onsdag 2 september 2009

Dambesök


I morse strulade det vaknade som vanligt tidigt men bestämde mig för att vila en stund till så helt plötsligt blev det snärjigt med att hinna med alla normala morgonåtaganden innan det var dax för att träffa diabetessköterskan, mina värden var bättre än förra gången men bättre skall det bli.

Gjorde en del inköp på hemvägen så nu saknas inte det materialet.
Tog med mig Freddi så att han fick träffa kattungarna några kattungar syntes inte till utan han började med att kolla deras låda många spännande lukter!
Kattungarna hade smitit upp på övervåningen och hämtades ner, Freddi tittade, luktade och pratade ganska högt utan att få något svar, kattungarna satt stilla som tända ljus och bara tittade på Freddi. Efter en stund vågade sig en av ungarna in i köket och luktade på Freddi som förmodligen konstaterade att skötseln av dessa ungar är inte mitt problem.
Idag hände det igen slut ström i kameran, andra dan i rad så det är lite oroväckande hoppas att det helt enkelt beror på att jag glömt ladda batteriet.
Hade besök av två trevliga damer där vi spånade om en ny hemsida, ideerna och tankarna flög omkring ganska friskt och helt plötsligt var det kolsvart ute, innan dess han jag dock ta en bild på kvällshimmelen.
Upptäckte också att det faktiskt är ny månad vilket jag helt lyckats förtränga, det innebär att det finns en del akutjobb att göra i morgon, det innebär också att jag varit pensionär en månad nu.

Ronnberget 090902
Ingemar

tisdag 1 september 2009


Vän av ordningen påpekade mycket riktigt att det saknades bild på dörrarna vilket är helt riktigt skulle ta en bild när de låg på släpvagnet men det glömde jag, nu finns det dock en bild där det står under tak och förhoppningsvis får torka.

Dagen började som vanligt tidigt, efter ett par timmar vid datorn och frukost var det dags för det obligatoriska besöket hos mor och katterna, Två katter som ivrigt ville komma ut och slippa livliga kattungar :)
Kattungarna har ju börjat äta kattmat på burk nu men ger sig nog på det mesta, ganska festligt att när kattmamman fick sin obligatoriska skinkskiva var en av ungarna framme och knyckte en bit, där fick kattmamman betald för gammal ost för hon brukar utan att blinka knycka av Trollet.

I morgon måste jag ta med Freddi så han får träffa kattungarna och se hur reaktionen blir, speciellt eftersom han skall tillbringa helgen där medan jag är i Stockholm.

Sen var det dags för shoppingrunda efter diverse sökande så hittade jag rätt sorts tejp för bildmonteringen, matinköpen klarades av samtidigt.

En stor del av dagen har används till att få liv i min elektroniska kalender som trots några dygns torkande inte vill vara med, så skulle jag nu missa något möte är det orsaken.
Tänker dock inte skaffa någon ny elekronisk kalender utan väntar till jag får min nya IPhone.
Ibland har man tur för idag ringde min diabetessköterska och ville ändra tiden för vår date, tur var det för jag hade för mig att det var torsdag och inte onsdag som gällde!

Resten av dagen har tillbringats med planering av kommande aktiviteter, ja det var så sant eftersom jag var i Öjebyn vid lunchtid fick det bli palt på paltserian, där träffade jag också bekanta som varit och spelat bowling man kanske skulle prova på det vid tillfälle.

Annars märks det att hösten är på väg trots att det varit en varm och härlig dag igen 21 grader vid 18 tiden.
Men mötena börjar hopa sig och det är ett säkert hösttecken.

Konstaterar att "Ingemars tankar" tydligen har en mängd anonyma läsare synd att ni är så rädda för att kommentera.

Rönnberget 090901

Ingemar


måndag 31 augusti 2009

Ramvirke


Ännu en tidig morgon uppdaterade sidan om tjärdalsbränningen och kompletterade även med några bilder från framgrävandet av kolet.
Har även hämtat och ställt in ett lass gamla dörrar som förhoppningsvis blir ramar i framtiden.

söndag 30 augusti 2009

Vilodag



I dag har jag hedrat vilodagen genom att vila.
Dessutom har jag letat kattungar, när jag kom till min mor var en av kattungarna försvunnen och trots intensivt letande var den borta.
Tog en kaffepaus ute i det fina vädret och när vi gick in var både kattmamma och alla kattungar försvunna, rymlingarna lokaliserades ganska snart till övervåningen där det fanns mycket nytt att upptäcka, den tredje kattungen hittades så småningom på sängen där han krypit in under en filt och sommnat!


Resten av dagen tillbringades i Arnemark dels var jag förbi och tittade på hur det gick för Tage att gräva fram kolet, vilket gick ganska bra trots att det var dammigt och varmt, fortfarande glöder kolet längs ner. Övningarna avbröts stax före fem för att åka till badplatsen där intresseföreningen bjöd på hamburgare till de inblandade i tjärdalsbränningen plus att man iordningställde badplatsen för vintern.

Kvällen användes för att få liv i vattenskadad elektronisk utrustning

Ronnberget 090831
Ingemar

Landsbygdsdagen 2009


Började dagen tidigt med en rejäl frukost och en diskussion med Freddi om hur lämpligt det var att han skulle vara ute hela dagen i det blöta vädret, för att demonstrera sitt missnöje for han upp på överväningen och sov där hela dagen.
Inne i stan, vid tages bro ½ 8 och kunde konstatera att vädret var ännu sämre här ett blött ihärdigt försiktigt regnande hade börjat och för att fortsätta i varierande intensitet under hela dagen. Nåja vädret kan man inte göra så mycket åt det är bara gilla läget eller stanna hemma.
2-3 av utställarna hade lämnat återbud pga att deras produkter inte klarade vädret. 19 av 24 utställare infann sig dock, landsbygdsbor är som bekant ett tåligt släkte så lite regn överlever man.
Stannat hemma hade dock alldelens för många av Piteå Byaforums styrelse gjort, uppslutningen brukar vara närmast 100%ig men inte i dag absolut det sämsta deltagandet från det hållet denna gång.
Många besökare valde också att stanna hemma till senare på dagen och vid 1-½2 tiden var det mesta av det odlade slut så det var bara att återvända hem tomhänt, begriper inte hur brocoli kan ha en sån stryckande åtgång, men det är ju en annan historia.

Invigningstalare var Åse Blombäck Ordförande i Norrbottens Bygderåd, hon talade bla om vad HSSL sysslar med på olika nivåer, hur viktiga de 4500 utvecklingsgrupperna på lokal nivå är och vikten av att det finns vettiga kommunikationer på landsbygden året runt.

Posetivt var förstås att pressen i form av Kuriren och PT hälsade på!

Uthålligheten var även god för trots slutsålt och regnet stannade de flesta kvar och den stora rivningen utbröt vid ½ 3 tiden.
Väl hemma kunde man konstatera att det mesta var blött eller snarare dygnsurt, bilderna mådde väl inte speciellt bra i regnet men skadorna är ändå överkomliga.

Efter mat och torra kläder blev det en tämligen slö avslutning på dagen.
La också ut lite bilder från landsbygdsdagen.

Freddi stack förstås ut med raketfart när jag kom hem, inne igen efter fem minuter, sjöblöt.

Ronnberget 090829
Ingemar