onsdag 14 april 2010

Så kan det gå

Ingen bra start på dagen , hittade min mor sittande på golvet vid sängen, hur länge hon suttit där är inte gott att veta. Hemtjänsten anlände strax efter det jag kommit.
Inga armar eller ben verkade skadade så efter viss ansträngning fick vi upp henne i sängen.
Det blev så småningom ambulanstransport till akuten.
Efter att ha släppt ut katterna, meningen var förstås att bägge skulle komma in men istället för 1 ute och 1 inne blev det två ute!!
Framme på akuten fick jag beskedet att hon skulle läggas in. En snabblunch och lite ärenden hem för att göra lite nytta.
Vid 17 tiden åkte jag in till lasarettet för ett besök Avd 2A skulle det vara nej fel provar 2B med samma resultat gick inte bättre på avd 3 där någon föreslog att hon kanske var kvar på akuten på väg dit ringde mobilen och under santalet gick jag förstås fel och tappade täckningen, på akuten fick jag dock besked så det var bara att återvända till startpunkten och där visade det sig ha blivit en kommunikationsmiss hur nu Johansson kunde bli Andersson eller var det tvärt om begriper man inte. Konstaterade att hon inte var speciellt pigg återstår att se vad natten innebär.
Hem för att ge alla katterna mat mina två ville inte ha mat utan skulle ut!.
De andra två var oroliga och letade matte när de blev insläppta och ville ut igen.
Väcktes tidigt av morgonpigga katter som skulle ut, satte mig vid datorn och kollade mail vilket jag tydligen inte gjort när jag kom hem så det blev lite nattjobb efter det var det ingen större idé att återvända till sängen, utan det fick bli tidig frukost och morgonnyheterna.
Morgonens nyhet vulkanaska i luften stoppar all flygrafik i länet tills vidare och risken är att en ännu större område kommer att beröras, tur att man inte skulle ut och flyga idag.

Rönnberget 2010-04-15
Ingemar

tisdag 13 april 2010

Många möten blev det


Idag blev det många möten
Började tidigt med att lämna fikat till kvällens möte i bygdegården och fortsatte sen mot Överkalix, och i Töre upptäckte jag att plånboken var hemma! Och tanka måste jag för att ta mig hem!
Framme i Överkalix upptäckte jag att resan gått fort eller att jag startat för tidigt, hann dock titta genom handlingarna ett extra varv.
Ett litet charmtroll höll oss sällskap ett tag för att sen somna och sova sött till det var dags för hämtning

Fick också låna 200 kr av en mötesdeltagare vilket räkte till 15 liter bensin.
Nästa möte kl 17 i Luleå framme i god tid här också lite allmänt småprat innan mötet började, ett bra möte och jag kunde ila vidare till kvällens sista möte på hemmaplan och dit kom jag sent men deltagarna hade hittat fikat och startat diskussionerna.

Hemma efter en lång dag möttes jag av två katter som skulle ut, utomhusvistelsen blev dock kort förmodligen beroende på att det var alldelens för blött ute!
En koll av dagens mail gav en del sysselsättning, skulle ha fått ett mail som hemlig kopia men det var nog för hemligt!!
Däremot fanns några mail från några som behövde bilder, i ena fallet så hade jag första gången skickat fel bild, andra gången ville inte bilden följa med kanske blev det tredje gången gillt.

Rönnberget 2010-04-13
Ingemar