fredag 6 november 2009

Fredag

Det blev en lugn dag ett snabbt besök på konsthallen för att lämna igen nyckeln och sen lite inköp åt min mor så hon överlever helgen.
Själv åker jag till Stockholm på lördagmorgon!
Lämnade Freddi hos min mor och det går säkert bra, Trollet och Freddi är ju bästa kompisar och efter att ha kollat läget förflyttade de sig till övervåningen möjligen för att få vara i fred för den ytterst nyfikna Smurfan.
Men den friden blev kortvarig och Smurfan koncentrerade sig på att testa Freddis tålamod som brukar vara oerhört stort fast risken finns förstås att han lessnar och stökar ihop den unga damen.

Hemma igen bestämde jag mig för lätt packning vilket innebär att ryggsäcken med fotoutrustning och dator får stanna hemma och nöer mig med IPhone och en Canon kompakt som reserv.
Fortfarande har jag inte testat hur det fungerar med enbart fotoryggsäcken som handbagage.
Fast det är klart då måste jag förstås städa ut en massa bra saker som tex universalverktyg mm.
Annars får man säkert glädjefnatt i säkerhetskontrollen med tanke på hur omständigt det blev den gången jag had min Ipaq med GPS sändaren monterad i handbagaget.

Ett annat problem är min testutrustning och insulin som brukar skapa frågor, därför föredrar jag att checka in bagaget, och hittils har det ju bara kommit bort på hemvägen vilket gör mindre.

Hoppsan upptäcker att jag inte flyger förrän 8.10 från Luleå då blir det ju nästan sovmorgon.
Har stämt träff vid bagagebaandet på Arlanda med Västerbottenstjejerna, skall bli kul att umgås med kreativa bygdegårdsmänniskor under helgen


Rönnberget 091106
Ingemar


torsdag 5 november 2009

Inspirationsträff

Onsdagskvällens inspirationsträff på konsthallen blev lyckad
Antalet deltagare klättrar sakta uppåt så igår var vi 16 st som lyssnade på Maria Fäldt från Millimeter som berättade om sitt fotograferande, en mycket ispirerande kväll och fortsättning följer. Hann också hem med god marginal innan nattens strömavbrott.
I morse var jag på återbesök på FHV att man kan ha kalkbrist visste jag förstås men hade ingen aning om att man kunde ha för höga kalkvärden, håller man på att bli åderförkalad tro, passade också på att besöka tidigare jobbarkompisar passade bra till 9 fika.
Och där händer det en del på avdelningen!

Försökte uträtta några ärenden då jag ändå var i stan men som vanligt misslyckades det.

På hemvägen möttes jag av ett lätt snöfall blev inte så mycke snö men förhoppningsvis ett vitt lager som lyser upp.
En och annan skoterförare hinner nog testa sin maskin idag medans de flesta väntar på mer snö.

Upptäckte att antingen var det halkigt på kvällskvisten eller så har jag dåliga vinterdäck, det kan ju vara en kombination av bägge delarna!

Konstaterade att de gamla katterna Freddi och Trollet är rutinerade och går bara ut det nödvändigaste resten av tiden tillbringar de sovande i värmen inomhus, kattmamman avskyr tydligen detta väder och är inne igen innan man hinner blinka, medans Smurfan bara älskar när det är vitt på marken och rusar kors och tvärs som en besatt, innan hon upptäcker att det är kallt och vill in och värma sig i ungefär en minut.

Fick faktist en gammal Super 8 filmkamera + projektor till min kamerasamling idag!

Kände mig ovanligt trött ett tag i kväll men nu piggnade man till igen.

Har fått nya hemsidesutmaningar att brottas med återstår att se hur man löser dem

Rönnberget 091105
Ingemar

tisdag 3 november 2009

Fria tankar på morgonkröken

Väcks tidigt av Freddi som vill ut och gör misstaget att starta datorn och får för mig att logga in på bygdebanken för att kolla lite hur där ser ut. Tyvärr blir det en deprimerande läsning för vart har alla uppgifter om utvecklingsgrupperna tagit vägen?
Började med att titta på den egna kommunen och konstaterar att det bara finns 15 grupper registrerade, minns inte rakt av hur många det var inlagda men någonstans mellan 30 och 40 var det ju. Fortsätter med att titta på Norrbotten 90 grupper som borde ha varit minst 230 fast egentligen handlar det om ca 400 grupper,
Det är väl egentligen bara stilla hoppas att det är något fel med presentationen av uppgifterna för ser verkligen inte fram mot att börja gräva i och jaga dessa uppgifter igen.
På första gruppen man kollade i Piteå kommun har man dessutom lyckats få in fel kontaktperson som alltså finns i Råneå, hans förening har bara försvunnit.
Undrar vad som händer om man skulle söka på hela landet?
Tror dock att jag avstår för det är ju inte mitt problem och egentligen borde inte försvunna grupper i Norrbotten heller vara det men får en obehaglig känsla av att så kan bli fallet.

Sånt här administrativt strul saboterar verkligen effektivt arbetet med landsbygdsutvekling.
Alltså varför skulle jag förvirra mig in på bygdevanken det hade varit betydligt bättre att skumma mail, bloggar eller vad som helst eller ännu bättre bara släppt ut Freddi och gått och lagt mig igen.
En helt annan tanke slog mig undrar vad jag skall göra av Freddi till helgen när jag skall till huvudstaden, normalt brukar han ju bo hos min mor och gilla det.

Rönnberget 091104
Ingemar


måndag 2 november 2009

Vilken dag

Efter numera tämligen traditionella morgonsysslor åkte jag in till Piteå med min döda IPhone och tydligen var det många som var ute i telefonärenden denna dag.
Lämnade fram telefonen och talade om felet varvid expediten trycker in två knappar samtidigt och konstaterar att det är slut ström.
Tydligen fungerar den så att om den blir helt urladdad är det inte bara att sätta den på laddning utan man måste även återställa den med denna dubbeltryckning, alltid lär man sig något.
Sen kan man förstås fråga sig varför den var blev urladdad så fort!

Dessutom fick jag veta att Farsdag är nästa söndag, inte mycket att göra åt visar bara att man måste kolla sina säkra källor noga :)

Fick ett nyhetsbrev från en ny samarbetspartner intressant men haken var bara att nyhetsbrvet kom 1½ timme efter att öppet hus mottagningen hade stängt, information är inte lätt.

Hemma hos min mor fick jag plocka ner ett stycke kattunge från en jasminbuske hur hon tagit sig dit är en gåta vilket också syntes på de äldre katterna de bara satt och tittade förundrat på ungens görande.
Under den övningen tappade jag glasögonen vilket jag inte märkte förrän senare.

Kan bara avslutningsvis konstatera att nu är det November grått hela dagen och mörkt blir det fort och då är det mörkt önskar faktiskt att det skall komma några centimeter nysnö så det bli lite ljusare.
Avslutar med en liten solskenshistoria i dagens PT .

Rönnberget 20091102

Ingemar