torsdag 14 januari 2010

Vilken dag

Ännu en gång är det bara att konstatera att planer och strategier raseras som korthus.
Idag hade jag tänkt ta det lugnt och kurera min förkylning, hålla mig inne i värmen dricka varmt te och möjligen ringa ett och annat samtal.

Tji fick man det sprack direkt när hemtjänsten i samråd med distriktssköterskan konstaterad att det var bäst att min mor fick åka in på lasarettet för undersökning och vård.
En bårbil skulle hämta henne bestämde att jag skulle åka förbi och hämta plånbok mm hemma innan den kom skulle bara ta några minuter.
Tji fick man igen för när jag satte mig i bilen och skulle starta var den heldöd dvs motorn gick runt, runt utan att starta, räddaren i nöden visade sig vara hemtjänsten sen var det bara lasta patienten och så fick man åka bårbil in till akuten.
Sen var det bara vänta på vad som skulle hända, resultatet av undersökningen blev inläggning för röntgen och provtagning. Förhoppningsvis kryar hon på sig och piggnar till, det brukar ju vara så att så fort hon känner sig lite piggare så vill hon hem, men tror väl att hon får stanna öveer helgen.
En räkmacka och kaffe fick bli dagens försenade lunch, sen var det bara beställa hemtransport, löste sig smidigt så att jag fick låna en bil på obestämd tid.

Efter diverse inköp var det bara återvända och utfodra katterna två stycken kände sig en aning övergivna mina egna två tyckte väl ungefär som så var har du varit vi vill ju ut.
Provade att starta bilrackarn och självklart startade den men gick risigt så det fick bli ett samtal till min servicemekaniker som lovade titta förbi under kvällen.
Passade på att ringa ett antal samtal som förstås resulterade i fler samtal och nya uppgivter.
Servicemekanikern dök upp och vi tittade på bileländet självklart startade den och gick fortsatt ojämnt på tomgång för att stanna efter en stund, fixade en slang till förvärmningen men ingen skillnad efter att ha startat den ett antal gånger så vägrade den helt enkelt att vara med dessutom var batteriet också less så det blev paus för värme och kaffe medan batteriet snabbladdades problemet kvarstod den ville helt enkelt inte så vi gav upp och flydde in i värmen nu får den stå där och laddas så får man se vad som händer i morgon, med mörker och bitande kyla är det inte så roligt att hålla på med trilskande bilar.

Läste mail och konstaterade att hemsidan fått ett positivt mottagande vid styrelsemötet i går.

Blev uppringd från RSF och vi diskuerade Förbundsinformen fick svar på en del praktiska saker i samband med framtagandet av den och nyhetsbreven som gjorde att jag bestämde mig för att ta uppdraget vilket jag också medelade Bosse.
Och första numret blir väl det som ges ut i april.
Blir förstås en spännande utmaning och som alltid är det frågan om att få in material.
Mitt förta nummer kommer ut till förbundsstämman och det bör väl innebära att det finns en hel del obligatoriskt material som skall med sen måste det väl till en programförklaring av något slag en och annan ide hinner väl förhoppningsvis ploppa upp.
Undrar egentligen vilken programvara som är optimal för detta ändamål men det får kanske bli en senare fråga.

Rönnberget 2010-01-14
Ingemar





måndag 11 januari 2010

Grå vardag

Så var helgerna slut för denna gång så nu blir det många raka veckor för den som jobbar innan nästa helg påsken infinner sig.
Fick reda på att Bennys begravning blir Lördagen den 30 vilket gör att jag får ressällskap.

När kylan försvann försvann också en massa andra problem, kvar är egentligen bara en besvärlig förkylning.
Det årliga läkarbesöket stod på programmet i dag och det gick bra även om blodtrycket var högt blir att göra en kontroll när förkylningen är över, hade förstås ingen aning om att det fanns ett speciellt rum där man kunde prova blodtrycket själv!
Vädret bjuder på kontraster från - 35 häromdagen till + 3 idag, någonting som katterna gillat även om Smurfa överskattade sin förmåga när hon provade ett jättehopp rakt ut i snön och bara försvann.

Appropå ingenting hamnade jag i en telefonkö hos vårdcentralen välj du kommer att bli uppringd 15.45, lite länge kanske med tanke på att klockan var 12.30, blev uppringt 16.15 och då var den som jag skulle ha tag på kvar, hon ringer förhoppningsvis i morgon!

Funderade på morgondagens övning medans jag slötittade på TV, lätt fascinerad av Eurosport där det stod Fotboll i tablån men handlade om biljard !!

Förövrigt fylls kalendern på oroväckande snabbt!!

Rönnberget 2010-01-11
Ingemar