas ut naturligtvis på de kundtätaste orterna. Man funderar på vad som är poängen för inte blir det billigare och knappast bättre service för personalen skall tydligen följa med, dessutom skall ju en privat ägare tjäna pengar.

Annars blir det en lugn avslutning på dagen, inte några måsten sen är ogjorda!

Ingemar
ronnberget.se

torsdag 22 december 2011

Dygnsvild

Tycks ha tappat kontrollen på vilken dag det är idag?
Nåja tydligen är det torsdag, konstaterade när jag hämtade tidningen att ingen ny tidningslåda får nog ringa i morgon igen men då skyller de väl på julen eller att det är årets kortaste dag i dag. Kommer det ingen ny låda i morgon får jag väl säga upp tidningen eller snarare pausa den tills det finns en ny låda.

Har gjort ett förslag till tävlingsinbjudan för en fototävling nu återstår det bara att hitta en jury, någon som har något tips!

Apropå foto så är Bildgruppen P första utställning inplanerad den blir den 24/3 till 15/4 plats som vanligt Konsthallen på biblioteket Mathias Bardå visar porträtt.
Bra då får vi lite mer tid till vår egen utställning.

Gjorde ett social insats och hälsade på hos en av grannarna.

Har griljerat och avsmakat skinkan helt godkänd, katterna föredrar dock Pährsons tunna skivor som tur är!
Beställde kalendrar idag tänkte beställa dem i november när det var 25% rabatt men av olika anledningar så hann jag inte med det då, nu i december har det förstås varit fullt pris med garanti att om man beställde före 24 den 21 så skulle man få dem till jul.

Idag den 22 kom erbjudande om mellandagsrea med nästan 50 % rabatt så då blev det beställning.
Kan bli intresant att se när de kommer!


Freddi får med ålderns rätt vara på omslagsbilden

I övrigt en lugn dag, konstaterade dock att det blir nödvändigt med en shoppingtur i morgon, man skulle kanske satsa på en tidig start dock inte så tidigt att det inte är öppet.

Dagens nyhet var tydligen mutor som hamnat mellan stolarna eller rättare sagt mellan två verk!!

En annan nyhet var att skandalföretaget inom äldrevården gjort ett spel som går ut på att personalen skall spara pengar.
En annan regel var tydligen att om man har 10 personer som skall ha mat handlar man åt 6-7.
Tycker det är lite märkligt att man fortsätter och gör sådana tabbar som får fart på media!


Ingemar

ronberget.se

tisdag 20 december 2011

Julbestyr

Vaknade pigg och utvilad innan klockradio och katter hade startat frukost och utfodring av katterna utfördes i lugn och ro, gott om tid att plocka ihop grejerna innan det var dags för tankning och sen bowling.

Idag var det stor säsongsfinal med skarpt tävlande och priser åt alla, gick väl så där att vila sig i form hjälpte inte,
Behövde första seien för att komma igång, andra gick riktigt bra och tredje orkade jag inte riktigt. Så någon topppöacering blev det inte och lottningen gick inte översig bra heller så det blev ingen skinka eller någon laxsida utan en tvistpåse som jag delade med mig när jag träffade piteunikafolk och livsnjutarnas arbetsgrupp även om det är fler personer än jag som avstår från godis av hälsoskäl!

Vi konstaterade att valberedningen jobbat bra och har läget under kontroll, diskuterade också lämpliga mötesplatser för våra träffar finns inte så många ställen som kan fixa fika till 40-60 personer.
Februariträffen blir i varje fall på Storstrand och majträffen bestämdes till den 9 maj.
Jalle meddelade också att vi får klara oss utan honom i februari för då är han i Vietnam.
Vi gjorde ett avbrott för lunch innan i skildes åt och jag gav mig ut på stan för nödvändiga inköp inför julen ett besök på Rabarber fixade julklappen till katt skötaren även om Lena tyckte jag skulle välja mer fyrkantiga saker som var lättare att slå om!
Sen blev det lite inköp av julmat för vissa saker måste man ju bara ha tex skinka, sillsallad, dopp i grytan mm. Fixa skinkan får bli morgondagens problem inköpt är den redan.

Stoppet i Öjebyn blev resultatlöst för han hade glömt att ta med grejerna så det fick bli ett hembesök senare på kvällen vilket hade sina fördelar sen blev det ett stopp för att lämna julklappen till katt skötaren som visade sig vara hundskötare för tillfället och inte var det någon liten vove, undrar vad mina katter skulle tycka om att möta en sådan jätte?
Blev också erbjuden att ta över en raskatt men tackade nej tre stycken räcker gott och väl.
Hemma igen var det bara släppa ut katterna innan jag började leta bilder till Urban på Foto och naturligtvis blev det strul med trådlösa routern så det blev att ta en annan dator hann också skriva ut några traditionella julkort innan skrivaren skrek om på fyllning av bläck.

Ingemar
ronnberget.se

måndag 19 december 2011

Förstod väl det!!
Idag började mitt nya liv :-) vaknade dessutom tidigt så det var bara sätta igång men fick börja med att byta batteri, tungt gick det och pulsen steg som en raket och benen kändes efter ett tag som bly, man kanske inte märker något resultat så fort tyvärr, måste nog leta reda på instruktionerna och göra ett exelark för att följa utvecklingen men det är kanske inte så bra för då kanske illusionen på hur duktig man är krossas brutalt!!

Nåja efter den övningen var det behagligt med frukost och en titt på TV som man kunde förstå så ägnade sportpanelen mesta tiden åt Foppas avslöjande om läggmatch även om man hann med att diskutera Fotbollsförbundets irrande.
Min snöröjare dök upp och gjorde ett snyggt jobb, behövde bara sopa av bron.
Hämtade tidningen, konstaterade att nu är tidningslådan fullständigt krossad, undrar när ny låda kommer har ju bara ringt två gånger. Tänkte dra hem soptunnan men se de var sena i dag!

Dagens nyhet var väl att SAAB lämnat in sin konkursansökan orsaken lär vara att kineserna inte ville satsa mer pengar eftersom GM inte tillåter att deras teknik används så länge kineser är inblandade.

Morgonens andra stora nyhet var att Nordkoreas diktator Kim Jong-II trillat av pinnen, så nu funderar alla på vad som skall hända. En aning patetiskt var förstås inslaget med den gråtande kvinnliga nyhets uppläsaren!

Fick ett ovanligt telefonsamtal med beskedet att jag måste skicka en faktura på fotodokumentation pga att redovisningen av konferensen måste vara klar före årsskiftet.

Ett annat samtal kom från FOTOs redaktör som ville ha bilder från årets DIFO har skickat ut förfrågan sen får jag söka bland egna bilder.

Ny har Länsstyrelsen sagt ja till byggande av 314 vindkraftverk i Markbygden.

I morgon blir det en heldag i stan, har bl.a ett eller flera möten med folk sen måste jag förstås julhandla vilket kräver sin man, men dagen börjar med bowling får se om man har vilat sig i form eller om det är som vanligt!

Ingemar
ronnberget.se
v






söndag 18 december 2011

Lugn helg

En helg med mycket sport på TV dessutom hyggligt väder och lite snöande på nätterna gör att det ser ganska vinterlikt ut.

Har följaktligen tagit det ganska lugnt så förhoppningsvis är förkylningen ett minne blott.
Katterna verkar också gilla vädret åtminstonde tycker de att de är roligt springa ut och in mest hela dagen, dessutom tycks de ha en knäpp ide om att när någon kommer in skall nästa ut, fullständigt omöjligt att få dem att gå ut samtidigt!

Hade tur och blev bjuden på paltlunch i lördags!
Men har faktiskt gjort en del nytta också under helgen, tex tagit fram ett nyhetsbrev åt NND, finns att läsa på http://admin.getanewsletter.com/t/pm/194110816122/. intresseade kan naturligtvis prenumurera på det.
Verkar som mitt trådlösa nätverk har en vilodag är inte heller i toppform!

Någon riktig julstämning har inte infunnit sig ännu  men måste förstås fixa en julhälsning måste bara hitta bilden jag tänkte använda och helt plötsligt var den på plats.

Ser ut som att tisdag blir den stora fixardag inför julen vi får se hur det går

Ingemar
ronnberget.se