torsdag 18 november 2010

Kattliv

Ingen bild i dag heller och ändå var det behagligare temp under dagen.
Katterna har haft svårt att bestämma sig om man skall vara inne eller ute, en kattunge in och två ut för att direkt vända och gå ut och in
Freddi och även Smurfa har förvånat deras betende sittande antingen inne eller ute.
Tur att man inte har någon kattlucka för den skulle vara uppnött direkt.

Freddi har flyttat sin liggplats till min säng så ungarna flyttade upp på skrivbordet eller på annat konstigt ställe.
Inte rätt att hålla reda på vem som är inne eller ute under sådana förhållanden!

Kattungarna har hittat på en ny övning följa Freddi men ibland har de så bråttom med det att de springer på honom, men han är ju så snäll och går bara undan, nu har han förövrigt återgått till TV fotöljen och ungarna sover på min säng.

Hade fika möte på Ekbergs idag och där träffade jag en gammal fotokompis som faktiskt ställer ut jaxzzbilder på Akustikum resten av året!

Kom också på att det är torsdag i dag och kollade efter vår annons om Öppet hus men inte hittade jag den det är dock nu på lördag den 20 kl 10-15

Rönnberget 2010-11-18
Ingemar

onsdag 17 november 2010

Tiden går

Fast egentligen undrar jag om den inte småspringer för att övergå i snabba ruscher.
Den här veckan har varit sådan kan ju också bero på att det kyliga vädret inte stimulerar till aktiviteter.
Träffade en bekant som undrade om inte den här kylan skulle hålla i sig till framemot april, hoppas innerligt att han får fel.
Hantverksmarknaden blir av även om vi kallar det öppet hus den här gången!
Mer info finns på hemsidan www.rafo.bd.se/stridholm

Det blir lunchservering och försäljning av fikabröd och matbröd och dessutom rökta delikatesser mm.

Själv skall jag sälja smycken, vettar, vykort och piteUnika presentkort

Den 8 februari skall vi ha teater men det får jag nog återkomma till.

För ungefär ett år sedan släppte kommunen en massa byanamn.se och då skulle vi registrera stridholm.se men pga allmänt strul från webbhotellet så hann någon annan före och ville sen ha minst 100Euro för namnet. Men nu har man tydligen inte förnyat abonemanget så idag registrerade jag stridholm.se åt bygdegårdsföreningen!
Så småningom kommer det upp en ny sida är väl en lämplig sysselsättning denna årstid.

Som jag skrev för ett tag sedan så har jag investeringsstopp men det tror jag får övergå till inköpsstopp med vissa nödvändiga undantag som tex kattmat:)

Mina katter verkar något bortskämda och förväntar sig alltid tunna skinkskivor vilket alltid varit Freddis favorit men nu har ungarna också lärt sig att det är gott, speciellt den minsta honan, Busan, som håller kylskåpet under noggrann bevakning vilket hon också högt påtalar, inte så smart egentligen för alla andra av husets katter hör ju henne och plötsligt blir det trångt framför kylskåpet. Det var närmast katastrofläge när skinkan tog slut igår.

Samtidigt som ny skinka inköptes gjorde jag ett besök på min gamla arbetsplats och där var inte mycket sig likt även om det fanns några gamla bekanta kvar fast i nya befattningar eller på nya platser.

Verkar som att det tekniska strulet fortsätter att tex vara utan skrivare är besvärligt nästan som att vara utan dator, fast bara nästan.
Har en otäck känsla att jag glömt något ganska viktigt men kan inte komma på vad.

Igår var jag och spelade bowling länge sen sist och en timmes bowlande är jobbigare än man kan tro men nu blir det en gång i veckan ett tag framåt så får vi se hur det går!!

Rönnberget 2010-11-17
Ingemar