tisdag 23 november 2010

Gårdagen tillbringade på HSSL Norrbottens styrelsedag i Siknäs dit lite olika föredragshållare inbjudits. Net1 berättade om sin lösning av telefoni/bredband för landsbygden

Bosse Larsson informerade om drivmedel i glesbygd (Bymacken) Ett projekt för att dra igång bymaken i Norrbotten kommer sannolikt att startas av HSSL Norrbotten. Bosse informerade också om läget för de små butikerna som oftast verkar på landsbygden.

Bertil Degerlund informerade om Servicepunkter fem byar i Norrbotten ingår i det riksomfattande projekt som HSSL driver

Efter en god och stärkande lunch fortsatte dagen med överläggningar mellan valberedelse och styrelse, det konstaterades bla att det behövs en stadgeändring och att ett upprop från valberedningan till lokala grupper, kommunbygderåd mfl skall skickas ut.

Dagen avslutades med styrelsemöte där bla datum för årsmöte beslutades.

Det blev en lång dag som började struligt katterna kände på sig att något var på g och ville egentligen inte stanna inne men den här gången fick de böja sig för sunda förnuftet men tog förstås extra tid

Var tvungen att tanka innan avfärd från Öjebyn och där blev det strul använde som vanligt kortet men tydligen registrerades inte detta utan det var bara gå in och betala och följaktligen var det ytterligare problem med bankkontakten, kom iväg något försenad men sen flöt resan på utan problem även om vi hamnade i morgontrafiken men en lång dag blev det nästan 12 timmar

Dagens övningar började med katter ut och katter in i en obestämd ordning, ett snabbbesök i huset innan det var dags att åka till bowlingen, och där gick det skitdåligt med aldelens för många totalmissar trodde inte att resultatet kunde bli sämre än förra gången men det var fullt möjligt får väl skylla på dåliga förberedelser denna gång.

Efter lunch blev det Storsund och insamlande av marknadsstånd för skyltsöndagen, bromsarna på släpvagnet hade en tendens att låsa sig vilket skapar problem när man ger sig ut på oplogade områden även om snömängden är liten.
Upptäckte också att aktuella vägsträcka är något ojämn ett antal stopp för att spänna efter spännbanden blev det.
Hemma igen för en dust med katterna de små djuren har upptäckt att det är roligt att klättra om inte på väggarna så på hyllor och skåp fattar inte hur de klarar det men det kommer säkert att bli mer glaskross närmaste tiden. Avslöjade i sina övningar blir de dock för tydligen har de inte riktigt lärt sig hur man tar sig ner och konstigt nog inser de att det är för högt att hoppa.

Upptäckte också att det behövdes byta lampa för halvljuset, stannade på OK strategiskt vid belysningsstolpe och öppnade huven konstaterade dock snabbt att det behövdes pygmehänder för att komma åt lampan om man nu inte skall riva bilen så lamban blev inte bytt behövs dagsljus och mer tid

Kvällen avslutades med sponsormöte hos Piteenergi!

Rönnberget 20101122
Ingemar

söndag 21 november 2010

Fulltecknad helg










Så var den här helgen slut


Började redan på fredag med att lämna in den bärbara för städning fortsatte sen med att hämta en del försäljningsmaterial till lördagens öppet hus. Hann även med att leka Taxi och skjutsa några som skulle på fredagsmys!
Medans jag väntade på att de sista grejerna skulle komma kom jag på den strålande iden att sätta ihop ett bildspel för visning i digitalram, en bild från varje dag som jag fotat någonting, blev en salig blandning och kanske inte speciellt pedagogiskt.
Hur som helst tog det tid och långt efter att jag borde ha sovit var det klart.
Tidig start på lördagmorgon, katter som skulle ut och förhoppningsvis hinna in också, efter frukost var det bara åka till bygdegården och börja där.
Faktiskt ganska bra med besökare tyvärr var det inte speciellt många utställare men besökarna var nöjda och åt marknadssoppa, fikade och handlade ätbara grejer, hem till katterna som var irriterade och ville ha skinka och nu har alla vant sig vid att när Busan börjar skrika så är det skinkdags, sen skulle de ut och in ett antal gånger och egentligen tror nog Busan att det skall bjudas på skinka varje gång hon kommer in, men någon måtta får det vara på servicen.

Åkte iväg till grannen och redovisade försäljning och hade tur kom mitt i paltmiddag och det satt ju inte helt fel, noterbart är att det är herrn i huset som står för paltkokning.

Appropå mat så fick jag med mig en rejäl förpackning marknadssoppa, damerna bestämde att jag nog föredrog färdig soppa framför ingredienser vilket inte var fel gissat.
Undrar just om man kan lära katterna äta soppa risken finns förstås att de gillar den och då blir det en massa soppkokning.

Söndagens övningar startade inte förrän 12 så det var gott om tid och som vanligt hittar man på en massa saker så att det helt plötsligt blir bråttom!!

Soligt och fint och gaska mycket folk men kallt och skymningen kommer fort den här årstiden så vid tretiden är det rejält mörkt. Fotade en del skulle bla ha en stämningsbild till nyhetsbrevet.
Hemma igen till hungriga katter som tur var hade jag kommit ihåg att fylla på skinkförrådet, men de små liven gillar också rökt fisk och skulle gärna ha delat middagen med mig, delat förresten hade det fått bestämma hade jag nog blivit utan middag.

Gjorde klart nyhetsbrevet inklusive bild en av dagens två bilder och skickade det för distribution.
Så nu är det bara vänta på kommentarer och förhoppningsvis bidrag till nästa nr.

Upptäckte också att det blir tidig start måndagmorgon senast halv åtta måste vi nog åka för att vara på plats i tid, heldagarsmöte med Hela Sverig ska leva Norrbotten bla information om hur olika leverantörer tänker lösa framtida telefon och bredband mm på landsbygden.
Märkligt egentligen men Telia hade ingen att skicka som kunde berätta om detta.

Rönnberget 2010-11-21
Ingemar