lördag 16 juli 2011

Familjedag

SMHI lovade regn idag men det syntes inte några spår av det på morgonen, efter frukost, tidningsläsning och lastning var det dags att återställa diverse kvarglömda fotogrejer.

Familjedag i Jävrebodarna stod på dagens program, piteUnika presenterade sig, tyvärr inte så många delatagare och inte heller så mycke besökare men blev ändå en trevlig dag med bara några få regndroppar och på eftermiddan tittade solen fram.
Fick dock ett uppdrag vilket alltid är trevligt.

Dagen avslutades med sommarfest i Pålberget med god mat.

Ingemar
www.ronnberget.se

torsdag 14 juli 2011

Ur form

Vet inte riktigt vad det är men är helt ur form, trött och allmänt hängig är jag dock just nu, kan det vara sviter av för mycket vistelse i sol och frisk luft månne.

Har dock fortsatt med förberedelser för lördagens övning har bla lastat marknadsstånd mm på släpet.

Efter denna kraftansträngning :-) och ompysslade av katterna var det dax för ett stadsbesök för lite inköp och socialt umgänge men började dock med lunch eftersom det var torsdag blev det ärtsoppa och plättar i Öjebyn.

Inköpsrundan blev dock ganska kort, hittade en nyckel till vattenutkastaren 55:- för en liten plastbit tyckte jag dock var dyrt!
Nästa stopp blev inköp av limstift, några fotoramar och läsglasögon förmodligen kommer alla paren att i vanlig ordning försvinna samtidigt. Provar taktiken ett par vid sängen, ett par i pannan och ett par i bilen denna gång få se hur det fungerar.

Sen blev det ett besök hos bekanta för en kopp kaffe och lite småprat, fick också en bit rökt lax med mig hem.
På hemvägen åkte jag förbi min serviceman bara för att konstatera att det verkar vara betydande problem med min slåtterbalk, motorn är tydligen heldöd, kan bli en dyr historia :-(

Hemma igen för lite jobb med ny blogg och en ny hemsida + lite vila innan det var dags att åka till forskarföreningen och renovera utställningen ingen större skada skedd som tur var.

Hemma igen möttes jag av två hungriga katter, verkar inte som om jaktlyckan varit god denna dag.

Propexus hungrig så satt det fint med en smörgås av hembakad mjuk kaka och kall rökt lax det enda som saknades var väl en kall öl men det går utmärkt med vatten också

Upptäckte att dagens datum står högst upp på bloggen onödigt att skriva den en gång till, undrar om det alltid varit så eller om det kom med när jag bytte layout

Ingemar
www.ronnberget.se

onsdag 13 juli 2011

Irriterande

Betydligt kyligare morgon i dag kanske får man någonting gjort!

Vet inte riktigt vad det är men verkar vara helt ur form, kanske för mycket sol och värme senaste dagarna.

Freddi och Trollet gillade också väderomslaget och blev betydligt aktivare.
Efter en seg start letade jag reda på en gammal dörr som kan användas som bildvägg på lördag.

Gjorde klart infobladet efter att ha om installerat officeprogrammet och ett bildhanteringsprogram
Kämpade ett tag med trilskande skrivare och beställde bläck till bägge skrivarna.

Fixade en del praktiska saker och vilande en stund innan det blev ett besök hos min kattskötare fick en lätt chock hon skall flytta dock inte så långt så hon går fortfarande anlita som kattvakt vid behov.

I kväll är det semifinaler i fotbolls VM, missade förstås USA - Frankrike där tydligen USA vann.
Satte mig för att titta på Sverige- Japan men naturligtvis var Vasat på sitt sämsta humör så det blev att titta på fotbollskanalen i stället med minimal bild men det beror väl på handhavande fel. Sverige började bra och tog ledningen med 1-0 efter 10 minuter, sen försvann det svenska totalt och det var bara en fråga om när Japan skulle kvittera 1-1 i paus efter en bedrövlig första halvlek av Sverige.
Andra halvlek började ganska bra men efter en kvart var det nattsvart igen, två snabba japanska mål förstörde den här dagen.
Ut klassning var ordet men sämst var dock kommentatorerna!!!

Rönnberget 2011-07-13
Ingemar

måndag 11 juli 2011

Ännu en het dag

Höbärgning med modern teknik i full gång
Började dagen med att byta två däck på bilen en nödvändig kostnad som inte riktigt ingick i kalkylerna.

Fortsatte dagen med lunch och Farmer golf på Svensbygården där höskörden pågick för fullt!
Det blev en het övning där djupa diken och brännässlor bidrog till spänningen och det blev en jämn match där ungdomarna klarade hettan bäst och kunde inkassera en seger.
Farmer golf spelas i lantlig miljö
Två timmar ute i värmen suger onekligen och väl hemma var man ganska mör  och möten med solen och brännässlorna bidrog också till att det blev en kort siesta innan det var dags att åka till kvällens styrelsemöte med piteUnika

Många viktiga frågor stod på dagordningen bla skärgårdsfesten och lokalbyte.
När styrelsemötet avslutades strax efter 21 var temperaturen betydligt behagligare och det var riktigt skönt att summera dagens händelser på en parkbänk

Rönnberget 2011-07-11
Ingemar                                                                                  www.ronnberget.se

söndag 10 juli 2011

Kameraproblem

Jaha nu har det hänt mig det som bara skall hända andra, mitt favoritobjektiv 18-75 har defenetivt lagt av, autofokusen vill helt enkelt inte vara med så idag blev det till att använda ett fast 50 mm oblektiv och där fungerar autofokusen men visst är det besvärligt att måste förflytta sig i stället för att kunna zooma!
Har tillbringat en stor del av dag på Västra kajen medaanledning av Kultur på kajen, soligt och varm trots en uppfriskande bris. Trevlig dag med många intressanta personer och samtal.
Tycker dock att de flesta bilderna blev "blaskiga och trista", får nog göra en ordentlig undersökning av problemet. Får väl försöka testa under morgondagens Farmer golf, måste dock leta reda på ett annat zoomobjektiv till dess för mer än ett objektiv får nog inte följa med på rundan och 80-200 är nog lika oanvändbart som mitt 50 mm macro för det ändamålet.

Missade förstås Sverige - Australien men Sverige får man se i semifinalen mot Japan.
Men hann se Brasilien- USA en märklig match där domarens agerande var ytterst märkligt och Brasilien en klar besvikelse, missade förstås Brasiliens 2-1 mål.
Brasilien och Martha är inte sig lik, överhuvudtaget kan detta väl betraktas som VM med ineffektiva skyttar. Trots allt måste det väl vara en fördel att möta Frankrike (som jag inte sett) eller USA i en VM final, för inte kan väl Japan vara något hinder.

Efter fotbollen gjorde jag ett ryck och ställde in ett bord i bagarstugan, teorin var att om man ställer ett bord över en massa grejer så skapar man snabbt en ny förvaringsyta. Tyvärr är det ofta så att teori och praktik inte alltid stämmer för det som i teorin skulle vara att ställa in bordet visade sig i praktiken bli att flytta på en massa saker för att få bordet på plats!
Dessutom visade sig att bordsytan gick åt för alla grejer som lastades ut ur bilen för att lastas in igen till nästa helgs övningar, enklast hade förstås varit att lämna rubbet i bilen men det går inte för bagagutrymmet behövs för andra transporter under veckan. Fördelen är förstås att alla grejer just nu är samlade på en plats.
Under dessa övningar piggnade mina kattor till och visade stort intresse för mina övningar men till någon hjälp var de inte snarare tvärt om!!

Nåja några av dagens drygt 150 bilder kommer här, en del bilder blev faktiskt mindre dålig efter putsning av glasögonen, godnatt.

Rönnberget 2011-07-11
Ingemar
www.ronnberget.se