fredag 3 september 2010

Änglar finns de

Idag blev det fotografering av bla änglar. Efter det blev det blev det inköp för att komplettera matförådet, tyvärr måste det bli repris i morgon för tankarna måste ha varit någon annanstans just då.

Hemma igen fick kattungarna ge sig ut på upptäckt och upptäckt blev det för mamma Smurfa tyckte tydligen att ungarna skulle vidga sina vyer och lockar dem allt längre bort, nåja efter ett tag återvänder de och somnade in hela bunten.
Utflykterna har en tendens att bli kortare om den startas innan maten!

Kan konstatera att lugnet lägrat sig efter att Kattmamman flyttat nu vågar sig även Freddi in och kan tom låta ungarna lukta på honom, även om han inte gillar att de angriper hans svans mitt under måltiderna.
Blev också en besök hos byggande bekanta där bygget går framåt tack vare några dagars uppehåll och sol.

På hemvägen mötte jag någon som verkligen hade behov av änglavakt, att göra vansinniga omkörningar före backkrön är ju en sak men att använda hela mötande körfält är ju vansinnigt fick faktiskt utnyttja hela E4ans bredd inklusive vägren för att inte hamna i en frontalkrock!!!

Hörde en annan sak idag som förbryllar mig något är att heltidsanställda politiker som bla är lärare bara tar tjänstledigt från sin tjänst under terminen och följaktligen "jobbar" eller åtminstonde uppbär ordinarie lön under sommarlovet.

Konstaterar också att första matchen i EM kvalet är avklarat slutresultatet klara 2-0 verkade ju hur säkert som helst, tyvärr så tycks blåsten ha gett sig på min antenn så TV6 sändning blåste bort tur att det finns radio!!

Att hitta en helsvart kattunge i den mörka septembernatten är inte lätt som tur var insåg även Smurfa allvaret och lokaliserde sin unge inte mer än rätt för det var ju hon som orsakade rymmningen!!

Ja just det idag läg mitt nya visakort i postlådan och den digitala fotoramen kan hämtas på OKQ8

Rönnberget 20100903
Ingemar

torsdag 2 september 2010

Besviken

Strax efter 7 ringde telefonen det var Kattmammans upphittade som berättade att hon hittat en kattunge i deras källare, kattungen var hungrig så hon ville komma och hämta tillbaka kattmamman, lika bra det.
För Kattmamman har varit orolig hela natten har sökt sin unge och varit irriterad på husets övriga katter, tom Freddi som alltid är lugn och sällskaplig blev utsatt för hennes ilska.
Enda fördelen var väl att kattungarna höll sig ovanligt lugna och tillbringade natten i min säng.

Sen kattmamman åkt i väg återställdes ordningen och kattungarna stack ut för att göra nya upptäckter, skogen i närheten lockar allt mer dessutom har de upptäckt att det går att klättra i träden, nåja förr eller senare ledsnar de och återvänder in, problemet är möjligen att vi har ganska olika uppfattning om när detta skall ske.

Rubriken kommer av att när jag hämtade posten hade jag ett paket från ett lotteri, trodde jag att det var min vinst, en digital fotoram, förvåningen var stor när jag öppnade paketet och hittade en glastillbringar!! Det visade sig att vinsten kom från ett annat lotteri som jag inte ens visste att jag var med i. Så nu väntar jag på två digitala fotoramar och mitt nya visakort.

Idag fick jag biljett och hotellbokning för min Stockholmsresa nästa vecka, det var tydligen svårt att hitta hotellrum i närheten av Gamla stan där kursen äger rum nu skall jag bo på Zinkendam, dessutom har det nog blivit något missförstånd om starttiden är 09.30 bör jag precis hinna om jag åker från Luleå kl 7 och sluppit en extra övernattning, nåja det blir en extra dag för kattskötaren!

Men i morgon står fotografering på programmet och det är något helt annat.


Rönnberget 20100902

Ingemar

onsdag 1 september 2010

långt mellan bloggandet

Har av olika anledningar inte bloggat på ett bra tag men nu var det dax igen.
Kattungarna har vuxit år nu 8 veckor så snart är dags att flytta.
Appropå flytta så fick jag ett telefonsamtal med frågan om jag hade tappat någon katt, vilket jag ju har. Åkte dit och konstaterade att visst var det den saknade rymmaren, Kattmamman, något magrare än när hon försvann.
Troligen har hon hunnit få ungar men var de tagit vägen vete tusan de har kanske blivit föda åt någon större, men söker gör hon och är dessutom irriterad över de andra katterna dessutom är hon svartsjuk och skall helst vara närmast mig. Det kan bli en (o)rolig natt.
Ungarna har ingen uppfattning utan angriper glatt de stora katternas svans vilket inte uppskattas utan renderade i lite stryck för framfusig unge, fördelen med sur katt var att ungarna tog det ganska lugnt och gömde sig när en intreserad mamma med dotter ville titta på dem, återstår att se hur övertalningen av husets herre lyckas!!

Något helt annat
Söndag kväll saknade jag min plånbok hade använt den under dagen när jag handlade på OKQ8 och sen besökt bekanta och sen hålligt mig hemma.
Måndagmorgon inleddes med ett systematiskt sökande utan resultat, frågan blev då hade jag lyckats förlägga den eller hade någon lagt beslag på den.
Gjorde en förlustanmälan hos polisen, du är nr 32 och väntetiden beräknas till 8 min, och det stämde faktiskt, spärrade också mitt visakort kommer ett nytt inom en vecka!
Naturligtvis hittade jag plånboken måndagkväll, den hade hamnat mellan sängen och väggen ?
Hur den nu hamnat där, nu är det bara vänta på nytt visakort, tala om att vara handikappad.

Det märks att valet närmar sig i går låg röstkortet i brevlådan, och valdebatten tar fart.

Rönnberget 2010-09-01
Ingemar