lördag 10 juli 2010

En vecka gamla

Är kattungarna i dag om jag nu räknat rätt
Ser ut som att de inte blir helsvarta utan snarare grå med svarta inslag vi får väl se vad det blir, någon gång i mitten av september är det dags för att flytta hemifrån.
Passade på att ta några bilder på hårbollarna medan Smurfa var ute på jakt eller bara tog en vilopaus.
Får nog lov att fixa en ordentlig låda till dem annars blir väl hela sovrummet deras lekplats ocj både Freddi och Trollet vill nog ha sängen i fred.

Vaknade som vanligt tidigt lyssnade på radion ett tag medan jag väntade på att klockan skulle bli mer normal tid.
Plockade undan efter gårdagens aktiviteter och för ovanlighetens skull fick diskmaskinen gå för fullt.

Konstaterade ännu en gång att jag har för lite avställningsplats i köket.

En liten regnskur satt stopp för gräsklippning så i stället blev det plantering av stamrosen som min mor fick i 90 års present och stod i kruka på hennes balkong på Norrgården.

Resten av kvällen kommer nog att ägnas åt friidrott och fotboll, bronsmatchen i VM återstår att se hur TV 4 fungerar i kväll.
Måste få upp antennen och även fixa parabolen så att man är redo för friidrotts VM.
Undrar just vad Johanna väljer blir det friidrott, fotboll eller kanske tom pitsafest i Arnemark, men förmodligen lyckas hon kombinera det på något sätt.
I morgon skall vi ställa i ordning i bygdegården inför minnesstunden på tisdag.
I morgon bitti tidigt sätter sig broder i bilen för en 120 mila färd hem, räknade med en paus i Sundsvall och att vara framme här mellan 20-21, avundas honom inte den trippen.

Rönnberget 20100710
Ingemar







fredag 9 juli 2010

Irriterad

Postens hantering av saker och ting kan verkligen skapa irritation
Fick två utbetalningskort häromdagen dels från Bilprovningen en besiktningsavgift som jag betalt men avbokat så efter 4 månader kom de pengarna tillbaka, dels hade jag dubbelbetalat en avgift för föreningen, tycker det är konstigt att dessa återbetalningar kan göras till det konto som betalningen skett från utan nu får man betala 25 kr per avi.
Man får väl anta att det var en orutinerad expedit i kassan, för naturligtvis var blev det problem med utbetalningen till föreningen!
Löste sig med att om man var bud gick det bra hämta ut pengarna, dessutom var det något förmodar jag tekniskt problem eftersom strekkoden på avier och körkort behövde läsas in ca 10 gånger allt mellan kön bara växte bakom en, nästa gång skall jag kolla om posten har något annat utlämningsställe det kan faktiskt löna sig att åka någon mil extra!!

Kvällen avslutades med en trevlig grillafton med goda vänner där det mest dramatiska var att en gammal vickstol i trä brakade i hop, där hjälpte det inte att man gått ner 7 kilo på senaste tiden, stolens blev lågornas rov och den mysiga brasan förvandlades för en stund till effektiv värmekälla vilket iof inte behövdes i den varma sommarkvällen.
När detta skrivs strax före kl 6 på lördagmorgon har Smurfa lämnat ungarna i min vård och gått ut på morgonjakt eller vad hon nu kan syssla med, hennes utflykter tenderar att bli längre och längre, hennes ungar är förövrigt en vecka gammla nu och någon av dem har öppnat ögonen så nu måste det nog till ett annat arrangemang för deras liggplats.
Freddi passade på att komma in och få lite mat innan han snabbt for ut i friheten.


Rönnberget 20100709
Ingemar



onsdag 7 juli 2010

Marknad

För ganska länge sedan bestämde vi att vi skulle vara med på tisdagens marknad som arrangerades i samband med Paltkalas och Norgedagen.
Började strålande på plats strax före 9 ingen som vet någonting, nåja efter lite väntan så får alla sina platser det blev väl ett 20 tal marknadsstånd av varierande utseende.

Gassande sol gjorde väl att soldyrkarna fick sitt men själv fick jag uppsöka skuggan och återställa vätskenivån sen överlevde man dagen ganska bra.

Ingen strålande försäljning blev det heller. När det var dags för palt och Får i kål servering så försvann allt folk i riktning mot byxtorget. Där tydligen även all underhållning ägde rum så man kan ju fundera på hur man tänkt när arrangörerna arbetar aktivt för att få bort folket från råhustorget och marknaden.

Väl hemma var det ett antal katter som ville ha uppmärksamhet.
Måste nog studera lite katt psykologi för att förstå hur Trollet och Freddi tänker märkligt egentligen när de ser kattungarna är de bara reserverade och samma är det när de träffar Smurfa men så fort Smurfa är tillsammans med ungarna då fräser det om bägge killarna.
Trollet har ju en viss erfarenhet av att leva med besvärliga kattungar så han kanske vet vad som väntar men Freddi har ju ingen sådan erfarenhet.

Försökte på förmiddagen kontakta Tele2 för att säga upp telefon men inte lätt förmodligen har de Sveriges sämsta kundservice. För efter att ha knppat sig genom en mängd alternativ hanar man till slut på uppsägning av telefonabonemang och får då veta att väntetiden är 30-50 minuter eller något liknande det bästa erbjudandet är nog 10-15 minuter.

Trött avslutade jag kvällen med att titta på första semifinalen som faktiskt blev en riktgt bra match och som hålland vann med 3-2, lite dramatik blev det i slutminuterna när Uruguay satsade allt på att försöka kvittera.

Nu väntar jag snart på prästbesök inför begravningen undrar vilka överaskningar som kan dyka upp där.

Rönnberget 20100707
Ingemar

måndag 5 juli 2010

Kattungar


Nu är kattungarna ett dygn gammla och mamman har tillfälligt lämnat dem för att jaga på egen hand, så jag passade på att ta en bild av de små.
Husets övriga katter är inte riktigt bekväma med den uppkommna situtionen utan föredrar att vistas ute mest hela tiden.

Dagen i övrigt användes till ett besök på kyrkmarknaden där mycket var sig likt saknade dock flera utställare och sen har man tydligen flyttat om ett antal, inte så lätt att hitta alltså dagens inköp begränsade sig till korv och rökt röding, innan det var dags att fly från annalkande regn.

Eftermiddagen/kvällen ägnades åt att gå igenom och betala min mors räkningar samt att försöka säga upp diverse abonemang, upptäckte att allt för många företag institutioner är omöjliga att kontakta via E-post så det blir till att ringa vilket förmodligen tar en hel dag.

Rönnberget 20100704
Ingemar