lördag 3 april 2010

Vad skall man tro

Lokaltidningen toppade första sidan med rubriken
Kyrkoherden ljög om personalen läs mer
Om det är rätt eller fel kan jag inte avgöra och egentligen är det mest intressanta om verkligen en kyrkoherde får ljuga? Alla andra ljuger ju, politiker, ämbetsmän, höga chefer mfl så varför skulle kyrkans representant skilja sig från mängden, kanske har det med vår uppfostran att göra.
Den andra frågeställningen varför blev det sådana rubriker just därför, när såg man tex en rubrik med texten Komunalpolitikern ljög eller Chefen för .... ljög, återigen tror det beror på att man förväntar sig att en kyrkans representant skall stå över sådana mänskliga svagheter som lögner.

Sammanfattningsvis att en kyrkoherde ljuger i denna värld full av lögner är så sensationellt mediamässigt att det skall ha stora rubriker

Över till helt andra saker det går framåt med Audin nu startar den varje gång man provar, att det sen är lika spännande varje gång man tar på startnyckeln får man vänja sig vid, därmed är ju det problem löst, däremot kvarstår problemet att den går tämligen risigt ibland, för att provköra bilen och uträtta några ärenden i Öjebyn åkte jag iväg, passade också på att tanka märkligt egentligen att en bil som stått stilla måste tankas.

Gjorde också ett besök vid påskmrknaden, betydligt mindre utställare änvanligt max 10 av vilka majoriteten sålde bröd och annat ätbart


Bilden är från en försäljare med intressant affärside baka och lasta bagaget fullt med mjukkaka
väl framme är det bara öppna bagageluckan och hänga upp en skylt, åtgången verkade god, sen är det bara plocka ner skylten, ta rätt på kassan och åka iväg!!

Inomhus fanns det paltförsäljning och hantverkare som sålde sina alster.
Som sagt var mindre antal utställare än vanligt mindre än 20. Kanske håller marknaden på att vara mättad för just marknader.








Gjorde klar en hemsida i natt Fingervis åtminstone trodde jag det men när jag kollade i morse fanns den inte! Felet var så simpelt som att det skapats en extra mapp!!
Något mer problematiskt verkar det vara med ett försvunnet bildgalleri som det kom ett telefonsamtal om, efter lite koll så visade det sig att det var problem allt enligt detta fel medeland



Kontaktade supporten och fick ett antal följdfrågor som besvarats så det kommer nog svar också, Positivt dock att det finns support tillgänglig under påskhelgen.

Vi tycks ha råkat ut för någon form av annan var dag väder, skärtorsdag=skitväder, långfredag = strålande sol, idag påsklördag övermulet men och nära noll, vilket väl borde innebära att morgondagen bjuder på bra väder om nu inte tre decimeter ny snö ligger och lurar men det visar sig väl.

Tydligen har det varit minusgrader i natt inte så många men tillräckligt för att katterna skulle kunna ge sig iväg på utflykt. Hem kom de dock medan föret höll, har en del minnen av en viss hund som man fått rädda ur drivorna vid sådana tillfällen. Vet inte men man skulle förstås kunna tolka det som att katterna är klokare men är övertygad att det finns många i omgivningen som inte delar den uppfattningen :)

Rönnberget 2010-04-03
Ingemar
www.ronnberget.se

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk

Så var det då dags för påsken med allt vad det innebär i fråga om aktiviteter och inte minst mat.
Den här dagen blev väl inte som tänkt, bilplanerna sprack men det blir fortsättning i morgon på förmiddag, blir intresant att se när min serviceman dycker upp, när han stigit upp och fått frukost vilket kan vara en nog så svävande tidsangivelse.
Har dock lyckats gräva fram Audin ur snömassorna så nu är den åtkomlig igen, konstaterade att de fysiska övningarna var absolut tillräckliga, stapplade in och gjorde katterna sällskap med en tupplur.

1 april och jag kan lura dig vart jag vill eller hur det nu var
Egentligen kan det vara knepigt att hitta medias aprilskämt eftersom nyhetsförmedlingen många gånger är ett stort skämt. Som jag sagt tidigare visst är det konstigt att media kan lägga sån energi och tid på att skapa aprilskämt, tänk om man la den energin på att skapa bra nyheter,

I kväll satte jag mig för att skriva en presentation, kan verkligen hålla med Tess om att det inte är lätt att skriva om sig själv men order är order.
När jag skulle skriva den här bloggen fick jag till svar att inloggningen tog för lång tid, tur att det inte var skrivandet.

Men Glad Påsk på er läsare

Ingemar
Rönnberget 2010-04-01

onsdag 31 mars 2010

Sol


Det har varit mycket ett tag nu och är det fortfarande.
Men i dag tittade solen fram med taktdropp och plusgrader, skönt tyckte Freddi och Smurfa och satte sig på lånebilen!

Appropå bil så ser de ut som att Audin skall bli körklar.

I övrigt närmar sig påsken med allt vad det innebär det är bara att hoppas på bra väder !