lördag 25 juli 2009

Bildvägg


I går gjorde jag bildväggen klar, klar och klar förresten måste ju fixa lämplig belysning och det blir väl klart någon gång också.
Var tvungen att åka till Öjebyn och handla, Freddis kattmat är nästan slut och sen behövs det en del annat också.

Efter att ha gjort bort inköpen konstaterade jag att det börjat duggregna bestämde mig för att åka och låna ett täckt släp för att kunna köra bort diverse skräp, planen är enkel fylla det under helgen för att åka iväg med det direkt när de öppnar på måndag.

En av mina favoritmodeller hade varit och plockat blåbär med mormor vilket förstås syns.
Passade också på att ta en bild på samlad maskinpark innan jag åkte hemåt, tyvärr så tilltog regnet och något bra väder för utomhusaktiviteter är det inte just nu.


Väl hemma bestämde mig därför att titta på golf från Barsebäck, helt plötslig har jag skitdålig mottagning på parabolmotagningen undrar om det är fel på sändningen, dålig kontakt eller någon björk som stör.
Upptäckte dock att på golfkanalen är det engelsspråkig sändningen medans Zackrisson och kompani håller till på 3 an, vilket innebär att sändningen tuggas sönder av reklam och störningar. Dessutom går det inte speciellt bra för de svenska strjärnorna, Henrik Stenson tex gör en riktig djupdykning i dag.
Två svenskar bland de 10 bästa är väl inte så tokigt trots allt, 22 ( mer än hälften) klarade cutten dvs får fortsätta att spela hela helgen
Funderar så smått på att göra lite nytta dessutom vill Freddi ut igen

Rönnberget 090725
Ingemar


torsdag 23 juli 2009

Dimma

Mina storslagna planer på en fotopromenad varje morgon kom av sig direkt för på morgonen låg dimman tät över Rönnberget så det blev att återvända till sängen en kort stund för att sen mötas av en strålande sol.
Dagen har mest tillbringats i bagarstugan men med täta pausar ute vid trädgårdsmöblerna man kan ju bara inte vara inne i det vackra vädret, dessutom tänker man ganska bra när man sitter där och mycket tänkande och funderande har det blivit för jag vet ju inte riktigt hur jag vill ha det.
En aning komplicerat blir det när den både skall användas till festlokal, bildmonteringslokal och dessutom skall eventuella övernattande besökare kunna sova där, kanske inte samtidigt men ändå.
Efter att i vanlig ordning ha sökt nödvändiga verktyg så koncentrerade jag mig på bildväggen förmodligen fullständigt fel turordning.
Det riktiga hade naturligtvis varit att plocka ut allt ovesäntligt, göra elinstallationen klar, städa, möblera och sist fixa bildväggen.
Valde dock att börja med bildväggen med tanken att då får jag bort en bunt bilder, förövrigt har jag lite svårt att avgöra vad som är ovesentligt vid olika tillfällen, elektrikern är också en aning arbetsskygg för tillfället så det får bli som det blir.
Att sen komponerandet av innehållet på bildväggen är en nog så komplicerad historia är en annan historia.
Vad som ytterligare komplicerar det hela är att en massa föreningsmaterial har arkiverats där, material som tar plats och absolut inte gör någon nytta, förmodligen hör det mesta hemma på återvinningen men risken finns förstås att någon har avvikande uppfattning om det hela :(.

För tillfället less på alltihop åkte jag i väg och köpte cigaretter och drack kaffe hos en bekant, upptäckte då att bilden helt plötsligt går som ett spjut igen, bra med självläkande krafter, hur länge det nu stoppar.
Idag drog också Piteås alldelens egna gatufestival igång efter en mjukstart onsdag kväll man har tydligen lyckats förlänga det hela med ett dygn. Misstänker att ölförsäljningen gick bra i den stundtals tryckande hettan.
Återstår att se hur många som vaknar upp på måndag och upptäcker att pengarna runnit i väg i rasande fart under helgen.

Rönnberget 090723
Ingemar

onsdag 22 juli 2009

Fotoflanör


Ännu en strålande dag med 17 grader kl 7 gjorde att jag efter frukost gick ut på en fotopromenad ner till Piteälven, inte minst till glädje för hungriga blodsugande mygg, hittade faktiskt en kung karl spira på strandkanten, detta var ju riktigt trevligt att återknyta bekantskapen med gamla tassemarker. Man kanske skulle anslå en timme varje förmiddag till fotoflanering det kan ju tom bli en eller annan bild dessutom får man ju röra på kroppen vilket inte skadar sen glädjer man förstås myggen också åtminstonde den här årstiden.

Efter denna utflykt blev det kaffepaus och småpratande hos min mor, konstaterade att Trollet hade behagat tillbringa natten inomhus och på honom verkar det inte gå någon nöd trots ett antal dagar på rymmen, går inte heller någon nöd på kattungarna eller deras mor.

Väl hemma igen fortsatte fotandet med ett besök hos grannen där rosor fotograferades, passade också på att ta några bilder på mina egna blommbänkar där en del liljer har börjat blomma.
Kanske det blir tid i kväll för att göra något åt bilderna, men nu skall jag ägna mig åt bagarstugan man kanske tom skulle göra en bildvägg där bättre det än att ha en massa bilder liggande här ock där, måste också börja fundera på bilder till en eventuell utställning i höst.

Efter att ha varit i väg och handlat, man måste faktiskt ha mat även under semestern, och tillbringat ett par timmar hos min mor bestämde jag mig för att vara lat och bara redigera dagens bilder

Rönnberget 09022

Ingemar

måndag 20 juli 2009

Regn

Märkligt men det regnar faktiskt i dag, hade nästan börjat tro att det inte kunde det den här sommaren. Så i dag blir det ingen grävning och ingen fotopromenad längs Piteälven, dessutom upptäckte jag att jag har ett möte inbokat 09.30 vilket passar bra med lite inomhus aktiviteter.
Suttit i telefon ett tag på förmiddan om hemsida.

Passade på att fota kattungarna när mamman var ute och jagade,
ingen höjdarbild men när det är så mörkt och svarta kattungar att autofocusen inte klarar av att fokusera kan man inte vänta sig bättre.
Suget efter nationalrätten blev bara för stort så det blev ett besök på Paltzerian i Öjeby valde Pitepalt med renköttsfärs, godkänt men inte mer.

På hemvägen passade jag på att studera diverse utgrävningar av skilda slag i Öjebyn.
Väl hemma funderar jag på om man måste vila paltswihmen eller om man skall göra något.
Grävde gropen klar kapade järnstaget och satte en bunt rotskott som antingen dör eller också sprider sig så att det snabbt liknar en liten djungel.
Funderar vidare på när luftfuktigheten är högst och lägst, lägst borde den väl vara på vintern eller?

Ronnberget 090721
Ingemar

Inköp


Vaknade tidigt och gjorde ett förslag till hemsida efter önskemål som kommit in under gårdagen.
Efter ett besök hos min mor åkte jag in till stan för inköp, kom nämligen på att snart är Piteå en okuperad stad så i slutet av veckan kommer man ingenstans fram, det drar ju nämligen ihop sig till PDOL kommande helg.
Efter att ha levererat en del inköpta
varor åkte jag hem och packade upp den nyinköpta vedkapen, numera tycks ju allting levereras i byggsats. Kartongen
den levererades i var modell special så det var inte bara att vända den upp och ned. Efter en del skruvande så fick jag
ihop vedkapen utan att någonting saknades
eller blev över bara det ett litet under.
Har förstås provkört den vilket gick bra även om det inågot läge låter som att en liten kines blivit kvar i kapen och kör med någon kamp eller dödsång.
Freddi var som vanligt ytterst nyfiken när det dycker upp något nytt på gården, mest intresant var förstås den konstiga kartongen som han var tvungen att krypa in i för att verkligen kunna undersöka noga.

På kattfronten är det lugnt, där sov och äts det mest hela dagen, funderar faktiskt på att behålla en kattunge själv men det beror på vad Freddi säger. Fick tipset att sälja dem på blocket, folk är
tydligen som tokiga efter kattungar i år
! I dag behagade även Trollet komma
hem hungrig och nervösare än vanligt och ändå har han inte hunnit träffa den nya kattfamiljen.
Broder ringde på em och talade om att hemresan hade gått bra och att han spelat golf på förmiddan i morgon var det också golf som gällde.
Sen ringde han igen och hade upptäckte att hans mail inte fungerade eftersom vi var tvungna att ändra utgående mailserver för att han skulle kunna använda mitt tådlösa nätverk, och lappen med vad han skulle ändra låg ju kvar här precis där han lagt den.

Som avslutning har jag grävt en grop i trädgården för att få bort ett järnstag som sticker upp ur marken, hade tänkt kapa det på en halvmeters djup men blev samtidigt lite nyfiken på hur den är fastsatt så det kanske blir lite mer grävande risken är väl att man trillar ner där själv.
Hade tänkt sätta en bunt rotskott som jag grävt upp och låtit stå i vatten ganska länge, det kan ju inte mer än misslyckas.
Men detta får bli en övning för morgondagen om nu inte morgondagen ägnas åt en fotopromenad längs Piteälven.
Det var ju så sant fick ju en beställning på en BILD vilket jag måste fixa, lika bra göra bort det direkt.

Rönnberget 090720

Ingemar

www.ronnberget.se
www.rafo.bd.se

söndag 19 juli 2009

Slö start av dagen

Vaknade som vanligt tidig men konstaterade att jag var aldelens för trött för att inte sova ett tag till.
Bjöd i varje fall min mor på en sen lunch.
Den namnlösa katten som flyttade in hos henne i vinter har varit ute på dåligheter och fick fyra ungar under dagen, tre lika svarta som hon själv och en spräcklig med inslag av vitt i det svarta eller om det möjligen är den omvända.
Undrar just om det är någon som behöver en kattunge är det bara att höra av sig.
Har även planterat en ny ros som ersättning för en som inte ville vara med längre.
Rosen heter Hope off Humanity eller något liknande, ett lämpligt namn tycker jag.
Har även klippt ner mitt mullbärsträd så nu kommer det mer att likna en buske.
Har förstås tittat till och från på golf från the open samtidigt som jag städat min "nära till hands" verktygslåda och där hittade jag det specialverk som jag sökt efter bra länge.
Av den norska väderprognosen verkar det som om det skall bli sämre väder kommande vecka vilket passar bra för diverse mekaniska arbeten som måste göras.
Stor dramatik i the open skall 59 åriga Tom Watson ta hem det igen?
Dramatiken fortsätter det blir särspel på 4 hål mellan Watson och Stewart Cink

Ronnberget 090719