torsdag 15 oktober 2009

Något struligt


Jaha ibland går det inte riktigt som planerat gårdagen var ganska välplanerad tyckte jag men ett telefonsamtal kan röra till det.
En granne som ringde och frågade om jag kopplat in bredbandstelefonin, men det hade jag fullständigt glömt bort att det var i dag det skulle göras han ville i varje fall ha hjälp med det, vilket jag lovade dock inte just då.
Plockade fram paketet och kopplade in telefonboxen, testade datorn och det fungerad även om det inte var några 100 Mb. Värre med telefon tipset var att man provade att ringa fröken Ur men då hamnade jag på ett 08 nummer som upphört, nåja vanliga telefonen fungerade fortfarande.
Åkte iväg för att hämta priserna som skall delas ut i helgen, snygga var de, passade på att fotografera dem innan de paketerades men de bilderna får ni inte se nu för det skall vara en fullständig överaskning fram till stämman och prisutdelningen, sen blev det snabbmat en stor ostburgare kan vara riktigt gott för någon gång. Mer än en timma kvar innan jag skall hämta första passageraren innan vi åker till Luleå och styrelsemöte, vad gör man flanerade runt och tog några bilder på upprivna gator och andra lustigheter.
Lika bra söka sig till väskaffären där biggan jobbar, kom på att man kan ju faktiskt fota affärsbiträden i arbete om det inte är en massa kunder som kommer och stör.
Blev ganska kul för man höll på att placera om alla väskorna för att det skulle bli mer säljande så det blev en massa bilder medans väskorna flyttades hit och dit.
Iväg till Luleå nästan enligt planerna och när jag skulle tränga mig in i den enda lediga parkeringsrutan på gatan ringde telefonen, en tjej som efterträtt mig som kassör hon hade problem med att flera klubbar inte betalt medlemsavgiften och stämman är på Lördag.
Förmodligen stämmer hennes noteringar det är ett antal klubbar som glömt att betala och distriktet har missat att påminna, blir lite bökig redovisning men ingen katastrof, detta och liknande problem kan ju lätt uppstå när man byte folk i en styrelse speciellt om det inte händer så ofta och man inte har några bra rutiner. Fick samtidigt veta att min hemtelefon inte fungerade!
Vi hann dock i tid till mötet dvs vi var före ordföranden men hon hade ju en affär att stänga och dessutom sena kunder, Lokalen som vi hade mötet i hade ny rutiner för när larmet kopplas på så kl 21 måste vi vara ute ur lokalen, effektivt sätt att begränsa mötestiden.
Sen visade det sig att protokollet från senaste mötet i slutet av maj saknades, ordinarie sekreterare var borta då så gissa vem som skrev protokollet!!
Ytterligare ett telefonsamtal om problem inför helgens stämma gjorde att jag lämnade mötet en stund och naturligtvis passade man på att ge mig något mer uppdrag, borde ha lärt mig vid det här laget att det är livsfarligt att lämna en pågående diskussion.
Efter att ha lämnat av mina passagerare så hann jag hem och kolla mina mail, inte för att jag blev klokare av det. Fick förklara för Freddi att han inte fick gå ut för det skulle bli kolsvart. Provade ringa till min egen mobil för att se om möjligen bredbandstelefonin börjat fungera, inte det smartaste man gör strax före 23 för inte kom jag till min egen telefon utan till en vilt främmande människa bara att be om utsäkt och inte prova mer i kväll vilket förövrigt inte gick eftersom i kväll bröt Piteenergi strömmen prick 23.
Vaknade även denna gång när strömmen kom tillbaka vid ½ 5 och ute spöregnade det men idag var inomhustemperaturen mer dräglig nästan normal för den tiden på dygnet 17-18 grader.
Freddi skulle ut trots regnet så det var ingen större mening med att återvända till sängen utan det fick bli datorn i stället konstaterade att något mer mail inför stämman inte kommit och att det var för tidigt att testa om telefonen fungerar. Man får väl blogga istället i väntan på att klockan blir morgon så jag kan börja jaga folk.


Ronnberget 091015 fast egentligen 091016

Ingemar

tisdag 13 oktober 2009

Magsjuk

Vilken dag men framförallt natt det blev vaknade och fick göra en snabbruch till toaletten, efter en stund återvände jag till sängen men efter några minuter var det dags igen. Så här efterhand kan man konstatera att det mest praktiska hade varit att hämta den bärbara och sitta kvar i ensamheten. Vid femtiden kunde jag återvända till sängen och somnade om men strax efter sex tyckte Freddi att han sovit tillräckligt och skulle ut. Vid ½ 9 konstaterade jag att det var lika bra att stiga upp någon frukost blev det inte men en kopp kaffe och en cigarett gjorde inte saken värre.

Av naturliga skäl har det inte blivit mycket gjort under dagen piggnade dock till på kvällskvisten och testade med en filtallrik och en macka och det verkar vara ok.

Upptäckte också att kattmaten som jag glömde köpa i går helt plötsligt blev akut så det blev en snabb shoppingrunda, en flaska cocacola följde med en del påstår att den fungerar bra mot magsjuka.
Har dock gjort lite sista minuten jobb inför lördagens DIFO stämma, konstigt egentligen hade för mig att jag lämnat styrelsen men det kanske en del har glömt-:) Visst är det bra med alla nya kommunikations möjligheter mail, sms, tvitter och allt vad det nu kan heta men nog är det trevligt med ett gammeldags telefonsamtal som omväxling!!
Appropå telefon så har jag bestämt mig för att gå över till bredbandstelefoni får dessutom 100 Mbit på köpet. Har fått ett paket från min leverantör där det står att utrustningen kan kopplas in den 15.
Ja just det har också lämnat återbud till onsdagens och torsdagens övningar i Luleå.
Hoppas nu att kommande natt blir lugnare för till råga på allt blir det strömavbrott i natt och nästa natt mellan 23 och ca 4.

Ronnberget 091013
Ingemar

måndag 12 oktober 2009

Frustrerande


Började dagen med ett besök på apoteket, ICA och OK
konaterade att det kostade ungefär lika mycket på varje ställe!
På apoteket var det ingen kö alls så jag fick mina mediciner direkt så det besöket tog inte mer än 10 minuter normalt brukar det väl ta minst en halvtimme oftast mer.
Köpte p-piller till katt lätt chokad konstaterade jag att det kostade 150 kronor + 75 för receptet som dessutom bara gällde en gång!!
Väl på plats försökte jag ringa Vårdcentralen för att få tag på min diabetessköterska, fick ett medelande i örat om vaccinationen vilket inte var vad jag ville misslyckades förstås med att välja bort det, det är bra med ny telefon ibland men inte alltid.
Ringde upp igen samma medelande, tryck om du inte vill lyssna, tryck 1 för rådgivning 2 för labb,
tryck 1 för tid att bli uppringd. Nytt meddelande " det finns inga fler tider att bli uppringd på i dag", Kan det vara därför det inget folk var på apoteket de hade fastnat i landstingets telefonkö.
Fanns visst ett alternativ att om man inte hade knapptelefon kunde man vänta men det hade väl bara blivit en ny telefonröst.
Efter att ha handlat och tankat åkte jag hem bara för att konstatera att jag glömt köpa kattmat!!
Hemma upptäckte jag också att allt var inte in plockat bla några blomurnor och diverse trädgårdsfigurer som inte riktigt tål vintern så nu står de inne visserligen mitt i trappen så någon kommer väl att snubbla på dem.
Resten av dagen bara försvann utan att jag riktigt vet till vad för det mesta verkar ogjort men det är klart det blev väl något oplanerat i ställe!!

Rönnberget 091012
Ingemar