onsdag 10 mars 2010

Sånt som händer




Just nu avlöser kvällsaktiviteterna varandra i raskt takt, det märks att vi är inne i årsmötenas förlovade tid.
I går kväll hade vi årsmöte med Bildgruppen P inte speciellt välbesökt men en hel del konstruktiva diskussioner om olika saker.
Eftersom konsthallen kommer att stänga snart så blir vi utan möteslokal
Vi söker och funderar det optimala skulle förstås vara att hitta en lokal där man även kan arrangera bildvisning och med fikamöjligheter i närheten.
Ett förslag var att någon skulle öppna ett fik med utställningsmöjligheter.
Men konstigt nog fanns ingen som spontant hoppade på den idén!
Idag blev det också ett möte med vattenföreningen inför kommande årsmöte.
Kvällen avslutades med fotocirkel där vi passade på att fota den pågående utställningen i konsthallen.
Egentligen borde fotocirkeln var slut nu men det blir fortsättning hur länge återstår att se!

I övrigt har dagen bestått i att förflytta mig mellan olika ställen och på en av dessa turer träffade jag på denna traktor som råkat illa ut tog en bild med mobilen medan jag väntade på passerade bilar.
I efterhand så visade det sig att det var en granne på väg att snöröja vid ett växthus!
Växthuser som jag åkte förbi och tog en bild på för att illustrera att än är det inte vår. Världen är liten.
Mina katter tycke om att det blivit mildare och tillbringar mer och mer tid ute även om snön fotfarande ställer till problem, Smurfa provade på att ta ett tiger språng upp på plogkarmen men missade en aning och försvann nästan i snödrivan.
Deras dagsprogram ser ut ungefär enligt följande upp och ut tidigt efter ett par timmar ute kommer de in och sover en stor del av förmiddagen för att sen sticka ut ett tag igen och så håller de på oftast så lyckas de vara inne när jag försvinner på kvällsaktivitet sen skall de förstås ut och kolla omgivningarna när jag kommer hem.

Slutligen några rader om min "kära" bild nu har mina spanare lyckats hitta nödvändiga reservdelar så nu är det bara frågan om att hitta en tid för at byta grejerna


Rönnberget 2010.03.10

Ingemar

söndag 7 mars 2010

Strålande helg

Äntligen blev det bättre väder med +grader och strålande sol, kl 7 var det + 5 så nu sjunker nog snön i hop tämligen snabbt.
Söndag var det dags för vasaloppet och resultatet var faktiskt riktigt trevligt som vinnare stod två tidigare Pite Elit åkare. Jörgen Brink vann herrtävlingen och Susann Nyström vann damtävlingen vann dessutom tjejvasan förra helgen för fjärde gången. Susann blev därmed historisk genom att vinna bägge damtävlingarna samma år.
Byaföreningen i Pålberget hade Palt på menyn denna söndag så middagen fixades på ett enkelt sätt

Fick före helgen en fråga eller kanske ett erbjudande som jag fundeat på under helgen och vet väl fortfarande inte vad jag skall svara.

Rönnberget 2010.03.08
Ingemar