torsdag 2 juli 2009

En vanlig dag

I går när jag var på hemväg började det plötsligt leva om under bilden när jag växlade, lämnade dock det problemet tillsvidare.
Idag har det varit en behaglig dag med temperatur runt 22 grader ganska perfekt om man skall göra något!
Saker har jag faktiskt gjort idag, fixat en ny vattentunna utan att starta någon brand, det är ju torrt i markerna och att skära med rondell har sina risker, fixat läcka på en kompressor, hjärjat bland ogräset, och jobbat med städprojektet, som av en slump så är det tömmning av brännbara tunnan på måndag!
Har också hunnit vara social och suttit och fikat länge med min mor, upptäckte då att hennes hittekatt fått otrevligt stor mage förmodligen är det tillökning på gång.

Funderade även på bilproblemet och misstänkte att det kunde vara kopplingshaveri på gång, pratade med min serviceman och såg tusenlapparna flyga iväg.
I kväll kom min granne förbi han konstaterade vid en provtur att det var avgasröret som slog i någonstans dessutom lät det mycket mindre nu. Samtidigt löste vi ett problem med gräsklipparen som inte var något problem!
Idag fick jag också mitt fotouppdrag vid tjärdalsbränningen utökat, PT vill ha kvälls och nattbilder från tjärdalsbränningen men vill inte skicka personal på nattjobb.

Konstaterar också något förvånat att snart har det gått två semesterveckor.

Rönnberget 090702

Ingemar


tisdag 30 juni 2009

Problem


Onsdagen 2009-07-01

Jo pyttsan min ide om att skriva dagbok sprack ganska fort vilket kanske inte förvånar

Nu är klockan 3 på morgonen och jag är vaken efter att ha sovit minst 2 timmar.

Igår uträttade jag diverse ärenden på förmiddagen allt för att skjuta på städningen, efter lunch levererade jag en bunt dunkar till tjärdalsprojektet. Upptäckte också att kamerabatteriet var tomt så det fick bli laddning. Konstaterar att det behövs ett reservbatteri och eftersom motljusskyddet har gått sönder blev det en beställning hos cyberphoto klarade mig faktiskt undan under 1000 lappen, förhoppningsvis har jag grejerna på fredag.

Upptäckte att klockan hade tagit ett rejält hopp, dags att åka till arbetskvällen med tjärdalsprojektet. Där lastades, bars och lastades av grejor i en jämn ström, fotade en del arbetande folk. Men fick sen återgå till mitt gamla yrke och koppla in ström till frysar mm.

Upptäckte att vi hade ett kabelfel, efter diverse felsökning och kabelbyte är det fortfarande kabelfel men nu går då i varje fall brödfrysen. Arbetet fortsätter i morgon dvs idag.

Har lagt ut bilder från arbetskvällen och även tingat plats hos Johanna för fotoryggsäck och bärbar dator förhoppningsvis går det lägga ut några bilder från läggning och tändning av tjärdalen uneder lördagen.

Funderar också på elproblemet, gillar inte när man råkar ut för två fel samtidigt, kanske därför jag inte kan sova. Nåja nu blev det åtminstonde bloggat och dessutom hamnade jag på bild själv för medans jag kopplade kabel lånade Tage Ceder kameran!


Rönnberget

Ingemar

www. ronnberget.se
www.rafo.bd.se

måndag 29 juni 2009

Semestertider



Är inne på min andra semestervecka och funderar på var den första tog vägen?
Delvis beror det väl på värmen som nästan knäcker en så att man inte ens orkar skriva i sin blogg!
I lördags var jag på sommarkonser i Jävre, och därifrån finns en del bilder.
I torsdags blev jag inbjuden till planeringsmöte inför Tjärdalsbränning i Arnemark är engagerad som fotograf och filmare, det där med filmning är en nödlösning för det är länge sen jag höll i en filmkamera, så just nu önskar jag att jag haft en Nikon D90 som man även kan filma med.


Idag har jag återställt ett lånat släpvagn som jag förvarat medans ägaren varit i Österike en dryg vecka de har förövrigt haft skitväder, kallt och regn hela tiden och när de kom hem fick han börja med att rensa grönsakslandet ett mastodont arbete!!
Men säkert löser han den uppgiften på ett bra sätt.




Fortfarande har jag inte kommit i gång med mitt städprojekt och nu börjar det bli lite kris för nästa vecka kommer min bror på besök och det är ju bra om han kommer in.
Rönnberget 090629

Ingemar
www.rafo.bd.se
www.ronnberget.se

Rönnberget 090629

Ingemar
www.rafo.bd.se
www.ronnberget.se