lördag 24 april 2010

i flytt branchen och konsult


Just nu är det ganska mycket!
Min mor ligger på lasarettet efter en kraftig hjärnskakning och kommer att flyttas till ett äldreboende när hon kommer ut från lasarettet så i går var jag och tittade på den enda lediga lägenheten som fanns, det blir på Norrgården, hade förstås varit mer praktiskt om det blivit Öjagården men det gick inte. I går flyttades en del möbler och gardiner kom upp.
I dag har det varit lampor tavlor mm som kommit på plats.
Söndag är det årsmöte i Överkalix som gäller så då blir det inte mycket gjort men på måndag får jag hjälp med att plocka ihop kläder och andra personliga tillbehör, fick en kom ihåg lista på vad hon behöver ha med sig och en skriftlig information om vad som gäller mycket bra men önskar det fanns en cheklista på alla andra praktiska grejer som skall ordnas/ sägas upp.
En del av dagen har gått åt till att söka katter på rymmen men nu är de hemma möjligen något missnöjda med bristen på sällskap, man kanske skulle annonsera efter en kattskötare och locka med fri bostad.
Mina egna katter Freddi och Smurfa tyckte dock att en kvällsutflykt skulle passa bra.
Resten av dagen har ägnats åt konsultarbete dels moraliskt stöd vid deklaration, som gick tämligen lätt längsta tiden tog det att få igång datorn!

Dels åt fotoråd, vilket var trevligt eftersom det blev lite fågelfotografering med praktiska övningar, vilket fick mig att plocka fram min ca 30 år gamla Soligor 600 mm som monterad på en Nikon D300 motsvarar 900 mm.
Blev faktiskt riktigt bra exponering och skärpa, kontrasten ligger väl inte riktigt i klass med dagens optik men man kan faktiskt identifiera pipina.
Någon lösning på det egentliga fotoproblemet vet jag inte om vi hittade!
Däremot får nog objektivet följa med till Överkalix i morgon.

Apropå ingenting undrar vad man skall ge för en Audi A4 från 1998 som gått ca 22 000 mil??

Rönnberget 2010-04-24
Ingemar



tisdag 20 april 2010

Lite blandat

Har tillbringat helgen i Gällivare, nätverksträff för omställning Norrbotten Seminarie omställning och slutligen årsmöte, där det mest synbara var namnbyte till Hela Sverige ska leva Norrbotten, hemma på söndagkväll var det dags att hämta Freddi och Smurfa som faktiskt satt och väntade på mig, förmodligen kände de igen bilen.
Upptäckte att utebelysningen lyser glatt trots strålande solsken mycket märkligt men kanske någon högre makt som tänt den så att min mor skall hitta hem för hon är fortfarande kvar på lasarettet återstår att se hur länge hon får stanna där.
Upptäckte att i Arnemark går det en smittsam farosot som heter köksrenovering det är bara hoppas att den inte sprider sig.

Apropå sprida sig så har det handlat mycket om lava askan från Island som effektivt satte stopp för flyget, det har talats en hel del om vad detta kostar flygbolagen. Vad som skulle vara intressant är hur mycket naturen och miljön har tjänat på minskade utsläpp från flyget.
För trots allt verkar samhället inte ha lidit så mycket av flygstoppet, Piteås damer kunde ju ta sig ner till Uppsala och vinna klart mot Danmark i seriepremiären.

Idag har jag satt på sommardäcken ovanligt jobbigt denna gång eftersom de verkligen var insnöade i år.

Rönnberget 2010-04-20
Ingemar