lördag 30 april 2011

Majbrasa och invigning

Tung och seg start på dagen av någon konstig anledning.

Majbrasa och invigning i Arnemark stod på programmet på kvällen.
Avtäckning av nya skylten och invigning av nya byagården stod först på programmet







Sen var det dags för att tända brasan och detta gick som en dans och även eldandet kunde ske utan några problem det behövdes inte heller något ingripande från brandbilen som i vanlig ordning fanns på plats




 Skönsång bjöds det även på

Någon direkt vårvärme bjöd inte kvällen på utan man kunde lugnt återvända hem för att kolla Sveriges VM premiär, vilket visade sig vara ett dåligt val. Förlust mot Norge efter straffar vilket fiasko klart i klass med förlusten mot Vitryssland för några år sedan.
Det märkliga var att ingen tycktes ta det på allvar utan det kommer ju fler matcher men sanningen är ju att med den inställning som Sverige visade finns det nog inget hopp i detta VM. Det kan mycket väl bli förlust mot både Österike och USA och då är nedflyttningsgruppen ett faktum. 
För att i någon mån rädda ansiktet fodras det bara segrar resten av turneringen.

Rönnberget 2011-04-30
Ingemar




fredag 29 april 2011

ojdå

Blev förstås påmind om att man fyllde år hur tragiskt det nu än är så börjar man vara gubbe!

Började annars dagen med att lasta gräsklipparen för transport till service inte så lätt när den inte vill gå själv
Passade också på att skaffa ett nytt däck till släpvagnet så nu skall det vara redo för användning.

Blev också oplanerat bilrep och det är inte speciellt kul och egentligen hittade jag ingen bra förklaring på varför bilen helt plötsligt blir utan ström men irriterande är det.
Katterna var dock mycket intreserad av vad jag sysslade med och ville hjälpa till med undersökningen men när bilen startade sa de snabbt tack och adjö, hoppas att de fortsätter och håller sig undan från bilar det är nog mest hälsosamt för dem.

Min kusin hälsade på för sitt årliga besök, dagen till ära hade han lånat sin frus läckra Audi och den var inte till salu.
Moraliskt stöd vid deklaration var temat för besöket och i år var det enklare än någonsin. tänk om min egen var lika lätt.


Hade ju häromdagen ett långt samtal med Visat eller egentligen flera korta försök men den här gången hade jag bestämt mig för att inte sluta förrän jag fått ett klart svar och det slutade faktiskt med att jag fick tala med en vettig person som dessutom vågade tala om vad han hette, resultatet av det hela blev besök av en serviceman  som fixade felet och dessutom började HD att fungera !

Filmvisning i Arnemark var nästa punkt på dagordningen och där bestod uppdraget i att tillhandahålla projektor vilket gick bra.
Öppet hus hos Pitebygdensforskarförening bestod i att klura ut hur vi skulle få till en enkel utställning som säger allt men samtidigt är enkel att transportera och hantera.

Åter till Arnemark och titta på sista filmen och sen samla ihop grejerna.
Intresset för filmvisningen var varierande men på den första filmen för de yngsta var det mycke barn som åt popcorn och godis. Sista filmen hade nog inte så många besökare vilket kan bero på att det var tjejkväll i stan väl hemma så konstaterade jag att de flesta katterna ville komma in men två stycken är på rymmen Smurfa och Bill får se om de behagar hitta hem under dagen


Rönnberget 2011-04-29
Ingemar

måndag 25 april 2011

Påsk

Nu är det påsk ja den är tom nästan slut, tiden går fort
Helgen har varit lugn och ganska slö Fredag blev det lite fågelspaning med dåligt resultat snön och vattnet har försvunnit alldelens för fort och fåglarna har spritt ut sig så det blev inga bilder.

Upptäckte till min förvåning att det faktiskt blommade i en av blombänkarna bland allt gammalt som inte är bortstädad ännu
Lördag blev det ett besök i Arnemarks nya byagård för att testa projektor och ljud inför torsdagens filmvisning såg ut att fungera bra  så det blir filmvisning på torsdag.

Söndag blev det lite städning plockade också fram grillen vilket är rekordtidigt för min del hade också kvar en rjäl öring att grilla.

Fick oväntat besök av en gammal bekant som egentligen var på väg till Arnemark för att titta på ett hus som var till salu men upptäckte att jag var hemma och tittade in.

Eftersom det var länge sen vi träffades och mycket att prata om, så mycket att jag höll på att glömma av fisken på grillen men den klarade sig och blev egentligen perfekt.

Katterna lyste som vanligt med sin frånvaro när det kommer besökare bara Freddi som var fram och hälsade innan han fortsatte sina spaningar runt om på tomten.
Mindre än fem minuter efter att besökaren åkt stod de flesta katterna på bron och ville in och ha mat.

Smurfan som varit borta drygt en vecka dök upp på kvällskvisten och var hungrig och lite irriterad på nyfikna ungar. Risken finns förstås att hon varit ute på dåligheter och slarvat med sina p-piller men det visar sig förstås.

Nu är det dags för att ge sig ut och uträtta några ärenden innan det är dags för nästa städ och röjpass får heller inte glömma av att jag har ett Skype möte i kväll!
Busan funderar på vad hon kan hitta på och
var kompisarna håller hus

Rönnberget 2011-04-25

Ingemar

Många möten

Senaste tiden har det blivit många möten.
 Söndag Skapa Sävast
Musikunderhållning inför Studiefrämjandets distriktsårsmöte













Måndag Koler
Pitebyaforums områdesträff i Koler , Markbygden













Tisdag Sjulsmark
Pitebygdens forskarförening hade fototräff i Sjulsmark här studeras inlämnade bilder













Onsdag Töre
Töre Kyrka passade på när jag var på plats










men nu är det snart påsk och då är det mötesfritt ser ju ut att bli en fin påskhelg
Pratade med en bekant som för dagbok och den 17 maj i fjol hade hon skrivit att tomten var snöfri frånsett en del snöhöger som traktorn har lagt upp precis så ser det ut i dag nästan 4 veckor tidigare

Rönnberget 2011-04-21
Ingemar
Hyttgården i Töre som var plats för dagens kommunträff för
Bygdegårdarna Norrbotten