torsdag 27 januari 2011

Äntligen

Blev det behagligare temperatur med nästan + grader
Detta gillade förstås katterna och alla ville nog ut men ibland uppstår det lustiga situationer, som vanligt hade en av ungarna blivit kvar ute, ute var också Smurfa och när jag lockade på dem kom de sättande med en väldig fart, Smurfa jagade helt enkelt in ungen men ville sen ut direkt.

Förmiddagen förflöt i lugnt tempo, passade på att fixa bilens belysning nu när det gick vara ute, för att byta glödlampa måste man demontera diverse slangar mm.
Skrev också en manual vilket jag lovade i går kväll.

När jag började fundera på lunch fick jag en middagsinbjudan vilket alltid är trevligt så det tackade man förstås snabbt ja till. Och kunde fortsätta med diverse arbeten inne och ute, konstaterade också att afficher och flygblad för teaterföreställningen kommit, synd bara att vi blev tvungna att ställa in pga att lokalen var för smal eller om det var scenarrangemanget som var för brett, någon teater blir det inte.

Bestämde mig för att åka och handla och även åka in till stan för att möjligen hitta ett headset så att det går kommunicera med skype, vilket var ganska dumt. Valde att besöka butiken med bästa parkeringsmöjligheten hittade förstås inte något headset och ingen personal heller!

Däremot hittade jag en trådlös mus kanske man slipper en sladd. Hittade förstås igen kamera avdelningen med stort utbud men där motstod jag frestelsen och vandrade vidare fortfarande inget headset men däremot hamnade jag bland skrivarna och hittade också en trådlös skrivare för ca 1000 lappen och tänk nu dök det upp personal som snabbt hittade rätt headset åt mig sen var det bara betala 1600 kr, betydligt dyrare än några 100 lappar som var planerat.

Dags att fortsätta till middagsbjudningen, ärtsoppa och plättar satt fint.
Kom också ihåg att fråga om de hade något gammalt fotoalbum som vi kunde låna in till Fotoprojektet och ett sådant trollades fram, kanske det blir fler.

Dagens sista stopp blev hos forskarföreningen där en CD med Piteanor 2011 inhandlades och en snabbgenomgång av hur album och bilder skulle registreras

Installerade skrivaren och den fungerade direkt lite irriterande möjligen att skrivarens drivrutin förstås måste installeras på berörda datorer men även det löste sig, kattungarna var förstås lyckliga över att hitta en ny tomkartong att undersöka.
Färgpatronerna var dock omsorgsfullt paketerade det blev mycket papper tejp och plastdetaljer att sortera till avfall.
Testade att scanna in albumsidorna och det gick ganska bra även om scannern kunde placerats på ett bättre ställe.

Nu återstår det bara att få liv i färgskrivaren och få bort en massa papper och annan lös egendom så kanske det blir någon ordning här.

En fördel med den trådlösa skrivaren är förstås att den kan placeras var som helst tom på köksbordet:)

Rönnberget 2011-01-29 00:52

måndag 24 januari 2011

Varför finns måndagar

Ibland kan man fråga sig det och speciellt denna dag
Dagen började annars ganska bra frukost avklarad, katterna matade och rastade vilket innebär att de springer in och ut utan någon logisk ordning möjligen är det så att Freddi och Smurfa föredrar att vara ute själva.
Kunde alltså redan vid 9 tiden sätta mig vid datorn för att redigera nästa nummer av förbundsinform. Kom dock på att jag bara skulle kolla om det gick söka förlustbidrag till vår Workshop och det kunde vi dvs Bildgruppen P
Ett samtal med Tess för att kolla kostnaderna och sen skicka iväg ansökan
25 anmälda för tillfället och vi förlänger anmälningstiden veckan ut.
De som kommer oanmälda får betala ett högre pris.
Ansökan ifylld och inskickad nu skall det skrivas och redigeras. Men icke nu börjar telefonen ringa någon som vill veta vad jag tyckte om ett projekt som jag faktiskt inte trodde jag varit med i men det är klart Pilotleden i Piteå räknas dit, Bosse som funderade hur det gick med Informen, Anders som ville hitta en ny dag för styrelsemöte, Monica som ville ha träff om deras hemsida och John som hade funderingar om projekt inför träff med Spira fyrkanten Dessutom fungerade inte skype och i den bärbara telefonen tog batteriet slut som vanligt
Förstår inte varför alla skall ringa denna dag måste bero på att det är måndag.

Upptäckte också att det var lunchtid dels för att magen började knprra men främst för att husets katter gemensamt uppvaktade mig.
Eftersom även cigaretterna mm tagit slut blev det lunch i Öjebyn kombinerat med lite inköp.

Hemma igen efter att ha kollat huset i Stridholm och hämtat en saknad nyckel skickades katterna ut och jag började leta min mobil, nåja den låg ju kvar i bilen och behövde laddas

Passade på att skicka iväg information om Workshopen och Mjau fick även ut det på hemsidan!

Nu kunde jag ägna mig åt det jag skulle ha gjort i morse dvs Förbundsinform och det gick alldelens strålande en bra stund tills det var dags att göra de sista justeringarna då hänger sig dator......
Första tanken blir när sparades dokumentet senas.
Försökte därför med konster och knep och också många fula ord få liv i den men tillslut återstod bara att koppla bort den från två hål i väggen.

En kontrolllräkning visdade också att minst två katter var kvar ute Freddi och förstås en av ungarna, samtliga var dessutom utsvultna men nog har de fått mat minst två gånger idag.

Åter till uppgiften efter en lång och nervös uppstart kunde jag konstatera att dokumentet var sparat automatikst strax innan. Bara pusta ut och göra sista kompletteringarna.

Avslutar kvällen med lite bloggande bara för att upptäcka att det blivit en hel del nya funktioner.
Dagens bilder blev två den konstiga figuren fick bli baksidesbild på informen ser ut som redaktören känner sig denna dag, den andra bilden lyckades jag fånga husets katter på samma bild men sen dess har ju Trollet hittat hem men han har mer eller mindre frivilligt utegångsförbud.
Rönnberget 2011-01-24 kl 23.45
Ingemar