onsdag 31 december 2008

Lite eftertanke

Årets sista dag och dessutom även de sista timmarna då skulle man förstås vara ute och ta fyrverkeribilder men det är ännu för tidigt.
Även om det i dagens tidning var en insändare som undrade varför man sköt raketer flera dagar i förväg.
Appropå fyrverkerier så såg jag att Piteå Energi som firar 100 årsjubileum 2009 hade en stor annons om att man i stället för att ha ett fyrverkeri skänkte 30 000 till tre organisationer, minns jag inte alldelens galet så var det Piteå Kvinnojour, Lions och Kandalaksas vänner som fick 10 000 var, orsaken var bla miljöskäl. Skulle det nu inte vara med någon fyrverkeribild så beror det på att jag inte hittade något fyrverkeri i min omgivning eller möjligen att fyrverkeri fanns men det blev ingen bild.

Undrar hur många det är som avger nyårslöften som de ändå inte kan hålla, hur många slutar tex att röka en sån här natt osv.

Det är ganska många år sen jag slutade med nyårslöften, och det beror på att jag då gav som nyårslöfte att sluta ge nyårslöften.

Hur beroende blir man inte av den moderna tekniken med dator och alla andra tekniska hjälpmedel ibland undrar man hur någonting fungerade före mobil telefonen, nummer presentatörer mm.

Under hösten har jag varit mycket på resande fot och mobil telefon och dator har förstås följt med som vanligt. Men när jag kom hem och till min förvåning såg att det inte ett enda samtal var registrerat på nummer presentatören börjar man fundera för det var ju en del som sagt att de lämnat meddelanden och det borde ju synas. Förklaringen visade sig enkel jag hade ju bytt telefonoperatör och trots att allt skulle fungera så gjorde det naturligtvis inte det.
Egentligen funderar jag på att anmäla telefonoperatören till KO för missvisande marknadsföring.

Betydligt allvarligare var förstås att min bärbara dator kraschade och allt som fanns där bara försvann och då visar det sig ju att man inte lever som man lär för hur mycket har jag inte predikat detta med säkerhetskopiering när det gällt andra, det är bara konstatera att verkningarna kommer att bli långvariga, tre veckor får jag vänta på datorn i dessa helgtider och först då vet jag vad som är kvar.

Vad som sen händer under det kommande året kan man bara gissa men förmodligen komer det att innehålla en del posetiva saker liksom ytterst tråkiga precis som vanligt

2008-12-31
Ingemar