fredag 7 maj 2010

plus och minus

Veckan har inneburit det ena och andra.
Ingen bra start magsjukan kom tillbaka så på onsdag var det bara att konstatera att någon Sunne resa blev det inte för mig, trist men inte så mycket att göra åt.

Eftersom jag skulle vara hemma kunde jag lämna återbud till kattskötaren.
Torsdag fick Trollet och Kattmamman gå ut för första gången, meningen var förstås att de skulle bekanta sig med omgivningarna. Under förmiddan sprang Kattmamman ut och in som hon brukade gära hemma, sen var hon försvunnen. Trollet satt å andra sidan länge på bron och funderade på vad han skulle göra, sen försvann han också. Trollet visade sig sent på torsdag kväll men inte var han redo att komma in.
Smurfan har blivit en mästare på att smita ut, Freddi är nog något bekymrad att kompisarna försvunnit och är ute och letar utan framgång, däremot gillar han att konkurensen om min säng är minimal igen.
Har förstås ställt ut mat åt rymlingarna och någon har ätit av den men inte lätt att veta om det är rymlingarna som varit framme men det kan också vara skatorna som snyltat.
Läste någonstans att om man spände upp en röd tråd i en fyrkant så gick de inte in där får väl prova.

På förmiddan hjälpte jag min odalande granne med förberedelser inför säsongen det är mycket som skall ordnas upptäckte dessutom att det inte är någon lätt syssla.

Har inte varit på Norrgården senaste dagarna pga magsjukan men i dag var jag dit, min mor är klart bättre men inte bra, vi får väl se hur det utvecklas sig.

På hemvägen passade jag på att handla i Öjebyn.
Hemma igen konstaterade jag att Förbundsinformen låg i brevlådan en snabbtitt visade att trycket såg ok ut även om färgbilder inte gör sig riktigt rättvisa i svartvitt tryck.

Medan jag packade upp inköpta varor fick jag ett SMS att mitt paket fanns att hämta i Öjebyn, eftersom paket innehöll ett nytt macroobjektiv var det bara att hämta det inte läge att vänta till i morgon!!
Dessutom har jag inte tid att hämta det på lördag för då arrangerar vi Långloppis i byarna Böle, Pålberget, Stridholm, Arnemark och Sikfors.

Ännu en gång har min bredbandstelefoni lagt av, inte så stor vits med ett billigt abonnemang som inte fungerar, men den här gången fick jag tips på åtgärd alltid något!

Väl hemma blev det uppackning och test vilket följande bilder visar.
Det kom ett paket

Innehåll Objektiv, reservbatteri, putsduk och godis

Så ser nya objektivet ut

Smurfa förbereder attack

Inte mycket som blommar men alltid något

Test av objektivets närgräns

Rönnberget 2010-05-07
Ingemar

tisdag 4 maj 2010

Rörigt

Tjära nån då upplever att min blogg blir mer och mer försummad kan man skylla på vårtrötthet tro?
Smittades snabbt av magsjukan som härjat på äldreboendet så söndag var jag däckad och måndag gick med knapp styrfart så det är kanske inte så underligt att min mor fortfarande är däckad.
Lite oroande dock att hon fått hög feber men nu har hon fått pencelin vilket kanske hjälper.

Som extra lax på moset upptäckte jag att på torsdag böjar HSSL årsmöte så det är onsdag jag skall sätta mig på tåget inte torsdag!!!!!!!

Har ikväll köpt "ny" bil en Audi A4 disel första åtgärd där är att byta kamrem men det ingick i kalkylen bara frågan om att få en tid för det innan dess får den vila.

Kopplade av med några härliga minuter i solskenet i väntan på nästa möte, upptäckte då årets första krokusar men de får ni inte se för de är kvar i kameran som alla andra av dagens bilder.

Som sagt imorgon eftermiddag stiger jag på tåget för resa till Sunne och landsbygdsriksdagen tillsammans med en massa andra trevliga norrbottningar.
Datorn lämnar jag hemma, lite vila gör kanske att den piggnar till!!!!!!!
Hemma igen måndagmorgon om nu tågen går som de skall

Rönnberget 2010-05-04
Ingemar