torsdag 31 december 2009

Årets sista dag

Vår distriktsordförandes tragiska bortgång sätter sina spår på olika sätt på årets sista dag.
Har pratat med några som fick mitt tråkiga mail och alla är chokade och bestörta.

Dagen har i övrigt gått i lugnets tecken med obligatoriska sociala besök och lite hemsidesarbete.
Har också läst dagens PT kanske lite bättre än vanligt och vist förvånas man av både det ena och andra

På insändarsidan hittade jag en insändare som beklagade sig över att det inte fanns någon julgran vid byagården och ironiserade över att vaktmästaren förlagt yxa och såg!

Man kan ju naturligtvis fundera på vad insändaren själv gjort för insats för att skaffa och sätta upp den saknade julgranen? Men det kan ju förstås vara en utflyttad stadsbo som är van att få det mesta färdigserverat på skattebetalarnas bekostnad.

Appropå skarrebetalare så funderar man på hur extra kostnaderna pga att Piteå polisen saknar arrestlokal efter flytten och måste transportera alla arrestanter till Luleå ett antal månader tills finkan är klar skall finansieras. Har ingen som helst aning om hur många resor det kan bli mellan Piteå och Luleå men det talades ju i artikeln om att det skulle behöva sättas in en extra patrull dagligen, undrar just vem som är boven för för denna miss, är det entreprenören så borde han rimligen stå för kostnaderna men förmodligen är det någon som glömt att man faktiskt måste ha en arrestlokal eller kommit på det alldeles för sent och då kunde ett löneavdrag förstås vara på plats.
Men säkert blir det vi skattebetalare som får stå för fiolerna.
Länspolismästarens kommentar var något i stil med att det är sånt man får ta, och skulle det bli fullt i häktet i Luleå så finns det säkert plats i Boden.
Intresant var förstås reporterns oro över hur brottslingarna skulle ta sig hem efter att de släppts, men där hade länspolismästaren klara besked, det får de fixa själva! Fördelen med det är ju att begår de nya brott när de släpps så har de förstås närmare till häktet.

Priset tar nog PT sportredaktion som tilldelat Lina Andersson årets PT-Medalj!!
Märkligt egentligen för läser man deras egen sammanställning, "Fakta Linas karriär i siffror" så verkar det som hon inte gjort någonting sen 2002, men det bekräftar väl bara den redaktionens bristande förmåga.

Snöande och tio minusgrader har betecknat dagens väder och det gillar katterna för idag har det varit långa utomhusvistelser, fördelen med det är ju att de dessutom lägger sig och sover när de kommer in.

Detta får bli årets sista blogg och önskar därmed eventuella läsare ett Gott Nytt År

Rönnberget 2009-12-31
Ingemar

onsdag 30 december 2009

Solen


Igår såg jag solen orkade knappt över horisonten men ändå dessutom hade jag bara mobilen att fota med och dessutom var det diverse träd i vägen men ändå där var solen.
Jobbade med hemsidor i går plus en snabbtur in till stan och ett besöj i Arnemark sen så var dagen slut. Imorse var det kallt -25 eller något sådant, Freddi brydde sig inte ens om att fundera på att gå ut, Smurfa skulle ut men var inne innan jag hunnit vända mig om:
Katterna gjorde ett nytt utomhusbesök mitt på dan men det blev också kort.
Nu har jag försökt ringa supporetn men det är många som ringer just nu så jag provade att skicka ett mail, väntar på en del samtal och har också samtal att ringa men inte före lunch
Fortsätter med hemsidesarbeten och en del andra trevliga administrativa uppgifter, bäst att passa på medans den fyrbenta medhjälperskan är upptaget med annat hon kanske tom sover.

På eftermiddan åkte jag in till Öjebyn och nästan framme blev det motorstopp, generatorremmen var slut. Passande nog fick jag stopp utanför Granbergs motor som i och försig bytt namn och flyttat till Öjebyn. Fick hjälp med att byta remmen upptäckte också att slangen för luftförvärmningen var av vilket kan förklara att bilen gått dåligt i vissa lägen.
Hemma upptäckte jag att telefonen inte fungerade försökte kontakta supporten men det är många som ringer, så det blev ytterligare ett mail.
Antar att support folk som alla andra behöver lite extra ledigt.
Webbhotellet skulle ha ett mail med kundnr för att öppna webplatsen igen så förmodligen händer det inget förrän nästa år.


Rönnberget 2009-12-30
Ingemar

måndag 28 december 2009

Sorg

I kväll fick jag ett chokbesked via mail från Vännäs
Norra Norrlands Fotodistrikts ordförande Benny Persson är borta
I lördags drabbades han av en hjärnblödning och idag kl. 11:00 stängde man av respiratorn när man konstaterat att han var hjärndöd.....
Fullständigt ofattbart borta är en oerhört engagerad ledare, borta är våra långa och innehållsrika telefonsamtal som kunde handla om vad som helst men mest med anknytning till foto och föreningstekniska frågor.
Det länge planerade gemensamma fotoprojektet kommer aldrig att bli av
Det är många fotovänner som känner sorg idag.
Men framförallt går tankarna till Helen och barnen som har förlorat sin make och far och sin livskamrat.
Just nu känns det fullständigt meningslöst vad som har hänt under dagen och en fullständig tystnad och tomhet råder

Rönnberget 2009-12-28
Ingemar