tisdag 29 mars 2011

Ingen bild i dag heller

Tidig morgon väckt av optimistiska katter som skulle ut men vände i dörren för det var -17, egentligen var det ungdomarna som ville ut de gamla kände nog på sig att det var kallt utan att gå ut.
Under dagen har de sprungit ut och in bra är att se att ungdomarna är rädda för bilar hoppas det fortsätter så.
Efter frukost var det dags för bowling och det började bra med tre staikar och en spärr i de fyra första rutorna sen gick det bara utför, tragiskt för normalt brukar det bli mindre dåligt i fortsättningen.
Hem igen och släppa in katterna sen du SV Nord för hjälp med kopiering inför helgens miljöutbildning vid Bygdegårdsdistriktets årsmöte.

Möjligen har det dykt upp en köpare till huser i Stridholm vi får se.
Fick också ett dödsbud idag en morbror som hastigt somnade in.

Fick en kamera till min kamerasamling en något modernare kompaktkamera.

Har förberett den bärbara datorn för morgondagens träff i Lauker

Rönnberget 2011-03-29
Ingemar

måndag 28 mars 2011

Årsmöten

Som jag skrivit tidigare så är det årsmötenas förlorlovade tid just nu, följaktligen har jag avverkat två de senaste dagarna med ganska likartade reultat dels hamnade jag i valberedningen i bägge dels var det en viss oreda på bägge mötena på det ena rekomenderade tom den rutinerade ordförande att man kanske skulle satsa på lite föreningsteknik.
Lite märkligt är det förstås eftersom i det fallet var det gott om erfaret folk men möjligen är det så att man från den egna föreningen ha med sig lite andra regler så en rekommendation till årsmötesombuden borde vara att läsa på stadgarna för den organisation som har årsmöte.

I övrigt så lyser solen dock inte tillräckligt för att det skall bli +grader, upptäckte att min framruta var minst sagt skitit när man fick solen i ögonen, solljuset har ju den otrevliga förmågan att bla visa på oputsade rutor.

Några rader om hockyslutspelet där de två semifinalerna är helt olika, Färjestad hade inga problem med överaskningen AIK utan körde komfortabelt över dem i fyra raka matcher!
Den andra semifinalen är desto tätare mellan Luleå och Skellefteå där det står 2-2 i matcher efter fyra avgöranden i förlängningen, förmodligen blir det fortsatt jämt och sju matcher vilket förstås gynnar Färjestad som kan ladda upp i lugn och ro.

I morgon är det ny dag med bowling på programmet och där gäller det att skärpa till sig och få till ett vettigt resultat sen är det faktiskt att försöka få till en eller annan bild till bloggen.

Rönnberget 2011-11-28
Ingemar

söndag 27 mars 2011

Sommartid

Så var det dax för sommartid igen som rent praktiskt innebär att det blev en timme mindre sömn denna natt åtminstonde om man följer klockan gör man inte det så blir väl dagen kortare.
En annan praktisk sak är alla klockor som skall ställas om för att inte tala om alla dessa klockströmbrytare som också skall ändras synd att inte dessa ställer om sig själva som datorer, telefoner mfl.
En som defenetivt inte ställer om sig själv är klockan i köket och i bilen.
Klockan i bilen brukar nog glömmas vilket förstås kan få förödande resultat.
Dock är det enklare att ställa om till sommartid än vintertid bara ställa fram klockan en timme att ställa om till vintertid blir bökigare även rent tekniskt eftersom de flesta elektoniska klockor inte går att backa utan måste ställas fram 23 timmar och innan man kommit dit är det lätt att glömma vart man skulle!

Natten blev hur som helst orolig min mage gjorde sig påmind så det blev te och kaviarsmörgås till frukost förhoppningsvis lugnar den ned sig för det störningsmomentet behöver jag inte under kommande vecka när besök i bla Älvsbyn, Lauker och Hakkas står på programmet.
Skall göra ett försök med lunch Lämmin Kuppi + ostmaka innan det är dags för lite frisk luft innan det är dags för naturskyddsföreningens årsmöte
Kanske också dags att skicka ut en påminnelse om fotoutställningen Mjau inbjudan finns på Bildgruppens hemsida

Rönnberget 2011-03-27
Ingemar