onsdag 3 augusti 2011

Utställnings dax

Inte är sommaren slut än.
Började dagen med att lasta alla utställningsgrejer och sen blev det plantering av en lönn som fick ersätta det stendöda mullbärsträdet, hoppas detta klarar sig bättre.

Efter diverse andra övningar var det dags att ge sig av till dagens lunchmöte på Challenge har faktiskt aldrig provat det stället tidigare men deras laxlåda får godkänt. tydligen har det införts någon form av enhetspris för lunchen i Piteå.

En lustig sak inträffade medan jag väntade på mitt lunchsällskap såg i ögonvrån någon som kollade ett cigarettpaket, tydligen tomt så han la det på en bänk och skulle gå vidare, men tydligen såg han min blick och plockade upp det och förpassade det till en soptunna, han hann också säga hej när han passerade.

Efter detta var det bara ge sig på projekt utställningshängning. Gjorde en snygg avlastningsparkering mitt framför ingången, märkligt att inte vän av ordningen hann klaga.
Parkerade sen lagligt och släpade in grejerna, kan dock konstatera att biblioteksbesökare inte är artigare än andra när det gäller att hålla upp dörren för andra, råkade bla ut för en äldre man som nog har rekord i snabb dörrpassage med minimal öppning.

Även Lasse dök upp med sina bilder och han hade en intressant kombination av bild och text mer tänker jag inte avslöja. Det gick bra att hänga utställningen en klar fördel var att det inte var så många varianter på bildstorlek.
Däremot var det otäckt varmt eller kvavt i lokalen, det slår mig nu att dålig eller obefintlig ventilation är nog något gemensamt för alla de lokaler som inrymt konsthallen.

Det ser ut att bli 34-35 bilder i utställningen om nu även de sista får fram sina bilder.

Gjorde klar utställningskatalogen så långt som möjligt de sista bitarna faller väl på plats senast fredag.

Skönt att komma ut i den friska om än varma luften och återvända hem där dagen avslutades med gräsklippning!

Ingemar
www.ronnberget.se

tisdag 2 augusti 2011

Lite av varje

Började dagen, åtminstone förmidda, med  gräsklippning och som vanligt behövdes det lite service före körning.
Efter lite sen lunch var det dags att samla ihop diverse trädgårdsmaskiner och lämna in för service och reklamation, hade också en rabarberleverans och sen blir det fågelspaning.
Efter att ha lämnat apparaterna och fått den obligatoriska kaffekoppen var det bara fortsätta.


Tur att jag inte lämnade släpvagnen i Öjebyn för när jag kom fram visade det sig att det fanns behov av släpvagn och lastningshjälp. Helt plötsligt blev det också fågel fotografering en sibirisk nötkråka poserade villigt. Efter den övningen var det bara hämta nyinköpta trädgårdsmöbler, det enda som behövde montage var bordet. 

För att kunna göra göra det var det nödvändigt att lägga från sig kamera vilket utnyttjades av sakkunnig åskådare.

Självklart gick monteringen bra vilket väl om inte framgår av sista bilden, bordet måste ju invigas tack för middagen.

Däremot dök ingen hackspett upp varken vanlig eller eventuell rar.

Ingemar   www.ronnberget.se

Vad är vad?
 

Nästan klart

Tekniska lösningen studeras



Det passar




söndag 31 juli 2011

Allsvensk fotboll

Har man inte sett i år så när Tage frågade om jag ville följa med och se dagens match mot Djurgården så var jag inte speciellt svår övertygad.

Nu blev det ingen höjdarmatch utan Djurgården tog ledningen i första halvlek med 2-0 och sen var matchen avgjord.även om Piteå skapade något mer i andra halvlek men man saknar helt klart en målgörare och då vinner man inga matcher. Väderet var behagligt och nästan 2000 besökare gladde förstås.


Dagen i övrigt har ägnats åt utställningsfunderingar, saknar en del bilder frågan om jag förlagt dem, glömt att beställa alternativt glömt att skriva ut.

Fotograferade också lite blommer hemma på tomten innan det var dags för fotbollen.

Efter fotbollen blev det mer funderande försöker få till logistiken kring mina vkortsbilder och även ett smart sätt att presentera dem, inget av det går speciellt bra just nu!
Såg att grannarna återvänt från sin tur till Nordkap undrar hur den resan var.


Ingemar
www.ronnberget.se