lördag 26 september 2009

Workshop


Det blev en intensiv workshop på Norrskensgården med möjlighet att lära känna övriga företagare i PiteUnika, information om projektet, trender inom turistnäringen men framförallt diskussioner i smågrupper om var och hur vi skall sälja våra produkter.
Fredagen avslutades med en trerättersmiddag beröm till koken!
Kvällens överaskning var ölprovning där vi även fick lära oss hur en öl skall hällas upp för att behålla smaken. Efter en kort natt fortsatte grupparbetena fram till lunch.
En del valde att göra ett studiebesök vid Blivande vindkraftsparken där två av tolv vindkraftsverk är i gång, totalt skall det ju bli 1101 vindkraftverk.

Väl hemma åkte jag för att hämta Freddi men det var inte så lätt för han hade smitit ut och försvunnit så var han håller hus vete gudarna, det har ju hänt tidigare att han smitit ut men då brukar han inte vara borta så länge, kanske tyckte han inte om att det var fler kattor än vanligt där.

Ronnberget 090926
Ingemar

fredag 25 september 2009

En tanke

Kom på att det egentligen skulle vara ganska smart att blogga på morgonen om gårdagen så detta skulle då handla om torsdagens övningar men nu hände inte speciellt mycket datorjobb och förberedelser för helgens övningar.
Dessutom hann det bl lunchtid innan det blev något bloggat, förmiddan har använts till hemsidejobb och bildsökning och packning, om man kan kalla det packning att plocka ihop lite kläder och så förstås kamera och dator men datorn kan man ju inte packa ner förrän i sista minuten.
Snart är det i varjefall dags att åka till Storlångträsk och workshop med Piteunika vilket skall bli spännande.
Innan dess skall jag dock lämna Freddi hos min mor får vi se hur hon klarar fyra kattor dessutom blir det intresant att se hur Freddi och kattungen kommer överens men det är klart gör kattungen samma attacker på Freddi som på sin mor blir det nog reaktioner.
Funderar på vad kattfröken skall heta Smurfit skulle kanske vara ett lämpligt namn men vi får se

Rönnberget 090925
Ingemar

torsdag 24 september 2009

Började dagen med ett besök på Piteå Älvdals Sjukhus kl 8 är faktiskt ganska tidigt för sådana övningar, klar där bestämde jag mig för att det var dags för fika. Kaffe och ansjovis macka satt fint dessutom fick jag ett uppslag till fotoprojekt som skulle kunna handla om handsprit.
Det var fler än jag som var fikasugna denna morgon bla en del personal som rutinerat duschade händerna med handsprit och sen viftade i luften för att det skulle torka, påminde en hel del om handrörelserna i typ latinamerikanska danser.

Väl hemma var det bara att ta tag i dagens sysslor.
Ibland är det tur att ingen ser vad man sysslar med
Igår letade jag verkligen speciella motiv.
En gammal spikskalle, gick ju ganska lätt att hitta finns hur många som helst på min uthusvägg även om det förstås skulle varit en handsmidd.
Tidningssida, inte heller några problem hittade ett lämpligt skadad uppslag från typ 1991.
Tunnbröd eller mjuk kaka, här gick jag bet att använda polarbröds mjuk kaka skulle nog inte godkännas.
Reklambild med keps och t-shirt, Hmm gick inte så bra den tilltänkta modellen hörde aldrig av sig hon kanske inte vill vara med på bild!
Tog i stället en bild på lövtäckt gräsmatta inte för att jag vet var den skall användas men man vet aldrig kanske just du behöver en sån bild.
Försökte hitta uppgifter på skatteverkets hemsida men icke, ringde deras kundmottagning men där tutade det envist upptaget, skickade ett mail med min fråga, fick blixtsnabbt svar att mitt mail kommit fram och att en handläggare skulle besvara min fråga.
När det blir återstår förstås att se
Jobbade ett tag med att planera Bildgruppens inspirationsträffar och konstaterade att man kanske skulle ta ett snack med kassören innan man hittat på allt för mycket, så det blev ett socialt besök där jag även träffade min favoritmodell men han var inte riktigt på bästa modellhumör denna dag men några bilder blev det förstås.

Konstaterar att lunchen närmar sig skulle kanske kombinera lunchträff med stadsbesök.

Rönnberget 090924
Ingemar

tisdag 22 september 2009

Hemsidor

I dag har det mesta handlat om hemsidor
Vaknade tidigt och satt och jobbade ett tag med diverse sidor uppdateringar helt enkelt.
Åkte i väg till första kunden där vi diskuterade upplägg utformning och det mesta runt hemsidan eller kanske en del av hemsidan, denna del kommer att handla om pärlbroderi.
Hem och iväg och handla för man behöver man inte minst katterna!
Städa undan lite inför nästa besök som handlade om en helt annan typ av hemsida.
Här enades vi om en bakgrund med möjlighet till ett alternativ.
Och sen jobbade vi med textinnehåll och en del förändringar sen gjorde jag dagens misstag och gick ut för att röka, och tro det eller ej vi skall ha en helt annan bakgrund en ungdomlig och modern stil, inte mig emot jag bara utför och förklarar då och då att allt för vilda ideer kanske inte är genomförbara. Lite trötta var vi kanske för helt plötsligt diskuterade vi julfirande och lämpligt upplägg på ett sådant arrangemang.
När tjejerna åkt kollade jag mina mail och ser där att utbildningen för HSSL hemsida blir den 7-8 oktober i Norrbotten så då var det frågan om hitta en passande lokal!

Rönnberget 090922

måndag 21 september 2009

Nya rutiner

Håller så sakta att vänja mig vid pensionstillvaron och har därför gjort måndagen till hemarbetsdag vilket innebär att jag har plöjt genom en massa papperoch satt n i pärmar, skrivit reseräkningar, betalat räkningar och skrivit ut några fakturor var ju tvungen att göra en faktura mall också.
Eftersom det varit härligt höstväder har jag också städat bort trädgårdsmöbler och annat som hör sommaren till och klippt gräset även om det nog mest var löv som hamnade i uppsamlaren.
Har också ägnat viss tid åt att försöka fånga in en två månaders kattunge som tyckte det var jättekul att vara ute på egen hand och visade ett himla humör när utomhusövningarna avbröts.

Återstår att se hur länge denna måndagsregel håller någon vanlig städning hanns ivanlig ordning inte med.

En annan regel som jag tänkte testa är att begränsa "ideella" möten till tio per månad, undrar vad man skulle få för odds på det.

En helt annan sak
Häromdagen fick bygdegårdsföreningen ett diplom av Piteå kommun Ferieverksamheten för
"För att ha deltagit i 2009 års ferieverksamhet, och där bidragit till att ge skolungdomar i Piteå kommun en god introduktion i arbetslivet"
Trevligt men ännu trevligare hade varit att få någon feriearbetare.

Rönnberget 090921
Ingemar

söndag 20 september 2009

Kyrkvalet




Söndag och kyrkval undrar hur valdeltaandet har varit
I Sikfors var det faktiskt köbildning när jag skulle rösta och valdeltagandet var hyggligt enligt personalen.
Läste i gårdagens tidning att vissa Gymnasieelever får gratis träning på gym men inte andra och som vanligt är det landsbygden som drabbar för inte är det någon slump att de gymnasieskolor som ligger i "stadsbygden" fick gratis medan landsbygdseleverna fick betala.
Ingen slump utan Piteå Kommuns normala tänk när det gäller landsbygden.
Självklart skall ungdomarna läras att på landsbygden skall man inte bo och leva.

Brukar inte skriva insändare men det är kanske dags.
Undrar hur man gör när man anmäler något till DO?


Rönnberget 090920
Ingemar