fredag 20 maj 2011

Premiär

I går fredag var det premiär för årets förta mjukglass!
Dagen i övrigt har nästan helt ägnats åt arbetet med piteUnikas hemsida, uppdatering släpps på söndag.

Nu är det dock tidig lördagsmorgon och katterna vill ut och in så jag sätter mig vid datorn och går genom vad som gjordes i går och vad som är ogjort.

Rönnberget 2011-05-15
Ingemar
www.ronnberget.se

torsdag 19 maj 2011

Ännu en dag

Ännu en dag har förbrukats, passade på att uträtta några ärendet eftersom dagen började med regn för att som vanligt den här veckan klarna upp och bli sol vid 14 tiden.
Passade på att testa nya kameran lite grand så här kommer en liten blandning av bilder
Närbild av dokument på skärmen

Nödvändigt verktyg hemma
Närbild på tangentbord
Vinterveden säkras
Matdags
 
Kattmöte
Test av skärpedjup
Torr tall perfekt fågel träd kanske för centralt placerad för att passa hyresgäster!
Katterna ute på kvällspass
Lite knepigt beter sig detta program när lägger in bilder det enda man kan vara säker på att bilden inte hamnar där man tänkt!

Gjorde nästan klart redovisning för två olika fototävlingar nämligen NND digitaltävling där segern gick till Carina Hedlund Skellefteå Fotoklubb resultat och kommentarer kommer att finnas på www.nnndgoto.se senast under helgen.

När det gäller Bildgruppen P¨s egen tävling MJAU hittar man vinnaren på hemmaplan även här kommer resultatet ut på hemsidan under helgen www.bildgruppenp.se

Mer utställning blev det på kvällens öppet hus hos forskarföreningen där vi ganska fort drog upp riktlinjerna för en skärmutställning som skall användas vid olika informations träffar.

Rönnberget 2011-05-19
Ingemar



onsdag 18 maj 2011

Lite av varje

Ibland tar dagen slut innan man är klar med vad som skulle göras!
Så blev det denna dag trots att dagen egentligen blev helledig eftersom resan till Vittangi blev inställd, jobbade ett tag på förmiddan med sammanställning av resultat och kommentarer för Mjau efter att kommentarer från de flesta övriga jurymedlemmarna ramlat in i inboxen under natten.
Ett beesök i Norrfjärden blev försenad pga att en av katterna förirrat sig upp på uthustaket hämtade en stege och klättrade upp och när jag lockade på henne så kom hon, självklart var det Busan vem annars, men inte ville hon bli nerburen utan satte sig på min axel medan jag klättrade ner!
Efter att ha hämtat mobiltelefonen blev det riktning Norrfjärden. Det egentliga ärendet klarades snabbt av men sen blev det fundering över varför bilder blev mörka eller med blåstick så vi hamnade vid datorn ett antal timmar och efter att ha lokaliserat nödvändiga programvaror och gett en kortkurs i hur man behandlar bilderna före utskrift blev jag bjuden på middag som tack för hjälpen.
Fick möjligen en liten affärside, tydligen är det ganska många som har behov av bilder till informations och reklamblad av olika slag men som 1. tycker det är för dyrt att anlita en fotograf  2. Inte riktigt vet hur man skall hantera kamera- dator- skrivare mm.
Nästa besök blev hos en kompis som opererat foten och kommer att få gå med gips ett antal månader, hade inhandlat fika för att uppmuntra honom!

Under fikat fick jag ett SMS från posten att mitt paket från Cyberphoto fanns att hämta i Öjebyn fantastiskt egentligen för visst var det i går eller möjligen måndagnatt som jag beställde grejerna. En kompakt digitalkamera modell enklare som ersättning för den som försvunnit. Märkligt är det dock att det i princip är omöjligt att idag hitta en kompaktkamera med optisk sökare?

Efter att ha hämtat paketet hann jag med att påminna om grejer jag skulle få låna av en annan kompis och fick även ett årsmötesprotokoll justerat, protokollet behövs för en lederansökan som skall kompletteras omgående.
Hemma var det bara att samla ihop katterna och packa upp kameran som skulle laddas den här gången hade jag kommit ihåg minneskortet!!

Upptäckte också att resultaten för NND digitaltävling hade kommit så det blev till att pussla ihop rätt bild med rätt fotograf!!
Därför blev det ingen bild med nya kameran, men imorgon!

Rönnberget 2011-05-18
Ingemar

tisdag 17 maj 2011

Grått och kallt


Undrar var värmen tog vägen!
Kallt och dimmigt var det i gårkväll när vi åkte hem från BR distriktstyrelsemöte i Börjeslandet.
I morse blev det fliströja på regnig och kall start på dagen efter att ha fixat diverse tekniskt strul blev det att ägna sig åt kartan i pätmen "att göra i Pitebygden" efter deiverse bråk med uppdaterat bildbehandlingsprogram stämmer förhoppningsvis kartan med verkligheten!

Efter en kort paus för lunch och lite shopping som blev mer omfattande än väntad, var det bara fortsätta med kartan, Ett telefonsamtal visade att det inte fanns några anmälda till kommunträffen Vittangi på onsdag.

På kvällens var det dags för jurybedömning av fotoutställningen MJAU. Ett trevligt avkoppling med bilddiskussion och funderingar
Relativt fort hittade vi de bilder som inte skulle vara med, lustigt egentligen för genomgången började ganska snällt för att ungefär halvvägs ha stegrats ganska ordentligt så vi gick genom bilderna ett varv till.
Efter ytterligare genomgån hade vi 15 bilder kvar som kommenterades och kvar blev 6 bilder där vi också hittade en vinnare och här var juryn rörande eniga, vi har en vinnare!!
Som får det specialdesignade 1a priset det blev också 5 hedersomnämnande, totalt 15 bilder kommenterades och alla antagna fotografer får diplom! Resultater tillkännages i samband med vernissaget den 28. Tack Maria för att vi fick använda din atelje och ja du hade rätt om när vernissaget är.

På hemvägen fick jag också besked om att det inte blir någon träff i Vittangi så morgondagen kan ägnas att textgenomgång inför Svensbyvandringen.

På hemvägen blev jag också uppringd av en man som hittat mitt namn och ville veta mer om Convoy egenanställningsföretag, förhoppningsvis fick han svar på sina funderingar och tips om hur han skulle få veta mer.

På eftermiddag tittade solen fram och genast blev livet något behagligare


Rönnberget 2011-05-17
Ingemar

söndag 15 maj 2011

Underhållning

Naturskyddsföreningen i Piteå ordnade familjedag med information, hamburgare och underhållning.
Underhållningen var en form av dansuppvisning med orginella inslag







 

 






Hemma igen ägnade jag en stund åt att fota husets katter vilket har sina sidor!
  




Tyvärr ser det ut som att jag förlorat två katter, en unge har förmodligen blivit överkörd riktigt säker kan man inte vara men en svart katt har blivit överkörd i närheten. Däremot är det ett litet mysterium var ungarnas mor,
Smurfa tagit vägen ?

Rönnberget 2011-05-15
Ingemar

Långloppis

Den 7 maj hade man långloppis/ öppen byagård i Böle, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors många människor som passade på att ta en rundtur och fynda i det vackra vädret denna lördag.

 Skogsgården Böle


 Byagården Pålberget





 Byan Arnemark



 














Bygdegården Stridholm




 Snyggaste skylten hittad man i Stridholm









Besök i Långvik

 För ett tag sedan gjorde jag ett besök i Långvik och hälsade på en bekant det blev ett längre besök än beräknat med en hel del diskussioner om både det ena och andra dessutom en intressant rund- vandring med många intressanta projekt och historier.

Här följer några bilder från rundvandringen

Rönnberget
Ingemar