lördag 25 augusti 2007

Sista utställningsdagen

Idag var det sista dagen för utställningen Nostalgia på konsthallen så jag var där och vaktade några timmar!
När jag skulle fara därifrån passerade två ambulanser med tjutande sirener och när jag letade mig ut från centrum var det faktiskt trafikstockning tänkte att det berodde på att alla var på väg från loppis eller torghandel som blev kajhandel pga att stadens gator inte var klara!!
Det visade sig dock att det varit en trafikolycka och bla stod en brandbil mitt i gatan, såg en skymt av en skadad bil och det såg inte speciellt trevligt ut taket verkade vara helt intryckt även om den stod på hjulen, egentligen blir man lite fundersam över att det kan bli så pass svåra skador någon måste ha kört fort.
Idag eller rättare sagt i natt drog ju friidrotts-VM igång borta i Japan och för Carolina Kluft blev det en bra start, lite irriterad blir man dock pga man har möten söndag, måndag och torsdag när eftermiddagspassen pågår, himla dålig planering faktiskt.
Idag har jag faktiskt uppdaterat min trädgårdssida www.rafo.bd.se/garden .
Häromkvällen när vi var på väg till ett möte började vi diskutera vilka regler som styr Piteå kommuns upphandling av olika arbeten i centrala stan. Gemensamt för de flesta gatu och markarbeten är att de startar i maj och pågår fram till i september och ytterst sällan ser man att någon arbetar där. Vi kom fram till att det förmodligen är någon form av sysselsättningsgaranti som kommunen tillämpar vid upphandling dvs budskapet är gör det när ni inte har något annat för er eller när ni vill, sen är det bra om det är klart under detta decennie!!

Ingemar
070825

torsdag 23 augusti 2007

Handelsgodis

Ganska ofta har olika tidningar erbjudanden när man får värdens bästa grej om man provar deras tidning. Tidigare var detta någonting som bokklubbarna körde hårt med få ett bokpaket för 9,90 tex. Hade en bekant som verkligen satte detta i system och fick en massa böcker dessutom kom hon alltid i håg att säga upp avtalet innan första ordinarie boken kom. För min del brukade det alltid sluta med att jag hann få en eller två böcker, som regel ganska ointresanta och himla dyra, innan jag kom ihåg att säga upp premunationen.

Åter till tidningarna, brukar akta mig för dessa erbjudanden men för något tag sen beställde jag en tidning som såg intresant ut som premie skulle man få en webkamera med div tillbehör.

Denna har i vanlig ordning legat och samlat damm men häromkvällen tänkte jag att nu provar vi att installera den. Som vanligt var det brist på USB uttag så det blev att göra en liten omdisposition. Kameran fungerade, man såg i varje fall att någonting rörde sig på bilden.

Bestämde mig för att låta den vara i gång och se vad som hände, tydligen hade den fått en smärre chock när det blev dag och ljust och visade ingenting, vad värre var att mitt trådlösa nätverk hade gått ner vilket inte hänt speciellt ofta under de två år jag använt det!

Ett nytt försök med att få igång webkameran gav risig bild det enda som syntes riktigt bra var att mina fönster är i behov av putsning, vilket jag iof inte behöver en webkamera för att konstatera, nytt stopp på nätverket blev det också så nu ligger den och samlar damm igen!

Blev tvungen att göra en reparationsinsats på bilen också läckage på avgassystemet blev aktut, den gamla Audin lät närmast som en mullrande V8 som tur var visade sig felet bestå i en trasig skarv som var lätt att fixa och tyst blev det också, av bara farten så passade jag på att byta släpvagnskontakt också.
Äntligen är man beredd att utbrista nu har den sista liljan slagit ut stor och pampig är den så man får kanske acceptera att det tog tid.

Nu märks det att sommaren och semestern är slut för nu drar föreningsverksamheten i gång och av någon anledning så tycks alla starta samtidigt vilket innebär tre möten denna vecka och minst tre möten kommande vecka!

070824

måndag 20 augusti 2007

LIte av varje

Freddi tyckte att han som kompensation för att ha varit innekatt hela förra veckan skulle vara ute länge i går kväll, ingen katt synlig vid midnatt vilket är lite ovanligt, tanken for förstås genom huvudet att han kanske trots allt blivit ormbiten!
Hur som helst dök han upp vid två tiden och tyckte kl 5 att han varit inne tillräckligt länge men det blev ingen utflykt då och klockan sex när jag steg upp sov han ganska gott.
Träffade en repensentant från hemtjänsten och kom överens om att ett trygghetslarm skulle vara ganska bra för min mor, problemet blev dock att det kanske bara fungerar om man har telia som operatör
Nu börjar också mötesverksamheten inom föreningslivet komma igång så i kväll var det höstens första möte.

070820
Ingemar

söndag 19 augusti 2007

Orm på infarten


Hoppsan när jag kom hem idag hade jag en orm på infarten fast det såg jag ju inte då däremot såg jag att Freddi satt på vägkanten och spänt betraktade något, nästan så att han inte ville flytta sig.
En närmare titt visade att det faktiskt var en orm, första ormen jag sett på tomten under de år jag bott här, Freddi följde dock med in och verkar inte ha varit i närkontakt med ormen.
Den obligatoriska mönstret för huggorm syntes inte men snokar brukar ju inte förekomma här,svart var den i varje fall.
Dagen började annars med att jag plockade krusbär åt min mor två buskar avverkades idag en ganska trevlig sysselsättning lättplockade bär även om buskarna sticks om man är oförsiktig.
Dagen avslutades med att vi sålde fika och varmkorv i bygdegården vid stövarklubbens årligen återkommande valputställning 15 - 16 valpar deltog fixade naturligtvis en blid på vinnaren och på en helt annan hundras en import från Polen om nu någon skulle undra.

070819
Ingemar