lördag 18 juni 2011

Loppis och Vindens dag

Dagen började tidigt vaknade en halvtimme före klockradion gav ton.
Katterna blev nog överaskade och fortsatte att sova en stund, alla tre hade frivilligt kommit in i går kväll!
Efter kattmatning och standardfrukost var det bara att ge sig av till badhusparken för att vara på plats enligt plan.
Vi var där klockan 6 och ganska många var redan i full fart med att ställa i ordning men hela tiden kom nya utställare och samtidigt droppade köparna in, proffsen var ute i god tid.

Att släktforskning och Pitebygdens forskarförening intreserar folk är det ingen tvekan om.
En CD skiva och några Öjebyhäften såldes och dessutom fick vi ett antal namn på folk som ville låna ut bilder till vårt fotoprojekt.
Halv elva var jag tvungen att avvika för annat uppdrag, tydligen ökade besöksfrekvense ordentligt vid 11 tiden så Iren fick fullt upp.





Nästa uppgift var Vindens dag i Dragaliden Koler och nu förstår jag varför platsen fått sitt namn och varför Swevind valt stället för sina vindsnurror, det blåser bra på platsen.

En hel del aktiviteter erbjöds besökarna tex palt, hamburgare, fika mm. Dessutom bjöds det på underhållning Spontana bandet eller vad de hette.

Här följer ett urval bilder från aktiviteter.
Paltkokning pågår

Polarhotell bjöd på mingelmat

Delar av Spontana band uppträder

Åhörarna sökte vindskydd

Piteå Byaforum på plats!

Många tog chansen att titta invändigt och få teknisk information

En imponerande anläggning som byggts upp för arrangemanget

En vove med solglasögon, ögoninflamation och ljuskänslig var orsaken

Pärmen att göra i Pite landsbygd studerades flitigt

Den som ville kunde få en bättre utsiktsplats




Högt är det

Fast det gick ju bra
Ett snabbt stopp hemma och matning av katterna sen var det bara att åka till Kopparnäs och middag.

Hemma igen efter några timmar blev det bloggning och bildsortering innan det var dags att släppa in alla tre katterna som nu har okuperat var sin sovplats i kväll är det Freddi som lagt beslag på TV fotöljen

Min nya polare kotten visade sig men dåligt ljus och fel objektiv gav mest oskarpa bilder

Rönnberget 20110618
Ingemar
www.ronnberget
En del av mina bilder finns hos mostphotos

fredag 17 juni 2011

GPS test mm

Idag har jag anmält mig som testpilot av en TomTom GO LIVE 820, återstår förstås att se om man blir en av de utvalda anmälningstiden går ut den 21 Juni sen vet man om det blev någon test!
Självklart finns det också ett videoklipp på YOU TYBE om detta

Har väntat på att det skulle komma en man från en saneringsföretag för under helgen upptäcktes det svärmande hästmyror i bygdegården, myrorna är förstås redan försvunna och nu är lokalen behandlade mot inkräktarna.



Kunde också konstatera att någon påbörjat arbetet med att renovera staketet vid byggdegården.

Medan jag väntade passade jag också på att registrera mig hos en typ av bildbyrå och la upp några bilder, noterade också att solnedgångar, husdjur, blommor och närbilder på eld inte var önskvärda där tror nu inte på att det blir någon vildare rusning efter mina bilder där men vi får väl se. Min profilsida finns här

Passade också på att fundera på vilka bilder jag skall ha till kommande utställning som skall hängas till veckan. Någon lokalanknytning till platsen skulle inte vara fel!

Rönnberget 20110617
Ingemar
www.ronnberget.se






onsdag 15 juni 2011

Onsdag

Det blev en slö start på dagen, vaknade tidigt av att katterna ville ut sen somnade jag om och sov länge nästan till  åtta!
I natt har det varit minusgrader på sina ställen.
Fixade en del underlag för kvällens möte. Lite gräsklippning och röjning i blombänk mm. sysselsatte mig under dagen med ett avbrott för lunch, det blev ett besök på paltzerian och pitepalt.

En behaglig dag med temperatur runt 20, sol men nog så blåsigt men sammantaget en bra arbetstemperatur.

En del nyheter förbryllar En Landskronabo anmälde en barnbild vid studentavslutningen som barnporr, anmälan gjordes till en närvarande polispatrull. Anmälan lades dock ner direkt av polisen, kan dock prövas av åklagare.

En annan nyhet idag var att Nicklas Wallin är klar för Luleå , Wallin som återvänder efter 10 år i NHL med bla Stanley cup vinst blir lagkapten.

Appropå Stanley Cup så avgörs finalen i natt i en direkt avgörande match undrar om man är vaken då?

Testade lite macro fotografering med den inbyggd blixt.

I kväll genomfördes ett kraftigt försenat årsmöte, ingenting dramatiskt utan återval var det mest vanliga.
Vi beslutade dock om att inbjuda till grillkväll den 27 juni medan man väntar på att hamburgarna blir klara gör vi en del jobb.

Rönnberget 2011-06-15
Ingemar
www.rönnberget.se


 

måndag 13 juni 2011

Panik

Det blev en något kaotisk start på dagen vaknade i god tid och blev klar med morgonsysslorna och konstaterade att det var lika bra att åka iväg mot Kalix för dagens möte måste passera Öjebyn för att tanka och köpa cigaretter mm. Men upptäcker att plånboken saknades !
Kollar de vanliga ställena inklusive bilen men icke så nu börjar det bli panik däremot hittade jag ett cigarettpaket under framsätet !
När använde jag den sist, funderar och konstaterar att det måste ha varit lördag em. Sökandet tar nu ett ännu mer systematisk form och naturligtvis ligger den på köksbordet under diverse post.

Naturligtvis strular det med tankningen i Öjebyn en tankbil blockerar effektivt ena pumpraden, bara tåligt vänta på sin tur.
Det är märkligt med dessa 2+1 vägar alltid blir man hängande bakom något långsamtgående fordon på de långa stäckor där det inte går köra om.

Noterar att det är ovanligt många cykelturister i farten efter vägen kommer naturligtvis något försenad till mötet men har förvarnat om att jag blir lite sen så det löser sig.

Mötet går bra och kan avslutas med lunch innan färden vänds hemåt till katterna innan det är dags för nästa möte.
Katterna tycker tydligen att det är kallt och två stannar inne helt frivilligt.
Även detta möte går bra och det är bara att vända hemåt men först blir det en ostburgare som middag.

Hemma möts jag av Freddi som dock försvinner när jag får motorcykelbesök, bra med besök det gör ju att man får en välbehövlig kaffekopp själv. 
Upptäcker under kaffet att det pågår aktivitet på vägen en bil som stannar vid min infart tom två.
Ett telefonsamtal förklarar dock det hela det ligger en svart död katt i min infart. 
Konstaterar att det är en av mina tämligen fullvuxna ungar, tar hand om den och konstaterar att nu har jag bara två katter kvar. 

Freddi följer med in och döm om min förvåning när Bulan och Trollet faktiskt var inne så jag har fortfarande åtminstonde tre katter, den överkörda måste vara Busan som varit försvunnen mer än en vecka och förmodligen var på hemväg när han mötte en bil!

Samtliga katter skall ut och efter en stund upptäcker jag att alla tre har upptäckt någonting spännande. En igelkott som inte vill vara med på bild utan gömmer sig skickligt för både katter och fotograf 


Konstaterar samtidigt att liljekonvaljerna har börjat blomma.

Avslutar kvällen med att titta på en gammal Poiro deckare på fyran, konstaterar att jag nog måste avverka några lövrika björkar som skymmer parabolen så att antalet fungerande kanaler är begränsad.

Rönnberget 2011-06-13
Ingemar